Mission Impossible Rogue Nation blu-ray anmeldelse

 
Mission Impossible Rogue Nation blu-ray anmeldelse

Mission Impossible Rogue Nation blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Mission Impossible Rogue Nation blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 11 minutter
Lyd: Dolby Atmos English (Dolby True HD 7,1)
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 3. december 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1  = Blu-ray.

Genre: Action
Biograf premiere: 30. juli 2015.

Instruktør: Christopher McQuarrie
Manuskript: Christopher McQuarrie, Bruce Geller & Drew Pearce.
Producere: bl.a. .J.J. Abrams, Bryan Burk & Tom Cruise.
Fotograf: Robert Elswit.
Klip: Eddie Hamilton.
Musik: Joe Kraemer.
 
Skuespiller:
Tom Cruise som Ethan Hunt
Jeremy Renner som William Brandt
Simon Pegg som Benji Dunn
Ving Rhames som Luther Stickell

Beskrivelse: 
Tom Cruise i rollen som Ethan Hunt har siden den første film i 1996 været en vigtig del af tidens action-klassikere, men da franchisen nåede sin tredje film, mistede ballonen lidt af sin luft. Heldigvis forsøgte en ny instruktør at vække franchisen til live med en fjerde film, og pludselig blev franchisen hevet op på et hidtil uset niveau af action, adrenalin og solid underholdning. Nu er en femte film landet på markedet og jeg har kigget nærmere på, hvorvidt den fortsætter franchisens succes.
 
Mission Impossible Rogue Nation blu-ray anmeldelse
 
Filmen fokuserer på en krisesituation i IMF, hvor CIA vil lukke deres afdeling ned på grund af dumdristig adfærd og konstante brydninger af generelle regler og normer. Ethan Hunt (Tom Cruise) er dog på egen hånd i gang med at infiltrere en ukendt organisation, som han kalder Syndikatet, og inden længe finder han ud af, at det stikker dybere end først antaget. Med IMF ude af billedet og hele verden på jagt efter Hunt, er han nødt til at samle sit bedste crew og få sat en stopper for den mystiske organisation, før det er for sent.

Filmen rammer samme intensitetsniveau, som man har set i fireren, og det fungerer helt optimalt. Den er skruet sammen som en genial action-komedie, hvor man blander klassisk spionage, humor og hjernedøde action-stunts. Tom Cruise er endnu en gang brillant i rollen som Ethan Hunt, og har desuden leveret et utal af halsbrækkende stunts på eget hånd. Blandt andet filmens intro, hvor han hænger i hænderne på et lettende fly – det fungerer helt eminent, og når man tydeligt kan se, at det ikke er klippet sammen med en stuntmand, så bliver scenerne mere intense og vanvittigt nervepirrende.

Det klassiske femmandshold af skuespillere er i skarp form og formår at levere en bragende underholdende cocktail af humor, action og uheldige helte. Simon Pegg har fået langt mere spilletid i franchisen, og han bidrager med størstedelen af humorfaktoren. Hele filmen forsøger at hæve sig selv højere op på adrenalinfaktoren end nogensinde, og det fungerer på mange måder også efter planen. Vi får ufatteligt mange vanvittige scener, hvor der virkelig er kælet for detaljerne og filmen virkelig leverer et solidt underholdningsspark lige i solar plexus. Det gør så også, at handlingen er knap så original og fængende, som man oplevede med Ghost Protocol. Der er en lækker baggrundshistorie og nogle solide plotudviklinger, men hvis man skal sige noget negativt om opbygningen så er det, at indholdet bliver glemt i virvaret.

Der er nogle gange lidt for meget knald på. Det er ikke noget negativt, men det gør bare, at filmskaberne af og til glemmer den historiemæssige del en smule. Heldigvis så er underholdningen så pulserende og vanvittigt aktuel i alle samtlige minutter, at man kan lægge hjernen på hylden og bare nyde suset. Filmen rummer også en af de fedeste biljagtscener, jeg længe har set – den indledes med et hæsblæsende ræs gennem bybilledet, og når man pludselig tror, at det er ovre, så hopper Hunt på en motorcykel og fortsætter sammen ræs. Det fungerer helt eminent og vidner om filmens integritet – der skal bare være knald på og tilskueren skal underholdes.

Samlet set er Rogue Nation bedre end den første trilogi, men når efter min mening ikke helt op på samme niveau som den fantastiske Ghost Protocol. Adrenalinen er dog i højsædet på denne film og humoren har fået langt mere spilletid – den femte film i franchisen vidner om, at konceptet har meget mere at byde på og vi ser frem til at holde øje med mulige projekter i fremtiden.
 
Mission Impossible Rogue Nation blu-ray anmeldelse

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at billedsiden sidder i skabet på denne produktion. Med så mange vanvittige stunts og visuelle midler på handlingsfronten, er man også nødt til at kunne beherske det. Heldigvis er filmen hele vejen i gennem præget af skarpe billeder, knivskarpe detaljer og ikke mindst en gennemarbejdet klippeteknik, som sørger for at få hele action-historien til at gå op i højere enhed. Stuntsene har aldrig set vildere ud og hele historien bliver meget mere fyldestgørende og storslået gennem den visuelle sides overlegne bearbejdning. Samlet set en billedside i topklasse.

Lyden følger trop med billedsiden og formår at sparke endnu mere energi ind i projektet. Den klassiske melodi fra de originale film er blevet genetableret, men på en mere alsidig måde. De dygtige musikklippere har brugt den samme melodi i forskelligt tempo og toneleje, hvilket skaber en dynamisk men sammenhængende oplevelse af hele filmen. Alt fra dialogerne til de voldsomme stunts bliver leveret i et glasklart lydklip, og der er absolut ingen former for interferens eller forstyrrelser i komponeringen. Samlet set en lydside, som fortjener mindst lige så meget ros som billedsiden.
 
På bonusfronten fortsætter galskaben med et forventet dybdegående indblik i arbejdet med stuntsene og de vilde effekter i filmen. Her får man virkelig et indblik i, hvor meget arbejde, der er blevet lagt i filmen og det er underholdende at se, hvordan man stabler så store scener på benene.
 

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet november 2015.  

Tilbage til Blu-ray anmeldelser