The Legend of Hercules blu-ray anmeldelse

 
The Legend of Hercules blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

The Legend of Hercules blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 1 time og 39 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk.
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 11. september 2014
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Action,Adventure,Fantasy
Biograf premiere: 10. januar 2014 (Kun USA)

Crew:     
Instruktør: Renny Harlin
Manuskript: Sean Hood, Daniel Giar, Renny Harlin og Giulio Steve
Producere: bl.a. Boaz Davidson, Renny Harlin og Avi Lerner
Fotograf: Sam McCurdy
Klip: Vincent Tabaillon
Musik: Toumas Kantelinen

Skuespiller:
Kellan Lutz som Hercules
Gaia Weiss som Hebe
Scott Adkins som King Amphitryon
Roxanne McKee som Dronning Alcmeme
Liam McIntyre som Sotiris
 
Beskrivelse: 
Græske myter på det store lærred er bestemt ikke en mangelvare, og heldigvis for de fleste tilfælde gennem tiden har konceptet givet et ret underholdende plot. Det gælder oftest om at holde sig så tro til kilden som muligt, dog med mulighederne for at pifte konceptet lidt op med nogle personlige tilføjelser fra instruktøren. Desværre er der nogle få film, som formår at bringe historierne til skamme og ikke rigtig komme til kernen af historien – det er gældende for The Legend of Hercules.
 
The Legend of Hercules blu-ray anmeldelse
© 2013 - Summit Entertainment 
 
Filmen følger den unge Hercules (Kellan Lutz), som ikke har nogen anelse om, at han er afkommet af Zeus. Han har forelsket sig i prinsessen af Kreta, men hans modbydelige far lover hende til hans anden søn. Hercules bliver landsforvist og sendt i døden, men formår at kæmpe sig i gennem diverse problemer i håb om, at han kan vende tilbage til sin elskede og hævne sig på sin far.

Det første som springer i øjnene, er det forfærdelige skuespil, der formår at bringe hele filmens niveau ned i kulkælderen. Man kan tydeligt se, at rollelisten er besat af generelle B-films-skuespillere og ukendte biroller og det værner ofte om, at produktionen er præget af lidt amatøragtige rammer. Dialogerne er direkte pinlige og man undrer sig over, at skuespillerne ikke falder om af grin under optagelserne. Selv med stjernen fra den eksplicit blodige hitserie Spartacus, Liam McIntyre, bliver konceptet aldrig underholdende, da den simpelthen er censureret ned til mindste detalje. Den forsøger at trække bonuspoint på slagsmålene, men der er kun få scener, som rent faktisk er underholdende. Derudover er det desværre bare et makværk med dårlige referencer til Zack Snyders ’300’.

Og når man taler om referencer til andre film, så er The Legend of Hercules desværre også en utrolig billig kopi af Ridley Scotts ’Gladiator’ og Stanley Kubricks ’Spartacus’, hvilket blot værner om, at filmen ikke byder ind med noget nyt eller originalt. Den bringer nærmest skam over legenden om Herkules, da den slet ikke går dybt nok ned i historien eller i det mindste får lidt af karakterens karakteristik op til overfladen. Karakteropbygningen er utrolig overfladisk og decideret intetsigende, og man tvivler ofte på, hvorvidt filmen tager sig selv seriøst. Men når man bliver klar over, at der ikke er tiltænkt nogen komisk vinkling på denne historie, så bliver det mere forfærdeligt at se på.

Filmen er også præget af en mærkelig scenografi, som på en usammenhængende måde skifter mellem de forskellige scener i filmen. Udover den manglende form for karakteropbygning er filmen også præget af dårlige effekter, som vækker dårlige associationer til film såsom Ghost Rider 2. Den er generelt en kæmpestor kliché, og virker kun som en undskyldning for at Twilight’s Kellan Lutz kan vise sine veltrænede muskler. På trods af en spillelænge på blot 1 time og 38 minutter formår hele konceptet at være utroligt langtrukkent og kedeligt. Samlet set er denne historie om Herkules utroligt amatøragtigt og mangler den vigtigste ingrediens – underholdningsværdi.
 The Legend of Hercules blu-ray anmeldelse
© 2013 - Summit Entertainment

Når nu handlingen er så ringe, skulle man tro, at der var noget at hente i billedsiden. Men det er desværre også en blandet fornøjelse. Billedsiden præsenteres i et MPEG-4 AVC 1080p 2.40:1 aspect ratio, og leverer som sådan en god kvalitet til scenerne, men klipningen er fuldstændig hen i vejret. Detaljerne omkring ansigter og ansigtstræk er rigtig flotte og veludførte, men det er også det eneste, der er værd at lægge mærke til. Animationerne og effekterne er helt forfærdelige, at selv en lavbudgets-serie ville have mere realistiske elementer. Den avancerede blu-ray kvalitet får effekterne som f.eks. slagsmålene og de overnaturlige elementer til at glide ud af billedet og se fuldstændig kunstigt ud. Det giver desværre filmens sande jeg en chance for at komme frem i lyset og den dårlige redigering lyser langt i gennem. Klipningen er forvirrende og forstyrrende, hvilket ikke giver skuespillerne meget plads at agere på. Den hopper til tider op og ned som et håndholdt kamera, hvilket giver filmen et amatøragtigt udseende. Samlet set ligger karakteren af billedsiden lige under middel.
 
Lyden er nok det mest positive på denne udgivelse, da den formår at bringe lidt stemning og underholdning indover skærmen. Stemmerne er glasklare og uden nogen former for interferens, og selvom dialogerne er tåkrummende pinlige, så får man alligevel leveret dem på fornemmeste vis. Underlægningsmusikken er bestemt den bedste ting ved denne udgivelse, da den meget storslåede komponering passer perfekt til historien – den passer så bare ikke rigtig sammen med selve handlingen, da der slet ikke sker noget spændende nok til at kunne leve op til de pompøse musikstykker. Dybest set ligger potentialet til fri afbenyttelse, men i sammenhæng med den kedelige handling bliver lyden aldrig interessant nok til at trække op i karakteren. Samlet set ligger lydsiden også lige i midten af skalaen.
 

Anmeldelse skrevet september 2014.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser