The Night Before blu-ray anmeldelse

 
The Night Before blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

The Night Before blu-ray anmeldelse
 
Zone: A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 41 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 29. april 2016
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Komedie
Biograf premiere: 10. december 2015

Instruktør: Jonathan Levine.
Manuskript: Jonathan Levine, Kyla Hunter, Ariel Shaffire & Evan Goldberg.
Producere: bl.a. Shaun Burke, Michael Flynn & Kyle Hunter..
Fotograf: Brandon Trost
Klip: Zene Baker
Musik: Marco Beltrami & Miles Hankins.

Skuespiller:
Joseph Gordon-Levitt som Ethan
Seth Rogen som Isaac
Anthony Mackie som Chris

Beskrivelse: 
Der har i det seneste årti været en hel strøm af særegnede komediefilm, som mest af alt går op i bromance – både på filmen men også blandt folkene, som laver filmen. Det er netop mange gange de samme hoveder, som dukker op film efter film og nogle af de mest fremtrædende er tydeligvis karakterer såsom Seth Rogen, Jonah Hill, James Franco og Jason Segel. Rogen kører dog bromancen videre i The Night Before og teamer up med Joseph Gordon-Levitt og grønskolling på drengerøvskomediemarkedet, Anthony Mackie.
 
The Night Before blu-ray anmeldelse 
Filmen følger tre bedste venner, så i årevis har bevaret en specifik tradition til jul, hvor de drikker sig i hegnet og fejrer højtiden på en helt særlig måde. I år er der dog kommet andre boller på suppen, da to medlemmer af vennegruppen er blevet voksne med børn eller karriere, mens den tredje sidder fast i fortiden. De beslutter sig at afslutte æraen med manér, men de har ingen anelse om, hvilket episk eventyr de er på vej ud på. 

Filmen fortsætter den fantastiske drengerøvsstemning, man tidligere har set i film af samme kaliber såsom The Pineapple Express, This is the End, Superbad og Knocked Up. En helt almindelig situation bliver forvandlet til et episk kaos, og karakterenes reaktioner er det mest succesfulde ved disse kreationer. Rogen er i denne film en omvandrende stofmisbruger for en aften, og hans psykedeliske eventyr rammer lige direkte ind i lattermusklerne. Der er skarp bromance mellem mest af alt Levitt og Rogen, som også tidligere har vist deres evner som en dynamisk duo i komediedramaet 50/50 – men Mackie kommer også på banen med nogle solide øjeblikke, da han alligevel formår at bidrage med nogle nuancer til kontrasten mellem hvide og sorte på en sjov, grænseoverskridende måde.

Selve handlingen roterer omkring den ene hovedpersons problemer med at komme videre i livet efter en tragisk ulykke tilbage i tiden, men den formår også at integrere en klassiske Scrooge-mentalitet i fortællingen. Selvom vi får den mest bizarre rygerfortælling, så har instruktøren formået at få lidt julehygge, klassisk eventyr og lignende ind i programmet, og det giver en forfriskende afslappet tilgang til begge koncepter. Den rummer på trods af sine utallige blasfemiske og etisk ukorrekte elementer at have en solid morale i slutningen, som lige sørger for et ekstra skud ’feelgood’ oven på en lårklaskende åndssvag komediefortælling.

Filmen er som skabt til en drengerøvsaften med gutterne, hvor man knapper et par øl op og kommer i stemning til at feste hele natten. Film som disse er klassiske eksempler på øjeblikke, hvor man bare har brug for lægge hjernen på hylden og lade sig opsluge af mandehørm, dårlige jokes og etisk ukorrekthed. På nogle punkter går den måske lidt for meget over gevind med mærkværdige tilføjelser til et i forvejen syret plot, men hvis man som mig er fan af denne type film og netop disse gengangere på skuespilfronten, så må man ikke gå glip af denne film.

Samlet set er The Night Before blandt de mest ideelle julefilm for mænd. Det bør blive en reel klassiker, som man hiver frem årligt i den søde juletid og drikker en masse snaps til. Den har humor, grænseoverskridende virkemidler og ikke mindst tre drengerøve i topform, som sørger for en kaotisk fortælling på bedste manér.
 
The Night Before blu-ray anmeldelse
 
Billedmæssigt er filmen en meget dynamisk oplevelse, som skifter mellem moderne filmteknikker og lidt mere klassiske sløringer, som man blandt andet har set i gamle julefilm og lignende. Resten af filmen ligner én stor hashtåge, hvilket indhyller filmen i et fantastisk univers af grænseoverskridende virkemidler. Der er stærk fokus på detaljer og ansigter, hvilket giver en meget skarp fortælling drevet af personerne og deres omgivelser. Samlet set en solid billedside.
 
Lydmæssigt har soundtracket fået et skud ekstra energi, så man for alvor kommer ud på det samme sidespor som drengene i filmen. Der er alt fra klassiske julesange til hardcore rap og techno, hvilket skaber denne her mærkværdige, men fantastiske ubalance i komediefilmen. Der er sat skarp fokus på stemningsmusik og man får den helt rigtige oplevelse af deres gradvist eskalerende kaosaften. Der er en lækker dynamik mellem dialog og underlægningsmusik, og alt i alt er lydsiden helt i top.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet maj 2016.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser