Kvinden der forsvandt blu-ray anmeldelse

 
Kvinden der forsvandt blu-ray anmeldelse

Kvinden der forsvandt blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Kvinden der forsvandt blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 29 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Spansk, Tysk, Hollandsk, Italiensk, Fransk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 26. februar 2015
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1  = Blu-ray.

Genre: Action/Drama
Biograf premiere: 23. oktober 2014

Instruktør: David Fincher
Manuskript: Gillian Flynn
Producere: bl.a. Ceán Chaffin, Jim Davidson og Leslie Dixon
Fotograf: Jeff Cronenweth
Klip: Kirk Baxter
Musik: Trent Reznor og Atticus Ross
 
Skuespiller:
Ben Affleck som Nick Dunne
Rosamund Pike som Amy Dunne
Niel Patrick Harris som Desi Collings

Beskrivelse: 
David Fincher har altid været kendt for nogle særdeles mørke, nuancerede film, som skaber et meget dystert billede indenfor vores normale verdensbillede. Med Seven, Fight Club og Zodiac på CV’et ligger niveauet højt og Gone Girl er ikke en undtagelse. Her dukker Finchers klassiske scenografi endnu en gang op på det store lærred, og niveauet ligger tårnhøjt.
 
Kvinden der forsvandt blu-ray anmeldelse
 
Vi følger Nick Dunne (Ben Affleck) som pludselig finder ud af, at hans kone er forsvundet. Sagen bliver et kæmpe mediecirkus, og Nick bliver på grund af hans manglende empati anklaget for at være den skyldige. Filmen udfolder løbende hele forklaringen på den mystiske forsvinding – med uventede konsekvenser.

Filmen følger en utrolig virkelighedstro historie om en kvindes forsvinding, men giver samtidig nogle anderledes aspekter på hele denne kritiske situation – mandens manglende empati, den forsvundne kones mystiske adfærd, de pårørendes involvering og ikke mindst et komplet uforudsigeligt plot. Selvfølgelig kunne man gætte handlingen, hvis man havde læst den originale roman, men uden den i baggagen bliver det en fænomenal oplevelse. Ben Affleck spiller fantastisk som den mystiske ægtefælle, som man på ingen måde kan gennemskue – er han gerningsmanden, eller er han bare anderledes? Den som stjæler størstedelen af fokus i filmen er dog Rosamund Pike, som virkelig formår at skildre en meget ustabil personlighed med en skræmmende lavmælt psykotisk tilgang til livet. Skuespillet sidder lige i skabet og interaktionen mellem de forskellige personer involveret i sagen sprudler af kemi, overraskelser og ikke mindst banebrydende måder at fortælle en god historie på.

Selve handlingen er bygget op som en detektivsag, som gradvist bliver forklaret, undersøgt og løst løbende. Det har Fincher virkelig formået at ramme, da handlingens udvikling hele tiden tager uventede drejninger. Den første del af filmen er meget præget af uhygge, moralske skrupler og en god gedigen detektivsag, og det fungerer helt eminent – vi forsøger hele tiden at gætte os frem til svaret på hele den turbulente sag, men bliver hele tiden konfronteret med en mur af forklaringsproblemer. Anden halvdel af filmen er mere karakterpræget og ganske uvirkelig i sin opbygning, hvilket skaber et nyt, anderledes felt af filmmagi. Det er uden tvivl på grund af denne uforudsigelige udvikling, at filmen har fået sin fænomenale succes. På mange punkter er filmen lidt for lang, da den som sagt udforsker nærmest to forskellige former for handlinger på én film. Det kræver lige sin tålmodighed, men fortjener dog at blive rost for det komplekse forløb.

Det fedeste ved filmen er uden tvivl det vilde plottwist, som man slet ikke havde overvejet. Man forsøger hele tiden at finde ud af, hvad der er sket, men pludselig tager historien en komplet uventet drejning. Det giver en fed dynamik i handlingen, og man føler lidt, at man ser to forskellige film på samme tid – som også har sine positive sider. Det er noget af en mundfuld, men Fincher formår at tøjle den komplekse historiestruktur og skaber en unik og anderledes filmoplevelse. Finchers klassiske mørke scenografi pryder dette intense drama, da det skaber en velfungerende uhygge indenfor virkelighedens rammer.

Samlet set er Gone Girl en af 2014s fedeste film, da den bringer et spændende handlingsforløb på banen og skaber en fænomenal overraskelse i løbet af handlingen. Skuespillet er i topklasse, scenografien er mørk og generelt hele oplevelsen af filmen er ganske positiv.
 
Kvinden der forsvandt blu-ray anmeldelse

Filmen bliver præsenteret i MPEG-4 AVC 1080p 2.40:1 aspect ratio, som ser formidabel ud på hjemmefronten. Detaljerne er uhyre skarpe og selve kontrasten mellem farverne og nuancerne i filmens indelukkede atmosfære fungerer helt fantastisk. Specielt detaljerne i menneskenes udseende og ansigtstræk træder i karakter, og man får et langt mere realistisk indtryk af filmens barske virkelighed. Desuden er de fornemme og anderledes farvekombinationer med til at udtrykke den rette sindsstemning og atmosfære på en mere nuanceret og gennemslående måde. Finchers mørke scenografi kommer også til sin ret i denne dygtige redigering - samlet set en billedside i topklasse.

Lyden præsenteres i et English: DTS-HD Master Audio 5.1, som åbner op en fantastisk brik i den store underholdning i filmen. Samtalerne er glasklare og finpudsede, så man får alle detaljerne med – frustrationerne i deres stemmer, håbet i deres ytringer og mange andre elementer kommer meget mere til udtryk i kombinationen af en farverig billedside og ekstra meget fokus på lydkvaliteten. Der er absolut ingen støj på lydsiden, og replikkerne kommer ud til seeren i glasklar kvalitet. Desuden er billedsiden redigeret med hastige skift, og der skal lydsiden kunne følge med. Det formår den helt perfekt på denne skive, og man kan nyde den fantastiske lyd- og billedkvalitet med en hektisk såvel som formidabel underlægningsmusik. Alt i alt er lyden i topform på den udgivelse og lydsporet er valgt med yderste omhu, da den sidder lige i skabet i forhold til resten af skivens kontekst.
 

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet februar 2015.  

Tilbage til Blu-ray anmeldelser