Sicario blu-ray anmeldelse

 
Sicario blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Sicario blu-ray anmeldelse
 
Zone: B = (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 1 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.401 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 18. februar 2016
Distributør:
Nordisk film / Lionsgate Films
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Action/thriller
Biograf premiere: 22. oktober 2015

Instruktør: Denis Villeneuve
Manuskript: Taylor Sheridan
Producere: bl.a. Basil Iwanyk, Erica Lee, Thad Luckinbill
Fotograf: Roger Deakins
Klip: Joe Walker
Musik: Jóhann Jóhannsson

Skuespiller:
Emily Blunt som Kate Macer
Benicio Del Toro som Alejandro
Josh Brolin som Matt Graver
Victor Garber som Dave Jennings
Jon Bernthal som Ted
Daniel Kaluuya som Reggie Wayne

Beskrivelse: 
Emily Blunt spiller den idealistiske FBI agent Kate med arbejdsområde i kidnapninger i grænseområdet mellem USA og Mexico. Efter en mislykket redningsaktion, hvor to kollegaer dør, bliver Kate tilbudt at indgå i en regerings task force, der skal forsøge at dæmme op for den eskalerende narkohandel og bandekrig der foregår i grænseområdet.
 
Sicario blu-ray anmeldelse
 
Kate bliver sat på et hold med lidt skæve typer, som den stille men brutale Alejandro spillet af Benicio del Toro og den mere udflippede CIA agent Matt, hvor hun skal agere forbindelsesofficer. Hun finder senere ud af at der er bagtanker med hendes tilstedeværelse, som blandt andet at give CIA mulighed for at operere inde i Mexico, samt at Alejandro har en helt anden dagsorden.

Der er flere spændende og veludførte aktionssekvenser blandt en dramatisk afhentning i Mexico af en kartelleder til afhøring i USA. Filmen har mange overraskende momenter og plot tvists undervejs. Den er en gedigen actionfilm og spændingen holder næsten hele vejen. Dog sidder man tilbage med en fornemmelse af at man har set tilsvarende historier før og slutningen er nok også lidt et antiklimaks.

Skuespillet i filmen er meget troværdigt og alle roller er velbesatte. Især Emily Blunt og Benicio del Toro brillerer i deres roller.
 
Sicario blu-ray anmeldelse
 
Billedet står knivskarpt , kameraarbejdet og klipningen er ultrarealistisk udført og der er egentligt ikke noget at udsætte på det. Nogle sekvenser optaget med nightvision ser lidt ud som taget ud af et computerspil, men det er muligt det ser sådan ud i virkeligheden. Man har generelt valgt at holde billedsiden i gul/beige nuancer der dels symboliserer det støvede ørken område historien foregår i, dels den gustne kriminelle verden, men efter min mening bliver det lidt trættende at se på i længden.
 
Det pulserende mørke soundtrack med heftig brug af den dybe bas med er i høj grad med til at underbygge den uhyggelige stemning i filmen, men også stille passager er virkningsfulde . Helikopterpanoreringer, eksplosioner og skudsalver sidder lige i skabet og dialogen fremstår tydeligt og letforståelig.

Filmen findes også med et Atmos soundtrack, men her er der anmeldt versionen med DTS HD Master Audio 5.1 lydspor som også er ganske efffektivt.


Anmeldelse skrevet Januar 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser