The Equalizer blu-ray anmeldelse

 
The Equalizer blu-ray anmeldelse

The Equalizer blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

The Equalizer blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zone: A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 2 timer & 12 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Fransk, Finsk, Engelsk, Spansk, Italiensk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 20. februar 2015
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1

Genre: Action
 
Biograf premiere: 25. september 2014.

Instruktør: Antoine Fuqua
Manuskript: Richard Wenk
Producere: B.la. Molly Allen, Todd Black og Jason Blumenthalr
Fotograf: Mauro Fiore
Klip: John Refoua
Musik: Harry Gregson-Willams

Skuespiller:
Denzel Washington som Robert McCall
Marton Csokas som Teddy
Chloë Grace Moretz som Teri
David Harbour som Masters

Beskrivelse: 
Action-helte har i mange år været en fast bestanddel af filmuniverset - hvad enten det har været en kølig Steve McQueen i The Great Escape eller hårdtslående Bruce Willis i Die Hard. Vi har alle følt os underholdt af disse guilty pleasure-film, da man i mange film har fået en testosteronbombe af episke dimensioner leveret lige i solar plexus. Nu forsøger Denzel Washington at genfinde sin badass-karakter i filmen The Equalizer, men det fungerer ikke helt efter planen.
 
The Equalizer blu-ray anmeldelse
 
Vi følger den aldrende Robert McCall (Denzel Washington), som har forsøgt at lægge sin turbulente fortid bag sig. Da han pludselig bliver vidne til et overfald på en ung kvinde ved navn Teri (Chloë Grace Moretz), føler han sig nødsaget til at benytte sig af sine evner til at udføre retfærdighed i sagen. Hvad der i første omgang ser ud til blot at være en lille, hjælpende hånd, hiver ham pludselig direkte tilbage i sit gamle univers med nye fjender overalt.

Denzel Washington har længe været den ideelle bad-ass, da han formår at levere et skuespil, som er så fandens køligt, at selv Schwarzenegger ville overveje situationen en ekstra gang. Det så man bl.a. i Training Day og ikke mindst American Gangster, og det gør han virkelig også i denne film – han virker ud af til som en yderst sympatisk mand, men inderst inde er han en dræbermaskine med sofistikerede teknikker. Washington er bestemt også filmens største trækplaster, da konceptet slet ikke ville fungere uden ham – normalt er actionfilm meget hektiske og eksplosive, men denne film holder det på en meget lavmælt niveau det meste af tiden. På det temponiveau er det nærmest kun Washington, som kan puste liv i karakteren, da han formår at levere utrolig meget intensitet gennem sin kølige mimik, benhårde attitude og ikke mindst meget velartikulerede udsigelser.

Han er absolut det element i filmen, som holder den fra at blive en katastrofe. Andre stjerner ville ikke kunne rumme den karakter, og filmen er uden tvivl også blevet til på grund af ham. Selve historien er nemlig ikke særlig interessant og falder ufatteligt mange gange i klichéfælden uden at rejse sig op igen. Småhistorierne med hovedpersonens forsøg på at redde en ung prostitueret kvinde eller den overvægtige amerikaner er bare alt for meget selvfedhed i forhold til konceptet. De gode øjeblikke med Denzel Washington er også meget separate og enkeltstående, hvilket er lidt en skam – man savner en gennemgående sammenhæng i handlingen, og filmen vælger i stedet at dvæle for meget ved en masse småhistorier, som aldrig rigtig får nok spilletid.

Filmen bruger nogle ret fede visuelle elementer i løbet af handlingen, og den meget hektiske klipning er bestemt også med til at gøre produktionen spændende. Den er dog glad for at bruge ensformige slowmotion-effekter, som man allerede har set mange gange før – f.eks. i Guy Ritchies udgave af Sherlock Holmes med Robert Downey, jr. Den minder også på mange måder om selve det grundlæggende koncept i Denzel Washingtons tidligere film, Man on Fire, og det er derfor lidt en gengivelse af ting, vi allerede har set.

Scenografien er det bedste element i filmen udover hovedrollen, da den formår at skabe det nødvendige, mørke univers, hvori en nærmest bibelsk skikkelse skal udrense ondskaben i verden og genetablere balancen i universet. Jeg havde egentlig ret store forventninger til denne produktion, da den i traileren og på papir virkede til at være en god, gedigen actionfilm. Desværre lever den ikke op til forventningerne, og karakteren lander lige over middel – den har nogle gode øjeblikke med en Denzel Washington i topform, men ellers er der ikke nok sammenhæng til at kunne kalde det en velfungerende actionfilm.
 
The Equalizer blu-ray anmeldelse
 
Billedet bliver præsenteret i en MPEG-4 AVC 1080p 1.78:1 aspect ratio, som giver en helt igennem fantastisk effekt på filmen hele vejen i gennem. De realistiske optagelser og de hastige kameraskift i de pulserende øjeblikke bliver fornemt leveret gennem denne knivskarpe og detaljerige billedside. De til tider mørke og grynede optagelser giver desuden mere dybde i billedet og et mere karismatisk præg på handlingens mørke tematikker. Den flotte detaljering giver knivskarpe ansigtstræk, omgivelser og en mere gennemgående omgang med effekterne. De voldsomme scenarier kræver nogle virkelig gode kvaliteter på billedsiden, da mange af dem sker meget hurtige, dristige og overvældende. Heldigvis er denne form for billedpræsentation et helt igennem perfekt match til en film af denne kaliber..
 
Lyden præsenteres i et English: DTS-HD Master Audio 5.1, hvor der bliver sat ekstra meget fokus på lydsiden i forhold til de andre elementer. Filmen er spækket med action, og dertil skal lyden også kunne rumme de voldsomme eskapader, hvilket heldigvis er aktuelt. Lyden er glasklar og helt perfekt til den flotte visuelle side af serien, som sammen giver en heftig cocktail af action for alle drengerøve. Pistolskud, eksplosioner, slagsmål og så videre virker alle til at være realistiske, da lydsiden giver et meget troværdigt udsnit af virkeligheden, samtidig med at den formår at beherske nogle meget lavmælte effekter indimellem. Samlet set en meget velfungerende lydside.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet marts 2015.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser