The Counselor blu-ray anmeldelse

 
The Counselor blu-ray anmeldelse
 
The Counselor blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

The Counselor blu-ray anmeldelse
 
 




















Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 137 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Spansk, Tysk, Hollandsk, Italiensk, Fransk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2:40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 3 april 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2 = blu-ray

Genre: Action
Biograf premiere: 14. november 2013.

Crew:     
Instruktør: Ridley Scott
Manuskript: Cormac McCarthy
Producere: Bla. Michael Costigan, Mark Huffam og Teresa Kelly

Fotograf: Dariusz Wolski
Klip: Pietro Scalia
Musik: Daniel Pemberton


Skuespiller:
Michael Fassbender som The Counselor
Jarvier Bardem som Reiner
Cameron Diaz som Malkina
Penelope Cruz som Laura
Brad Pitt som Wrestray
 
Beskrivelse: 
Ridley Scott er en tidens dygtigste instruktører, og har store film såsom Alien, Blade Runner og Gladiator på sit enorme CV. Hans bror Tony Scott mistede desværre livet alt for tidligt tilbage i 2012 under optagelserne af denne film, The Counselor, og filmen er derfor dedikeret til hans minde. Desværre har filmen ikke voldsomt meget at byde på andet end mindet om hans dygtige bror, da filmen sejler rundt i et forvirrende plot med en række langtrukne dialoger.
 
The Counselor blu-ray anmeldelse
 
Vi følger den succesrige sagfører uden navn (Michael Fassbender), som bevæger sig i gennem livet med et køligt overblik over sit liv, sit arbejde og sin kvinde. Grådighed bliver dog en væsentlig hæmsko omkring hans eksotiske liv, og inden længe drager han mod den kriminelle underverden. Her møder han den excentriske Reiner (Jarvier Bardem), som fører ham ind i en narkohandel, som pludselig ender i et totalt kaos. Ved siden af disse to forretningsmænd er deres kvinder Malkina (Cameron Diaz) og Laura (Penelope Cruz), men ingen ved længere, hvem de kan stole på. Den snarrådige forretningsmand Westray (Brad Pitt) skaber overblikket over situationens alvor, og inden længe er de alle sammen længere ude, end de kan bunde.

Filmen fokuserer på ironien om, at en sagfører pludselig er den, som har brug andres råd. En instruktør som Ridley Scott har altid et stort overblik over symbolisme, tematik, ironi og ikke mindst evnen til at sammenstrikke et velfungerende plot. Det halter desværre i denne film, men man kan alligevel ane de klassiske undertoner i forhold til den realistiske tilgang til barsk kriminalitet.

I stedet for at fokusere på voldsomme virkemidler og heftige eksplosioner, har Ridley Scott valgt at se nærmere på de knudrede forviklinger bag facaderne. Det giver på sin vis en god substans i filmen, og et lidt anderledes indblik i den kriminelle underverden. Der er selvfølgelig nogle fede bilscener og voldsomme skuddueller, men fokusset er meget mere nede på jorden og meget teknisk anlagt. Dog mangler filmen en rød tråd i alle de forskellige scenarier, da man ikke rigtig føler, at handlingen har den rette gnist. Selve konceptet er bygget meget minimalistisk op, hvor seeren selv skal konkludere og fortolke på de meget korte og ukonkrete udsigelser i løbet af handlingen. Filmen bliver desværre en smule for minimalistisk, da man op til flere gange i forløbet mister tråden og ikke rigtig forstår, hvad der egentlig foregår.

Man havde store forventninger til en film af Ridley Scott, da han i gennem tiden har skabt nogle uforglemmelige kreationer på det store lærred – og med så stærk en rolleliste med Michael Fassbender, Jarvier Bardem, Brad Pitt, Cameron Diaz og Penelope Cruz havde man forventet et mere gennemført stykke filmisk mesterværk. Denne film viser præcis den tematik, som påviser, at man ikke nødvendigvis har en god film, blot fordi man har tilføjet superkendisser på listen. Når det så er sagt, så spiller skuespillerne ret så formidabelt! Fassbender er den kølige men naive forretningsmand, Bardem er den lettere psykopatiske overhoved, Pitt er den snu ræv, mens Cruz og Diaz leverer de mest sexede præstationer længe. Deres skuespil fejler absolut ikke noget i denne film, men det er derimod handlingens struktur og selve filmens energi som er akilleshælen.

Den er ufattelig lang i sin forlængede udgave, og man føler lidt, at hele substansen af filmens kerne bliver trukket voldsomt meget i langedrag. De individuelle scener er ufatteligt omfattende, og selve filmen er nærmest bare sat sammen af få, men voldsomt store scenarier. Det resulterer i en lang række udpenslede dialoger, som virkelig går i dybden med dialekterne, udtalelsen og de moralske undertoner. En almindelig film kan rumme 2-4 scener af denne kaliber, og The Counselor har langt flere end den maksimale kapacitet, hvilket resulterer i en ofte kedelig og sløv fornøjelse.

Den har alligevel en meget pirrende atmosfære omkring sig, og selvom filmen er alt for lang og alt for minimalistisk, så kan man ikke andet end at elske atmosfæren og den kølige tilgang til meget groteske aspekter af den kriminelle banevej. Selve plottet drives af mange interessante anekdoter og mystiske hentydninger gennem gamle fortællinger, og det plejer også at være en god måde at få handlingen til at eskalere – men der er bare for mange. Man kan tydeligt spore Scotts intelligente måde at vikle nogle livsfilosofiske aspekter ind i sammenhængen, og det fungerer faktisk overbevisende godt.

Samlet set er The Counselor noget af en skuffelse i forhold til forventningerne, og dette skyldes de meget langtrukne scener og ikke mindst et lidt for afslappet forhold til selve strukturen i handlingen. Derimod er der nogle få lyspunkter i form af skuespillernes præstationer, de symbolske undertoner og ikke mindst den betagende atmosfære. Ridley Scott har lavet af en fuser med denne film, men man kan dog ane de dygtige undertoner i selve filmens kerne.

The Counselor blu-ray anmeldelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Billedsiden er det mest positive på denne udgivelse, da man virkelig får fornemmelsen af, at man befinder sig i et helt anderledes univers med en mystisk atmosfære. Der er en ufattelig flot dybde i billedet, som virkelig giver det rette udseende af helheden. Detaljerne er mest veludførte på ansigtstrækkene og ikke mindst de knivskarpe farveopsætninger hele filmen i gennem. Kontrasterne er dybdegående og billedredigeringen er uhyre professionel, hvilket i sidste ende giver en formidabel sammensætning uden nogen som helst tekniske fejl. Selv om handlingen er meget forstyrrende og hele tiden på farten, er der absolut ingen slørede scener eller ustrukturerede detaljer, hvilket virkelig indikerer professionaliteten i værket.

Der er en utrolig dybde i lyden med ekstra meget fokus på surroundsound og dybe baslyde. Desuden er der ikke den mindste anelse af interferens eller forstyrrelser på strukturen, men i stedet en glasklar og djævelsk godt redigeret lydside. Lyden gør hele filmen mere intens og åbner op for hele universet hjemme i stuen. Desuden er underlægningsmusikken i kombination med den utroligt skarpe redigering en fantastisk fornøjelse for ørerne, da det virkelig giver et boost af spænding til den samlede helhed. Lydsiden er en af de bedste, som undertegnede længe har set, og der er slet ikke noget negativt at sige om hverken billed- eller lydsiden. Som det sidste punkt er underlægningsmusikken virkelig fantastisk, da den rummer en meget dyster tone og skaber en meget makaber atmosfære.

Det eneste man finder i bonussektionen, er et kommentarspor, som giver en unik mulighed for at se filmen samtidig med af Ridley Scott fortæller og beskriver værket. Ikke noget udover det sædvanlige, og generelt en meget kortfattet omgang ekstraunderholdning.


Anmeldelse skrevet den 26 april 2014.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Tilbage til blu-ray anmeldelser