Trainwreck blu-ray anmeldelse

 
Trainwreck blu-ray anmeldelse

Trainwreck blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Trainwreck blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zone: A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 5 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 29. januar 2016
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Komedie
Biograf premiere: 10. september 2015

Instruktør: Judd Apatow
Manuskript: Amy Schumer
Producere: bl.a. Judd Apatow, Michael Lewen & Amy Schumer
Fotograf: Jody Lee Lipes
Klip: William Kerr, Peck Prior & Paul Zucker
Musik: Jon Brion

Skuespiller:
Amy Schumer som Amy
John Cena som Steven
Brie Larson som Kim
Bill Hader som Aaron

Beskrivelse: 
Judd Apatow har længe været kendt for at hive billeder fra hverdagen ind på det store lærred i en ofte meget bizar eller grænseoverskridende facon. Denne gang er blikket faldet på slacker-mentaliteten hos unge kvinder, der ikke har fundet den rette vej i livet endnu.
 
Trainwreck blu-ray anmeldelse 
 
Filmen følger den lettere forstyrrede Amy (Amy Schumer), som bevæger sig i gennem livet uden noget reelt mål og uden nogen dybere forbindelse med andre mennesker. Hun elsker at drikke, ryge pot og sex med fremmede mænd. Det hele ændrer sig dog, da hun møder manden Aaron (Bill Hader), som vækker en følelse, hun ikke har følt længe - kærlighed.

Filmen giver et anderledes og meget sjovt indblik i livet og kærligheden uden at svælge i urealistiske romancer og overdrevne virkemidler. Instruktøren Judd Apatov har tidligere lavet solide komediefilm om hverdagslivet i film såsom Knocked Up og The 40 Year-old Virgin, og denne sprudlende komik og benhårde satiriske blik på hverdagen smitter også af på Trainwreck.

Hovedrolleindhaver Amy Schumer har også stået for manuskriptet til filmen, og det giver filmens historie en form for skræddersyet professionalitet mellem skuespiller og film. Hun passer perfekt ind i rollen og dialogerne såvel som de forskellige interaktioner mellem personerne bærer tydeligt præg af solidt manuskriptarbejde og en masse erfaring med komikkens instanser på det store lærred.

Den første halvdel af filmen er uden tvivl den bedste, da den dykker ned i Amy ustabile liv med solide præstationer fra bøffen John Cena og en række forkvaklede forsøg på at få sit liv på benene. Den sidste halvdel er også ganske interessant, men bliver desværre lidt mere forudsigelig, klichépræget og en smule for langtrukkent. Apatow har længe været kendt for at lave på mindst 2 timer, og det er også gældende for denne film. Det er efter min smag lidt for lang spilletid i forhold til filmens koncept og komediefilm af denne kaliber bør ikke overskride meget mere end 1 time og 45 minutter.

Samlet set er Trainwreck en spændende komediefortælling, som både belyser nogle virkelighedstro elementer fra livets op- og nedture samtidig med at historien leverer nogle solide punchlines og skarpe, komiske elementer. Amy Schumer er ret så genial i denne film, og man bliver positivt overrasket over hendes evne til at få sin ‘harske’ attitude til at fremstå underholdende og bærende for en hel film.
 
Trainwreck blu-ray anmeldelse
 
Billedmæssigt fungerer filmen ganske optimalt, selvom man ikke rigtig lægger mærke til det på grund af filmens fokus på nogle lidt anderledes punkter. Karakterportrætterne, ansigterne og detaljerne i scenerne er knivskarpe og klipningen sørger for at gøre den ellers lidt for lange komediefortælling til en interessant, visuel størrelse.
 
Lydmæssigt er filmen lidt mere inde i kampen, da den gør brug af en masse stemningsskabende underlægningsmusik. Mange af filmens akavede og humoristiske scener bliver understreget gennem skarpe lydsekvenser og en fornem redigering af dialoger og musikalske inputs. Der er ingen former for interferens eller knas på linjen, og hele filmen fremstår krystalklar i sin lydmæssige fremstilling.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet februar 2016.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser