Maze Runner 2: Infernoet blu-ray anmeldelse

 
The Maze Runner 2: Infernoet blu-ray anmeldelse

Maze Runner 2: Infernoet blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

The Maze Runner 2: Infernoet blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 4 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 28. januar 2015
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1  = Blu-ray.

Genre: Fantasy
Biograf premiere: 10. september 2015.

Instruktør: Wes Ball
Manuskript: T.S. Nowlin & James Dashner
Producere: bl.a. Wes Ball, Lee Stollman og Wyck Godfrey.
Fotograf: Gyula Pados
Klip: Dan Zimmerman
Musik: John Paesano
 
Skuespiller:
Dylan O’Brien som Thomas
Ki Hong Lee som Minho
Kaya Scodelario som Teresa
Thomas Brodie-Sangster som Newt

Beskrivelse: 
Filmatiseringer af fantasy-romaner har længe været den helt store dille i Hollywood, og nu er tiden kommet til fortsættelsen af Maze Runner-universet. Jeg har kigget nærmere på kapitel 2 i franchisens historie og det ser ganske lovende ud.
 
The Maze Runner 2: Infernoet blu-ray anmeldelse
 
Efter de unge forsøgspersoner endelig er kommet ud af den mystiske labyrint, dukker en ny udfordring op. Gruppen som efter sigende skulle hjælpe dem med at komme tilbage på benene igen, har i stedet en plan om at udnytte dem. Thomas og co. vælger derfor at flygte fra faciliteterne og drøne direkte ud i Infernoet, som er det kriseramte landskab, der pryder jorden efter en altødelæggende epidemi.

Filmen fortsætter det samme hæsblæsende tempo og interessante videreudvikling i historien, og man formår at få et solidt indblik i en alternativ dystopisk fremtidsforestilling. Jeg vil dog stadig mene, at etteren havde den største underholdningsværdi, da mystikken og det mærkværdige verdensbillede blev illustreret skarpere og med en større spændingsdybde. Universet bliver dog udvidet noget mere drastisk i denne film, og lidt som så mange andre filmatiseringer af boghistorier, åbner efterfølgeren op for en samfundsmæssig situation, som bygger op til en endelig kulmination i en tredje film.

Effekterne i filmen er helt fremragende og selve landskabsbilledet og de fremtidsprægede opstillinger fungerer helt optimalt. Man får et overbevisende indtryk af den kriseramte verden, og de vejrmæssige udfordringer såvel som de sci-fi-lignende base skaber en solid visuel oplevelse.

Som nævnt tidligere er filmens største plusfaktor det vanvittige tempo, som formår at holde sig selv til ilden helt indtil slutningen. Der går ikke mange minutter fra det ene klimaks til den anden, og hvilepauserne i mellem de hektiske øjeblikke brugres på at bygge vigtige brikker på historien.

På trods af alt rosen skal man også lige huske, at det ikke er den helt store Oscar-vindende fortælling eller fænomenal blockbuster. Den brillerer i sin måde at portrættere romanernes karakterer på en solid måde, men målrettet til det ungdommelige publikum med hurtige replikker, ofte monotont skuespil og masser af effekter. Den kommer ikke helt op på niveau med franchise-toere såsom Hunger Games: Catching Fire, men minder i princippet meget om niveauet, intensiteten og gåpåmodet i Hunger Games 1.

Samlet set er Maze Runner 2 en seværdig efterfølger, som samler op på de vigtigste elementer fra den foregående film og formår at fortsætte den historiske intensitet i endnu en film. Konceptet holder stadig tilskueren interesseret i franchisen, og spændingen til den tredje film er ikke blevet mindre.
 
The Maze Runner 2: Infernoet blu-ray anmeldelse

Billedmæssigt er filmen ganske fænomenal, da den giver nogle utroligt flotte, scenografiske billeder af den dystopiske verden og formår at overbevise tilskueren om universets autentiske opbygning. Der er skarp fokus på fine billedredigeringer og solide klippeteknikker, hvilket gør filmen til en heftig tempopræget fornøjelse på den visuelle front. Samlet set en billedside i solid klasse.

Lydmæssigt følger filmen også ganske godt trop, men når ikke helt op på de samme niveauer som etteren. Der er fart over feltet, når konfrontationerne melder sig på banen, og her leverer lydsiden en solid omgang bas og diskant i en lækker symbiose. Dialogerne er krystalskarpe og stemningsmusikken fungerer efter hensigten. Samlet set en ganske fortrinlig lydside.
 

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet februar 2016.  

Tilbage til Blu-ray anmeldelser