Paranormal Activity The Marked Ones blu-ray anmeldelse

 
Paranormal Activity The Marked Ones blu-ray anmeldelse
 
Paranormal Activity The Marked Ones blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Paranormal Activity The Marked Ones blu-ray anmeldelse
 
 




















Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 101 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 + Dolby Digital : Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 22 maj 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Gyser
Biograf premiere: 2. januar 2014.

Crew:     
Instruktør: Christopher Landon
Manuskript: Christopher Landon
Producere: bl.a. Jason Blum, Samson Mucke og Oren Peli

Fotograf: Gonzalo Amat
Klip: Gregory Plotkin


Skuespiller:
Andrew Jacobs som Jessie
Jorge Diaz som Hector
Gabrielle Walsh som Marisol
Renee Victor som Irma
Noemi Gonzalez som Evette
Richard Cabral som Arturo Lopez
 
Beskrivelse: 
Paranormal Activity tog for alvor verden med storm I 2007, da den kom på banen som en af de mest skræmmende film, jeg nogensinde havde set. Selvom man allerede havde set denne hjemmevideosteknik i f.eks. The Blair Witch Project, så havde den alligevel en fantastisk originalitet, som fik det til at løbe koldt ned ad ryggen. Den tjente sig også voldsomt meget ind i forhold til budgettet, og det resulterede selvfølgelig i en række efterfølgere. Nu er vi kommet til den femte film i rækken, og citronen er for alvor ved at løbe tør for saft og kraft.
 
Paranormal Activity The Marked Ones blu-ray anmeldelse
 
Vi følger venneparret Jessie og Hector, som lever et almindeligt liv med skole, ballade og piger. Jessie bor i en lejlighed over en meget mystisk kvinde ved navn Anna, som laver de mærkeligste lyde og opfører sig underligt. Jessie og Hector samt en af deres veninder beslutter sig for at finde ud af, hvad der foregår, men det ender helt galt – hvad der startede som en uskyldig leg, ender ud i en kamp mod dæmoner og heksekulter.

Filmen er uden tvivl den dårligste I franchisen, da man virkelig kan mærke, at folkene bag konceptet har presset citronen alt for meget. Med fire film på bagen og en kommende femte film, så bliver man altid lidt skeptisk, når der pludselig dukker en spin-off frem. Filmen forsøger stadigvæk at holde den røde tråd til de andre film i live, men konceptet er kørt så langt ud, at de efter denne film kan gøre, hvad de vil. De har nemlig tilføjet et tidsrejsefænomen, som med det samme fjerner alt ansvar i forhold til plothuller og usammenhængende detaljer. Det er fedt nok, at franchisen udbygger historien og gør hele universet og historien større, men det bliver bare hverken forklaret ordentligt nok eller leveret på en realistisk og velfungerende måde.

Filmen er en tydelig klichébombe, som har tyvstjålet fra et utal af forskellige andre film. Holdet bag filmen har valgt at integrere superheltevirkemidler fra Chronicle, spøgelseseffekter fra V/H/S og mange andre – det kan godt være en god idé at bruge allerede velfungerende virkemidler, men ofte er det et minefelt, som ikke efterlader andet til filmen end en dårlig smag i munden. Det er også tilfældet i denne film, hvor alt for mange klichéer ødelægger det for hinanden, og desværre trækker filmens originalitet ned på et amatøragtigt niveau. Man følte allerede i fireren, at citronen var blevet presset lidt for meget, så denne spin-off føles absolut unødvendig.

Filmen vinder desværre heller ikke nogle point på skræmmefaktoren i handlingen, da handlingen på trods af sin længde på 1 time og 43 minutter ikke formår at byde ind med særligt mange skræmmende virkemidler. Det er først henimod slutningen, at man for alvor kan se lidt mere spænding og føle sig skræmt af indholdet – den første, lange halvdel af filmen følger blot et kedeligt plot, som beskæftiger sig med en masse monotont skuespil, kedelige racejokes og ikke mindst en ufattelig dårlig humor. Der kommer en alt for lang baggrundshistorie i filmen, og man føler lidt, at over halvdelen af filmen er decideret unødvendig. Selvom filmen hænger sammen med de foregående film i franchisen på den mest mærkelige måde, så føler man sig alligevel på visse punkter underholdt af at kunne spotte de mange referencer, som kun fans lægger mærke til. 

Samlet set er filmen en værre klichébombe, som ligger langt under det niveau, man havde forventet. Hvis dette er standarden for den kommende film og måske flere i fremtiden, så bør de nok genoverveje manuskriptet og vende tilbage til etterens originalitet.

Paranormal Activity The Marked Ones blu-ray anmeldelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paranormal Activity-franchisen har altid fået sin uhygge gennem de rustikke optagelser, håndholdte kameraer og generelt en dårlig kvalitet på den visuelle side. Det fungerer helt sublimt i forhold til at gøre filmen realistisk og mere skræmmende, men i denne film har de på mystisk vis valgt at bruge HD-optagelser. På det punkt mister filmen fuldstændigt sin charme og realistiske kvalitet, og man føler i stedet, at man blot ser en lavbudgetfilm, som har været så heldige at få fat i et godt kamera. Filmen har dog stadigvæk bibeholdt de håndholdte kameraeffekter, men de er bare alt for ustabile og usammenhængende. Samlet set er billedsiden i forhold til forventningerne ret negativ, da man slet ikke får den samme skræmmeoplevelse, som med de andre.

Lyden er heldigvis lidt mere positiv på denne udgivelse, da de har valgt at bibeholde den klassiske stilhedseffekt og de meget rustikke lydredigeringer. Handlingen giver ikke meget frirum til at udforske det paranormale gennem skræmmende lyde og vilde effekter, men med de få midler som filmen har til rådighed, oplever man nogle få, gode skræmmeøjeblikke. Redigeringen er med til at gøre hele historien og handlingen mere forstyrrende, og man får bestemt kuldegysninger op til flere gange, når spøgelser og dæmoner begynder at rumstere i det fjerne. På trods af det lille budget som filmen har til rådighed, så får man faktisk en velkoreograferet og velovervejet lydside, og samlet set er hele den lydmæssige del af udgivelsen ret lovende.

Her finder man blot nogle forlængede scener, som ikke rigtig byder ind med noget nyt og spændende i forhold til den i forvejen forlængede udgave i filmen.  


Anmeldelse skrevet den 24 maj 2014.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Tilbage til blu-ray anmeldelser