24 live another day blu-ray anmeldelse

 
 24 live another day blu-ray anmeldelse

24 live another day blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Steffen Schiller

 24 live another day blu-ray anmeldelse
 
Zone B (DK udgave)
Spilletid: 522 minutter.
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080p

Blu-ray udgivelsesdato: 30. september 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 3 x Blu-ray
 
Genre: Action, Thriller 

Instruktør: Bl.a Jon Cassar, Milan Cheylov
Manuskript: Bl.a Adam Dasilva, Patrick Somerville, Tony Basgallop
Producere: bl.a. Jon Cassar, Robert Cochran, Ashley Contino
Fotograf: Jeffrey C. Mygatt
Klip: Jordan Goldman, Joe Hobeck, Scott Powell, Casey O. Rohrs
Musik: Sean Callery

Skuespiller:
Kiefer Sutherlannd som Jack Bauer
Yvonne Strahovski som Kate Morgan
Tate Donovan som Mark Boudreau
Mary Lynn Rajskub som Chloe O'Brian
William Devane som President James Heller
Kim Raver som Audrey Boudreau
Gbenga Akinnagbe som Erik Ritter
Michael Wincott som Adrian Cross
Benjamin Bratt som Steve Navarro

Beskrivelse: 
Kiefer Sutherland er tilbage i rollen som agent Jack Bauer. Fire år efter at han lod retfærdigheden ske fyldest på sin egen måde og undgik tilfangetagelse, er Jack Bauer igen på flugt - denne gang i London. Jack er i et kapløb mod tiden for at forhindre et terrorangreb, som vil resultere i en global katastrofe. Samtidig jagtes Jack selv af præsident James Hellers folk, som vil sætte ham bag lås og slå for landsforræderi. Jacks eneste allierede er Chloe O'Brian, som forsøger at hjælpe ham med at undvige myndighederne.
 
 24 live another day blu-ray anmeldelse
 
Da Jack Bauer og hans team i CTU trådte frem på skærmen tilbage i 2001, var det med et hidtil ukendt koncept. Jeg skulle lige pludselig forholde mig til Bauer og Co. i realtime, samtidig med at terrorister udgjorde forskellige trusler, som mine nye venner fra CTU skulle opklare i et hæsblæsende tempo. Man blev kastet frem og tilbage mellem terrorister og føderale agenter i et utal af scener, der blandt andet var optaget med håndholdte kameraer. Fra første afsnit var tempoet på tv-serien skruet godt op i forhold til andre serier, blandt andet ved hjælp af den hurtige panorering, som blev brugt i mange af action scenerne. Det var et friskt pust og rigtig mange seere, inklusiv mig selv, blev fanget af denne spændende og hæsblæsende serie.

Jeg har siden den første sæson, fulgt Bauer i hans hæsblæsende verden af snigmord, terror og ikke helt gangbare afhøringsmetoder. Da sæson 8 blev vist og det ikke så ud til, at Jack Bauer skulle vende tilbage til tv-skærmen, troede jeg at en epoke var slut. Det vil sige, lige indtil 24 Timer, Live Another Day blev annonceret. Nu har jeg så haft muligheden for at se Bauers nyeste eskapader og jeg er ikke blevet skuffet.

Den nye sæson af 24 Timer har det hele. Nej det er faktisk ikke helt sandt. Der er en væsentlig detalje, som adskiller denne sæson fra de andre. Der er skåret kraftigt i antallet af afsnit, og man har fjernet noget af indholdet. Det kunne måske lyde som en dårlig ting, men nej, snarere tværtimod, så er det en god ting. Man havde fra producenternes side besluttet, at alt irrelevant fyld og kedeligt indhold skulle barberes væk og resultatet er rigtig godt. Jeg skrev tidligere at alting i 24 Timer foregår i et hurtigt tempo og man skulle ikke tro, at der kunne skrues højere op for det. Alligevel er det lykkedes at få tempoet på 24 Timer L. A. D. op i næsten dobbelt hastighed, samtidig med at man har skrottet hele tolv afsnit. Alt sammen for at undgå, at vi, seere, oplever et afsnit som værende lidt kedeligt. Den strategi er lykkedes til fulde i min optik. Jeg følte på intet tidspunkt at serien var kedelig eller havde scener, som virkede irrelevante. Der er simpelthen fuld knald på i samtlige afsnit.

Jack Bauer er tilbage og han er i topform. Han er klar til at dele tæsk ud til alle dem, der går i vejen for ham. Jack kan rigtig mange ting og han har altid de sidste nye elektroniske hjælpemidler. Han slipper afsted med rigtig mange ting, som kan virke vildt overdrevne og han har altid et es oppe i ærmet, når det ser sortest ud for ham. Men det tilgiver jeg ham gerne. Det er jo netop præmissen for Jack Bauer. Han er den patriotiske agent, der er villig til at gå hele vejen og lidt længere, for at beskytte de værdier, som han tror på. Han skyr ingen midler for at nå sine mål.

Tv-seriens historie har de sædvanlige akter, hvor der bliver lagt godt med røgslør ud for at forvirre os seere, så vi ikke alt for tidligt gennemskuer hvad det overordnede plot er. Desværre er der ikke nogen banebrydende nyheder i 24 Timer, L.A.D. Serien læner sig alt for meget op ad den velkendte skabelon fra de otte første sæsoner. Det ville være rart, hvis man fandt på noget nyt og bevægede sig lidt væk fra den fastlåste ramme. Lidt mere uforudsigelighed ville være en kærkommen ingrediens i en eventuel tiende sæson.

På trods af den måde, som 24 Timer er opbygget over, så følte jeg mig godt underholdt igennem alle tolv afsnit. Det var helt sikkert et velkomment gensyn med Jack Bauer og det var svært at slippe seriens afsnit, når jeg først var kommet i gang. Den nye sæson lever fuldt ud op til de tidligere otte, men er efter min mening blevet en del bedre på grund af det koncentrerede indhold i de tolv episoder. Har du før hygget dig i selskab med Bauer, så bør du ikke gå glip af endnu en sæson .
 
 24 live another day blu-ray anmeldelse

Billedet i 24 Timer L. A. D. er klart og skarpt i langt de fleste scener, men i nogle af scenerne kan den anvendte computeranimation ikke leve op til resten af billedkvaliteten. Specielt i scenerne med de kraftige eksplosioner bliver billedet grynet og uklart. Det står desværre ikke mål med de ellers flotte detaljer i de fleste andre scener og det er drønærgerligt. Mest af alt minder de animerede eksplosioner lidt om discountarbejde, som ikke bør forekomme i en tv-serie som 24. Den håndholdte kameraføring får detaljegraden i visse scener til at blive sløret og dermed trættende for seerens øjne. Der er også et par mørke scener, hvor billedets skarphed igen bliver en smule sløret. Grundet de nævnte detaljer, kan jeg ikke give topkarakter.
 
Niende sæson af 24 Timer har et fint DTS-HD Master Audio 5.1 lydspor, som har en klar og tydelig dialog, selv når der er masser af bulder og brag fra de mange action scener. Lydsporet gengiver de mange brag og kraftige lydtryk rigtigt godt. Subwooferen får en del at arbejde med undervejs. Jeg har ikke bemærket nogen udfald og er meget imponeret over lydsporet.
 
Solitary
World’s Collide: When Reality Becomes Fiction
Deleted and Extended scenes
Destination London
24: Live Another Day – Green Production

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet 2. oktober 2014.

Tilbage til Blu-ray serie anmeldelser