Mænd og høns blu-ray anmeldelse

 
Mænd og høns blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Mænd og høns blu-ray anmeldelse
Zone B
Spilletid: 1 time 44 minutter 
Lyd: DTS 5,1 & Dolby Digital 5,1 Dansk
Undertekster: Dansk for hørehæmmede.
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 8. juni 2015
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S & M&M Productions A/S, Studio Babelsberg, DCM Productions & M&M Mænd & Høns ApS
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Komedi

Instruktør: Anders Thomas Jensen
Manuskript: Anders Thomas Jensen
Producere: bl.a. Joel Brandeis, Peter Bækkel, nChristoph Daniel, Christoph Fisser
Klip: Anders Villadsen
Musik: Frans Bak, Jeppe Kaas

Skuespiller:
Mads Mikkelsen som Elias
Nikolaj Lie Kaas som Gregor
David Dencik som Gabriel
Søren Malling som Franz
Nicolas Bro som Josef
Kirsten Lehfeldt som Ingrid
Ole Thestrup som Flemming
Bodil Jørgensen som Inger Lis
 
Beskrivelse: 
Elias og Gabriel som er brødre, de lever et ret ensomt liv. De har hinanden, men de er ikke ligefrem de bedste venner. Det vil sige at det er Gabriel der hader Elias. Ud over dette så har de heller ikke udseendet med sig, og hvor end de gerne ville finde sig en sød kvinde at dele livet med, så er dette meget svært. Elias har også en ret så pinlig lidelse der gør at han må besøge toilettet ret mange gange i løbet af en dag.

Da de en dag mister deres far finder de ud af at de er adopterede og at de har en biologisk mor og far. De skulle opholde sig på den lille Ø Ork langt væk fra det hele. Nu bliver Elias og Gabriel nødt til at stole på hinanden og på trods af deres store uenigheder drager de nu afsted for at finde ud af hvor de stammer fra. Der går dog ikke lang tid før de to brødre er kommet i så store problemer at de ikke er til at se sig ud af.
 
 Mænd og høns blu-ray anmeldelse
 
Anders Thomas Jensen der for år tilbage lavede Blinkende Lygter, De Grønne Slagtere og senest Adams Æbler er nu tilbage med Mænd & Høns. Især De Grønne Slagtere er en film som mange stadig taler om. Da var Nikolaj Lie Kaas og Mads Mikkelsen også hovedpersonerne som mildest talt var ret langt ude. Dette kan man også godt sige at de er her i Mænd & Høns. De er næsten sminket til det uigenkendelige sammen med deres andre brødre der spilles af Søren Malling, Nicolas Bro og David Dencik.

Skuespillet som de alle leverer er rigtig godt og det er virkelig nogle af de bedste skuespillere der er i Dansk TV lige nu. Især Mads Mikkelsen levere en helt igennem fantastisk rolle som Elias. Anders Thomas Jensen har brugt ham i flere film, og han er et sikkert kort hver gang. Også rollen Ole Thestrup spiller som Flemming der er borgmester på øen Ork. Han kæmper en kamp for at holde indbyggertallet over 40 personer. Som sagt så kan det næsten ikke gå galt med alle disse gode skuespillere.

Det kan siges meget kort at Mænd & Høns er for et publikum med en meget meget sort humor. Så filmen deler vandene blandt publikum, men er man til den sorte humor så får man virkelig rørt lattermusklerne gevaldigt i filmen. Selve historien er også ret langt ude og den kommer ret meget ind over dyresex, vold med udstoppede dyr og i det hele taget omhandler filmen underlige dyr. Man tager ofte sig selv i at sidde og sige nej nej nej, netop fordi den er så bizar og underlig som den nu engang er. På et tidspunkt bliver filmen endda lidt uhyggelig, så den har lidt en blanding af det hele. Men når filmen er slut, så er filmen så godt som glemt. Men det rører ikke ved at hvis man har den sorte humor så er den er hylende morsom, men en topkarakter får den dog ikke.
 Mænd og høns blu-ray anmeldelse
Filmen er filmet i gulligbrune farver som gør at det hele bliver det mere klamt og ulækkert at se på. Så et perfekt farvevalg til denne film. Dette farvevalg giver til tider lidt grumsede og slørede billeder. Men især nærbillederne er rigtig skarpe og de små detaljer kommer frem i billedet.
 
I denne film er der rigtig meget dialog og det kræves at man kan høre og forstå alt hvad de siger. Det kan man her da lyden er knivskarp. Der er også scener hvor der kommer lidt dybe lyde fra subben og de få gange det sker lyder det også rigtig fint. Filmen er optaget i 5.1 men de resterende højttalere sker der ikke særlig meget i. Underlægningsmusikken er tilpas mystisk til denne film her og det fungerer rigtig godt.

Jeg havde glædet mig til at se bagom filmen, men blev da noget overrasket. Der er under 3 minutters ekstra materiale på denne disc, og det der er, er intet værd!
 

Anmeldelse skrevet juni 2015.

Tak til M&M Productions A/S, Studio Babelsberg, DCM Productions & M&M Mænd & Høns ApS & Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til blu-ray anmeldelser