The Wedding Ringer blu-ray anmeldelse

 
The Wedding Ringer blu-ray anmeldelse

The Wedding Ringer blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

The Wedding Ringer blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zone: A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 41 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1: Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk + 4 andre sprog
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 28. august 2015
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Komedie 
Biograf premiere: 26. marts 2015

Instruktør: Jeremy Garelick
Manuskript: Jeremy Garelick & Jay Lavender
Producere: B.la. Chris Brenner, Zanne Devine & Adam Fields
Fotograf: Bradford Lipson
Klip: Jeff Groth, Shelly Westerman & Byron Wong
Musik: Christopher Lennertz

Skuespiller:
Kevin Hart som Jimmy
Josh Gad som Doug
Kaley Cuoco-Sweeting som Gretchen
Jorge Garcia som Lurch
Jenifer Lewis som Doris Jenkins

Beskrivelse: 
Komediegenren er et meget vidt begreb, som ikke altid dækker over film, som får dig til at grine. Konceptet ’humor’ er så vidtrækkende, at man enten kan falde over en film, som rammer plet lige i lattermusklerne, eller en produktion, som får dig til at krumme tæer. Der er noget for enhver smag, og ens personlige humorpræferencer i en film er ikke altid nem at finde frem til på en lørdag aften foran tv’et. Jeg har kigget nærmere på den nye komediefilm, The Wedding Ringer, og vil forsøge at sætte ord på, hvorvidt den kan levere min form for humor.
 
The Wedding Ringer blu-ray anmeldelse 
 
Filmen følger forretningsmanden Doug (Josh Gad), som skal giftes med den smukke Gretchen (Kaley Cuoco-Sweeting). Da han aldrig rigtig var populær i skolen eller har haft nogen fritid til at møde andre mennesker, så har han ikke nogen venner til at være forlover. I panik finder han frem til Jimmy (Kevin Hart), som specialiserer sig i at udgive sig for at være ’Best Man’ for et større beløb. Sammen forsøger de at stable løgnen på benene, men ikke alt går helt efter planen.

Kevin Hart er en skuespiller, jeg ikke altid har ment, hørte hjemme på det store lærred. Han er en fantastisk stand-up-komiker, men så snart man ser ham i filmens univers, så bliver han lidt for overfladisk og en smule karikeret. Dog blev jeg positivt overrasket over hans præstation i denne film, da han virkelig har oppet sig. Han agerer ikke længere den lille ’taber’, som bliver gjort grin med, men er i stedet den kølige og seje dude. Det klæder ham at være i sit rette element, og det smitter af på handlingens underholdningsniveau.

Selve konceptet med en forlover, man kan købe sig til, er måske lidt en kliché i sin grundform, men udførslen i filmen er ganske overraskende og grinagtig. Der er blevet kælet for detaljerne, og man bliver involveret i en vanvittig kompleks løgn, som rent faktisk får tilskuerne til at tro, at det kan lade sig gøre i sidste ende. Det største trækplaster i filmen er dog bromancen mellem Hart og Gad, som virkelig formår at vise to diametrale modsætninger, men alligevel illustrere venskab i sin fineste form. Gad er ikke blot ’den sjove, tykke fyr’, men har faktisk nogle overraskende momenter i sin karakter, som kommer med nogle overraskende grin.

Hele filmen er generelt gennemsyret af herligt venskab mellem mænd, og den oser af mandehørm på godt og ondt. Den fiktive vennegruppe skaber en lækker dynamik og alsidighed i handlingen, som man sætter pris på i forhold til at holde koncept nyt og spændende. Første halvdel af filmen er klart den sjoveste del af filmen, da man får den bedst mulige introduktion til universet og karaktererne. Anden halvdel er lidt mindre succesfuld, da den af og til falder i nogle uheldige klichéhuller. Niveauet i størstedelen af filmen har været meget nede på jorden og afslappet, men så dukker der pludselige nogle vanvidsmomenter op, som forsøger at efterligne The Hangover-konceptet lidt for meget. Det er en skam, men heldigvis ikke så overvældende mange fejl, at det kan ødelægge filmens helhed.

Humoren er i størstedelen af filmen helt sikkert min kop te, da den på mange punkter er skarp, godt timet og ikke mindst meget situationspræget og karakterpræget. Den har dog sine småskavanker og tåkrummende elementer, men det er stort set umuligt at finde en noget nær perfekt komediefilm i nyere tid. The Wedding Ringer var en positiv overraskelse, som bringer skuespillerne på banen i deres bedste form, og brygger en sjov lille bromance-historie, som uden tvivl falder i god jord hos alle mandlige tilskuere.
 
The Wedding Ringer blu-ray anmeldelse
 
Der er ikke så meget overraskende eller unikt at fortælle om billedsiden – den leverer blot en ganske flot film med fokus på karakterdetaljer, omgivelser, farvekombinationer og ikke mindst en masse fest og farver. Der er skarpe balancer på kontrastniveauet og en knivskarp kvalitet i billedredigeringen. Der er ingen former for forstyrrelser på billedkompositionen og selve redigeringen kører filmen sikkert hjem. Samlet set en ganske udmærket billedside, som sørger for at gøre humoren seværdig.
 
Lyden er meget dialogpræget, og det er der heldigvis også helt styr på. Kevin Hart og Josh Gads humor-tilføjelser er meget præget af deres stemmeføring og karismatiske udtaler, og det kommer heldigvis skarpt ud i højttalerne med en afbalanceret diskant og et fint underlæggende mix af bas og festmusik i baggrunden. Der er ingen former for støj i redigeringen og de voldsomme montageelementer bliver fornemt sat sammen med stemningsfyldt musik. Samlet set også en herlig lydside.

Her finder man et par gode bonusgrin, som leveres gennem en lækker omgang slettede scener, bloopers og endnu mere guf fra de sjove skuespillere. Ikke det mest dybdegående materiale, men passende humoristisk punktum på udgivelsen.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet september 2015.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser