Ronaldo blu-ray anmeldelse

 
Ronaldo blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Ronaldo blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zone: A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time & 32 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1: Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 13. november 2015
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Dokumentar.
Biograf premiere: Ikke vist i de danske biografer.
 
Instruktør: Anthony Wonke
Producere: bl.a. Emily Beddard, Paul Martin og Asif Kapadia.
Fotograf: Mike Eley og Neil Harvey.
Klip: Stephen Ellis.
Musik: Walter Mair.

Skuespiller:
Cristiano Ronaldo som Cristiano Ronaldo

Beskrivelse: 
Når en sportsstjerne bliver et verdensberømt og et idol for mange, så ender det ofte enten med en selvbiografi eller dokumentar om personen. Denne gang faldt fokusset på Real Madrids stjerne Cristiano Ronaldo, som forsøger at gøre op med sit image som værende en arrogant og egocentrisk type.
 
Ronaldo blu-ray anmeldelse 
 
Filmen tager sit udgangspunkt i Ronaldos spæde start i barndommens fodboldpassion og klipper skiftevis frem og tilbage mellem hans karrieres højdepunkter og nedture. Desuden fokuserer filmen også på duellen mellem Messi og Ronaldo, som længe har kæmpet om at være anset som verdens bedste fodboldspiller flest gange.

Selve den dokumentariske opbygning fungerer optimalt, da den klipper fornemt i mellem personlige videoklip, interviewsituationer og en masse forskellige øjeblikke af Ronaldos hverdag. Den dykker ned i mange vigtige detaljer i hans liv og hans karriere, men personligt kunne jeg godt bruge en lidt mere rød tråd i løbet af dokumentaren. Den kaster mange bolde i luften, men det er svært at gennemskue, hvad der skal være hovedfokusset – duellen med Messi? Fra amatør til verdensstjerne? Den bløde side af Ronaldo? Den vælter rundt i forskellige fokuspunkter, og det er på sin vis også fedt at få så meget presset ind i fortællingen som muligt, men der burde bare være lidt mere narrativ struktur.

Dokumentaren giver et fint personligt indblik i Ronaldos liv, men selvom den forsøger at gøre op med hans arrogante status i medierne, så formår han ikke helt at ryste denne attitude fra sig. Den dykker ikke dybt nok ned i følelserne, og det faktum at han aldrig sidder på en reel interview-situation med i stedet blot laver voice-over gør også, at vi aldrig rigtig kommer helt tæt på kroppen af ham. Heldigvis ser vi ham fra sin lidt blødere side i forhold til hans søn, og det giver et nogenlunde personligt billede af ham.

Filmen leverer nogle solide sportsbilleder, hvor man virkelig kommer ind i en fantastisk fodboldstemning, og klippeteknikken sørger for tempoet, interessen og en løbende energi-boost hele vejen i gennem. Selvom den narrative struktur er meget fritsvævende, så får vi alligevel en rød tråd, som følger hans karriere fra små boldspil i hans barndomsgade til hans episke præstationer for Real Madrid. Det giver lidt et billede af en drengedrøm, og man får også et indblik i, hvor meget der skal til få at nå til tops. Man får et lille udsnit af, hvor hårdt denne karriere er, og Ronaldo formår at fortælle sin livshistorie på en velfungerende måde.

Samlet set dækker Ronaldo-dokumentaren mange interessante aspekter og er alt i alt en fin lille fortælling fra virkeligheden. Med nogle få rettelser på den narrative front ville filmen dog have fået endnu højere karakter i sidste ende.af nogle solide fortællinger og en fin lille slutning på historien, så er filmen for lang og kedelig.
 
Ronaldo blu-ray anmeldelse
 
Billedmæssigt er dokumentaren helt fantastisk – instruktøren har samlet alle mulige forskellige optagelser gennem tiden sammen til filmen, og man får et meget visuelt dybdegående indblik i Ronaldos livsudvikling. Fodboldscenerne er helt i gennem knivskarpe og fantastiske i deres opbygning, mens de ældre optagelser fra karrieren og barndommen har bevaret den grumsede og fortidsindrammende kvalitet. Visuelt får filmen fortalt historien på en eminent måde, og der er ikke rigtig nogen klip eller nuancer, man føler, at man mangler. Samlet set en billedside i topklasse.
 
Den lydmæssige side fungerer også ganske fint i en sammenklipning af jubelscener, interviewsvar og ikke mindst en passende underlægningsmusik. Der er ikke gjort så meget ud af at fjerne støj og andre interferenser på de gamle klip, og det er med til at bevare originaliteten og den realistisk sans. Samlet set er lydsiden også ganske fortrinlig.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet december 2015.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser