Fantastic 4 blu-ray anmeldelse

 
Fantastic 4 blu-ray anmeldelse

Fantastic 4 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Fantastic 4 blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 40 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 10. december 2015
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1  = Blu-ray.

Genre: Action
Biograf premiere: 6. august 2015.

Instruktør: Josh Trank
Manuskript: bl. a. Jeremy Slater, Josh Trank og Simon Kinberg.
Producere: bl.a. Avi Arad, Stan Lee og Mark Millar.
Fotograf: Matthew Jensen.
Klip: Elliot Greenberg og Stephen E. Rivkin.
Musik: Marco Beltrami og Philip Glass.
 
Skuespiller:
Miles Teller som Reed Richards
Michael B. Jordan som Johnny Storm
Kate Mara som Sue Storm
Jamie Bell som Ben Grimm

Beskrivelse: 
Når man ser en Marvel-inspireret film, som ikke er produceret af Marvel, så er der er et par alarmklokker, der ringer. Marvel plejer at have den rette opskrift til at skrue en superheltefilm sammen, og som man har set på de sidste to Fantastic Four-film fra 2005 til 2007, så er kvaliteten ikke helt i top. Det forsøgte instruktør Josh Trank at rette op på med en reboot – dog med horrible resultater.
 
Fantastic 4 blu-ray anmeldelse
 
Filmen følger fire outsidere, som mødes under et større fysikprojekt, som skal kunne transportere ting fra et sted til et andet. Med projektet på benene beslutter gruppen at transportere sig selv, og pludselig ender de i et mystisk alternativt univers, hvor de smittes med en form for celleforandringsenergi. De fire i gruppen får ændret deres fysiologi og må nu stå sammen for at lære deres nye kræfter at kende – specielt også fordi, at en femte person har fået nogle mørkere og langt stærkere kræfter med hjem.

Filmens første halvdel forsøger at bygge et portræt af fra oprindelsesperioden i karakterenes unge år, men taget i betragtning af udfaldet af historien i sidste halvdel af filmen, så tager dette alt for lang tid og kommer slet ind på den superheltetanke, som filmen forsøger at udleve. Det er rent faktisk ikke rigtig en superheltefilm, men nærmere en klichefyldt ungdomsfilm med få superheltenuancer. Det gør filmen til en noget kedelig størrelse, som har så stort et potentiale i den mørke variation af den klassiske Marvel-historie, men i sidste ende aldrig udfrier potentialet på nogen måde.

Filmen er spækket med spirende stjerner på rollelisten, men selv disse forskellige karakterer kan hive niveauet op – de er meget bundede af nogle forkvaklede persongallerier og hæmmes meget af de uinteressante fokuspunkter. Det er først i de sidste 20-25 minutter, at superheltedelen og action-delen kommer på banen, og det er slet ikke ventetiden værd. Vi får en masse underholdende CGI-effekter, men da vi aldrig rigtig har lært karaktererne at kende på en ordentlig måde, bliver slutningen en brat afslutning på en film, som ikke har kunnet bevare en rød tråd.

Taget i betragtning af at filmen kun varer 1 time og 40 minutter, så er det uhyggelig langtrukken og formår slet ikke at placere de rette handlingselementer på plotudviklingen – filmen formår ikke at bevare en god fortællestil, og virker mest af alt som hastværk. Filmen blev hypet ret meget som værende en fornem begyndelseshistorie, og det fokuserer den også på – men historien er bare absolut ikke interessant, og hænger slet ikke sammen med resten af produktionen.

Samlet set er Fantastic Four en uheldig parodi på en superheltefilm, hvor den ellers talentfulde ’Chronicle’-instruktør er ude, hvor han ikke kan bunde. Superheltedelen får ikke nok opmærksomhed og hele projektet lugter langt væk af forhastede produktionsprocesser og dårlige manuskriptovervejelser.
 
Fantastic 4 blu-ray anmeldelse

Billedmæssigt er filmen ganske velfungerende, da den dykker ned i en mere mørk scenografi end de tidligere film, og det gør den mere barsk og realistisk frem for de noget opstillede og kunstige tegneserietyper i de første film. Der er skarp fokus på detaljer og nogle solide klippekompositioner, og CGI-effekterne fungerer også ganske fint i forhold til at skabe spænding og action. Hvis bare handlingen havde hængt bedre sammen, så havde filmen et solidt potentiale til at skabe en visuelt imponerende film.

Lydmæssigt er filmen også fint skruet sammen, men der er bare ikke nok power på filmen – det skyldes jo nok selve handlingsstrukturen, men man mangler generelt et spark i volumen og en langt mere dybdegående musikkomposition. Der er meget fokus på dialog og kedelige samtaler, og i stedet burde filmen måske have fokuseret mere på stemningsskabende underlægningsmusik. De få action-scener i filmen fungerer ret godt lydmæssigt, men de er desværre i fåtal.
 

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet december 2015.  

Tilbage til Blu-ray anmeldelser