The Secret Life of Walter Mitty blu-ray anmeldelse

 
The Secret Life of Walter Mitty blu-ray anmeldelse
 
The Secret Life of Walter Mitty blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

The Secret Life of Walter Mitty blu-ray anmeldelse
 
 




















Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 144 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Spansk, Tysk, Hollandsk, Italiensk, Fransk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2:40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 1 maj 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Drama/Komedie
Biograf premiere: 25. december 2013.

Crew:     
Instruktør: Ben Stiller
Manuskript: Steve Conrad og James Thurber
Producere: Bla. G. Mac Brown, Samuel Goldwyn Jr. og Stuart Cornfeld

Fotograf: Stuart Dryburgh
Klip: Greg Hayden
Musik: Theodore Shapiro


Skuespiller:
Ben stiller som Walter Mitty
Adam Scott som Ted Hendricks
Kristen Wiig som Cheryl Melhoff
Sean Penn som Sean O’Connell
 
Beskrivelse: 
Ben Stiller kender de fleste som en af de største komediestjerner på filmmarkedet, og det kan man bl.a. se i Zoolander, Meet the Parents og mange andre. Ofte sker der det, at skuespillere lægger jobbet på hylden for en tid, og kaster sig i instruktørstolen. Det skete også med Ben Stiller, som fik kæmpesucces med sin fantastiske komedie-perle, Tropic Thunder. Nu er han tilbage på markedet med en storfilm om fantasi og livets vigtigste øjeblikke i filmen, The Secret Life og Walter Mitty. 
 
The Secret Life of Walter Mitty blu-ray anmeldelse
 
Vi følger den almindelige gut, Walter Mitty (Ben Stiller), som lever et meget sikkert og trivielt liv i sin egen verden. Når den rigtige verden bliver en smule for presset for ham, ender han med at flygte ind i fantasiverdenen og skabe sin egen hverdag. Han arbejder på magasinet Life, og en dag får han den allersidste leverance fra overlevelsesmanden Sean (Sean Penn), men det mest vigtige billede mangler. Walter er nødt til at springe dagdrømmeriet over og bevæge sig ud mod de åbne vidder. Pludselig er tingene ikke længere blot en tryg fantasi, men nu er livet for alvor begyndt at lysne op for denne lille dagdrømmer.

Filmen er utroligt velklippet og fornemt redigeret, hvilket giver en spændende visuel rejse ind i den kreative og fantasifulde verden. Der er virkelig ikke blevet sparet på make-up og special effects i denne film, og man bliver virkelig overrasket over, hvor meget Stiller har fokuseret på den visuelle front. Handlingsmæssigt går filmen også i dybden med mange fede virkemidler og interessante aspekter af livet, men selve tempoet er en smule sløvt i længden. Man får et indblik i Walters kedelige, trivielle hverdag efterfulgt af hans rejse ud mod horisonten, og denne overgang er meget interessant men alligevel behandlet lidt for lempeligt i starten. Slutningen er heldigvis overraskende positiv og vender hele skuden mod positive horisonter.

Ben Stiller har efterhånden bygget sig en god, solid karriere op som instruktør, og det ses tydeligt i denne film, hvor han har forsøgt at præge filmmarkedet med sin helt egen storfilm. Det er ikke hver dag, at man ser Ben Stiller i færd med en produktion, som behandler en alvorligt emne, men det flasker sig egentlig meget godt. Der er også spædet til med masser af humor i form af Walters mystiske blackouts, hvor fantasien for alvor får frit løb. Desværre virker Ben Stiller bare lidt til at køre i frigear i forhold til hans præstation som Walter Mitty i starten – selve præstationen og konceptet virker banalt, men når man nærmer sig slutningen, så giver det hele pludselig mere mening.

Filmen behandler en tematik, som omhandler livet og det at udforske livet samt få mest muligt ud af sit liv. Selve handlingen bliver på den måde en påmindelse om, at man skal gribe mulighederne, når de indtræder i vores liv og at man ikke skal lade sit liv gå til spilde. Det fungerer rigtig godt i forhold til handlingens integritet og substansmæssige indhold, selvom den på visse punkter dog kan virke lidt for sukkersød og moraliserende. Den rummer nogle gode referencer til de positive sider af vores fantastiske natur på jorden, og giver ikke mindst et indblik i selve filmens verden. Filmen giver ikke blot et indblik i en mand, som endelig begynder at leve livet, men giver også et fornemt portræt af nogle af de mest fantastiske beliggenheder rundt omkring i verden. Det bliver derfor både en rørende og morsom rejse ud i det fri.

Der er til flere punkter i filmen, hvor man har lidt svært ved at finde rundt i, hvorvidt det er fantasi eller virkelighed. Det giver en meget mystisk stemning over hele filmen, og det fungerer faktisk ret godt. Generelt behandler filmen nogle ret lovende tematikker, og tager seeren med ud på en rejse, som ikke blot åbner op for visuelle virkemidler på det store lærred, men også giver et indblik i vores storslåede verden. Den kører lidt i et sløvt tempo til at starte med, men filmen indhenter hurtigt sit momentum. Ben Stiller har ikke lavet en storfilm her, men har alligevel ramt plet med en lækker lille rejse ind i livets finurligheder.

The Secret Life of Walter Mitty blu-ray anmeldelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den visuelle side af denne udgivelse er det mest fantastiske ved den! Der er virkelig blevet kælet for alle detaljerne i alle scenerne, og man kommer ikke blot helt tæt på personerne gennem den meget flotte kvalitet, men får også nogle bjergtagende landskabsbilleder fra forskellige punkter af verden. Billederne er knivskarpe og man lægger ekstra meget mærke til alt fra den mindste skægstub til skyernes formationer i løbet af hele filmen.  Billedsiden er spækket med realistiske optagelser og de hastige kameraskift i de pulserende øjeblikke bliver fornemt leveret gennem denne knivskarpe og detaljerige billedside. De voldsomme scenarier kræver nogle virkelig gode kvaliteter på billedsiden, da mange af dem sker meget hurtige, dristige og overvældende. Heldigvis er denne form for billedpræsentation et helt igennem perfekt match til en film af denne kaliber.

Lydsiden er også ganske udmærket i forhold til resten af filmen, da de meget voldsomme og storslåede virkemidler kræver en masse fede lydeffekter. Hele filmen rummer en herlig underlægningsmusik, som yder en god hjælp til at forstå de fantastiske billeder. Musikken er komponeret på den måde, at man lægger ekstra meget mærke til de storslåede øjeblikke i livet, og man kan ikke andet at blive fascineret af det hele. Bassen er dybt rungende, diskanten er afrundet og glasklar og hele kombinationen er en fryd for ørene. Lyden er glasklar og helt perfekt til den flotte visuelle side af filmen, som sammen giver en heftig cocktail af lydmæssige stimuleringer. Samlet set er lydsiden også noget nær perfekt i forhold til filmens handling.

Her finder man en række slettede og forlængede scener, som går i dybden med, hvordan filmen ellers kunne have set ud. Derudover kan man komme en kort visit bag om scenerne for at se, hvordan tingene blev skabt. Generelt en meget simpel og letfordøjelig omgang bonusguf. 


Anmeldelse skrevet den 26 april 2014.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Tilbage til blu-ray anmeldelser