Minions blu-ray anmeldelse

 
 Minions blu-ray anmeldelse

Minions blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Minions blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zone: B
Spilletid: 1 time og 31 minutter
Lyd: Dolby Atmos: Engelsk
Dolby digital: 5,1 Dansk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 20. november 2015
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Tegnefilm/animationsfilm
Biograf premiere: 2. juli 2015

Instruktør: Pierre Coffin, Kyle Balda
Manuskript: Brian Lynch
Producere: Chris Meledandri, Janet Healy
Fotograf: Olivier Adam
Klip: Claire Dodgson
Musik: Heitor Pereira

Skuespiller som lægger stemme til den Engelske udgave:
Sandra Bullock - Scarlet Overkill
Jon Hamm - Herb Overkill
Pierre Coffin - Minions
Jennifer Saunders - Dronningen af Storbritannien

Beskrivelse: 
Ofte sker det med animationsfilm, at filmen har en eller flere bikarakterer, som bliver så populære, at bi-karakteren får sin helt egen film. Denne popularitet har også ramt Illumination Entertainments film, Grusomme Mig, hvor de kære minions har fået deres helt egen oprindelseshistorie.
 
Minions blu-ray anmeldelse 
 
Filmen følger racen ’minions’, som har været på jorden i tusinder af år og som har forsøgt at finde den ultimative skurk, som de kan tjene for evigt og altid. Dette kaster dem ud på en uheldig togt gennem dinosaurtiden og istiden, men da de lander i det moderne samfund, finder de hurtigt verdens største skurk – Scarlett Overkill.

Filmen sætter oprindelseshistorien for minions fint i spil og giver en meget interessant opstart, hvor man ser deres historie gennem forskellige perioder i jordens levetid. Den er heldigvis ganske korfattet i starten, og det er en god taktik, da man andre film ofte bruger for meget tid på humor uden hjerne. Minions-mødet med den moderne civilisation bliver hurtigt stablet på benene, og det er et vigtig punkt i filmen, da man ellers ville få spat af at skulle høre på deres vrøvlesnak i alt for lang tid.

På trods af at filmen fokuserer meget på de mindste målgrupper og en generel tendens til plat-komik, så er mange af vittighederne og filmens narrative udvikling også henvendt sig til den voksne målgruppe – vittighederne er skarpe, universale og ikke mindst ganske velskrevne. Man kommer dog ikke udenom, at filmen indeholder masser af barnagtigt, plat pruttehumor, men det må man også forvente, når man ser en film af denne kaliber. Heldigvis så er filmen i sit forsøg på at udvide franchise-universet ganske fortrinligt, og formår at få så meget ud af minions-figurerne som muligt.

Der er heller ikke ret meget mere potentiale i disse figurer, og selv med deres enorme succes som biroller i Grusomme Mig 1 og 2, så har de ikke stjernepotentiale og originalitet nok til at kunne hive filmen op på et mesterværks niveau. Den rummer solide elementer af originalitet blandet med lækre referencer til de foregående film, men noget animationsmesterværk bliver det ikke. Den minder lidt om samme fornemmelse, man havde, da man så DreamWorks ’Pingvinerne fra Madagaskar’ – den er sjov, men ikke mindeværdig som et stykke originalt underholdning.

Samlet set er Minions en lækker lille animationsfilm, som man kan sætte på for at forkæle børnene, eller hvis man lige trænger til at koble hjernen fra. Den rummer en solid række humorelementer og nogle skarpe vinkler i det narrative forløb, og filmen formår på fin vis at give minions-figurerne den film, de havde brug for.
 
Minions blu-ray anmeldelse
 
Som i den generelle kvalitet af animationsfilm i den moderne filmsamfund, så er billedopbygningen, figurerne og klipningen helt eminent. Minions-figurerne står knivskarpt på skærmen og detaljerne er virkelig i højsædet på denne produktion. Figurerne står i fin sammenspil med omgivelserne, og der virkelig fokus på at lave nogle dybdegående billeder og en formidabel klippeteknik i den visuelle udvikling. Samlet set en billedside i topklasse.
 
Lyden følger også fornemt trop på udgivelsen. Man får et virvar af solide underlægningstoner, som er med til at gøre hele vanviddet mere underholdende og sprængfyldt med energi – lydsiden holder tempoet ved lige hele vejen i gennem forløbet og sørger desuden for at skabe den nødvendige kontekst til handlingen. Samlet set en skarp lydside med fokus på underholdning, tempo og klassisk animationshumor.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet  december 2015.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser