NCIS: Los Angeles sæson 5 dvd anmeldelse

 
NCIS: Los Angeles sæson 5 dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Steffen Schiller

NCIS: Los Angeles sæson 5 dvd anmeldelse
 
Tid: 16 timer og 25 minutter
Lyd: Dolby Digital 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 1.78:1

Udgivelsesdato: 18. december 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 6  = dvd
 
Genre: krimi/drama
 
Skuespiller:
Daniela Ruah som Kensi Blye
Chris O'Donnell som G. CallenB
Barrett Foa som Eric Beale
Linda Hunt som Henrietta 'Hetty'
LL Cool J som Sam Hanna

Beskrivelse: 
I femte sæson af NCIS: Los Angeles stiger trusselniveauet for teamet af specialagenter. Teamleder Callen og hans makker Sam Hanna mestrer som kamæleoner, kunsten at gå undercover. Sammen med resten af teamet, må de forsøge at forhindre en galning i at sprænge et tog i luften, opklare et tophemmeligt vaccinemord og tage på en redningsmission til Afghanistan, for at redde en af deres egne. Den fast sammentømrede gruppe af specialagenter gør brug af topmoderne teknologi. De lægger deres liv i hinandens hænder og bekæmper farlige trusler mod nationen – for at sikre retfærdighed for alle.
 
NCIS: Los Angeles sæson 5 dvd anmeldelse
 
Så tager jeg hul på endnu en af de hårdt pumpede amerikanske action tv-serier. Den er som de fleste andre, propfyldt med Special effekter, fart og hidsige skuddueller. Da NCIS: Los Angeles i sin tid udkom, var jeg ikke sen til at tage den til mig. Jeg lod mig underholde af det hurtige tempo og de hårdtslående agenter. Den smarte computergrafik, der giver hightech sceneskift og et hold nye skuespillere fik lokket mig videre fra den originale NCIS og over til den lille ny.

Shane Brennan og hans kollegaer fodrer konstant deres publikum med tv-serie afsnit, som på intet tidspunkt lader sit publikum nå at tænke over, hvad der foregår på tv-skærmen. Under ethvert sceneskift bliver man bombarderet med smart grafik, som i sig selv er lavet på en måde, der fastholder seeren til skærmen. Hemmeligheden bag tv-seriens succes er ikke en god historie, men derimod den overdrevne brug af effekter og spændingselementer, som netop er designet til at skjule den manglende historie. Alt er overfladisk og man får aldrig noget dybere forhold til seriens hovedpersoner. Skulle en karakter dø eller komme slemt til skade, så betyder det ikke så meget, fordi han/hun alligevel intet fylder i ens bevidsthed. Den eneste karakter der løfter serien lidt, er Henrietta ”Hetty” Lange (spillet af Linda Hunt), som med sin moderrolle holder de seje agenter i skak. Resten af skuespillerne virker som om, at de udfører deres job pr. automatik og med en indlevelse som matcher deres lønseddel.

NCIS: Los Angeles er som så mange andre moderne krimiserier bygget op over en opskrift, der går ud på at føre sit publikum igennem hvert afsnit i en forrygende fart, hvor de gode altid ender med at få fat på de onde. Ind i mellem er der så lagt en masse skuddueller og hidsige biljagter. Under hele seancen bliver heltene fodret med information om forbryderne, via det ufejlbare datacenter på NCIS hovedkvarteret, som naturligvis har alt tænkeligt hightech til rådighed. Selv Tech nørderne virker en smule overdrevne, med alle de ting de kan fremtrylle på meget kort tid.

Det værste ved NCIS: Los Angeles, er, at de tynde historier, som sæson 5 byder på, desværre ikke byder på noget nævneværdigt nyt i forhold til tidligere sæsoner. Det er alt sammen en ligegyldig brun masse, som ikke er værd at spilde tid på. Som storforbruger af actionfilm og tv-serier må jeg erkende, at NCIS: Los Angeles ikke byder på noget, som ikke er set før og i disse dage snart ses brugt i de fleste tv-serier brygget, måske, i samme gryde. Undervejs føler jeg, at det meste er set før i en anden ligegyldig tv-serie og det ender med at blive ensformigt og spild af tid. Selv jeg, som ellers elsker action genren, må melde pas, når det bliver så ensartet og intetsigende. Desværre vil serien nok fortsætte, så lang tid den generere overskud til producenterne, men jeg mener, at man burde kaste håndklædet i ringen nu og lukke ned for produktionen, så tiden kan få NCIS: Los Angeles til at gå i glemmebogen.

Denne tv-serie er kun egnet til at fordrive tiden med, hvis man er helt ligeglad med hvad der flimre på tv-skærmen. Jeg synes man spilder sin tid på denne sæson, når der findes bedre tv-serier og film i samme genre. Desværre ser det ud at være tidens tendens, at de fleste moderne krimi/action serier, som sprøjter ud af USA, følger en næsten identisk opskrift. Selvom jeg holder meget af action genren, så må jeg indrømme at NCIS: Los Angeles er et afsluttet kapitel for mit vedkommende.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic

Anmeldelse skrevet januar 2015.

Tilbage til serie anmeldelser