127 hours dvd anmeldelse

 
127 hours
 
Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang
 
127 hours dvd anmeldelse

Dvd udgivelsesdato: marts 2014
Distributør: FOX-Paramount
Genre: eventyr, drama

Instruktør: Danny Boyle 

Skuespiller:
James Franco som Aron Ralsted
Kate Mara som Kristi
Amber Tamblyn som Megan
Sean Bott som Sean A. Bott
Koleman Stinger som Aron 5år
Treat Williams som Aron's far
 
Beskrivelse: 
I forbindelse med Fox Searchlight Pictures har 20 års jubilæum, har vi valgt at fokusere på nogle af deres største titler.

Aron Ralston søger hele tiden efter en ny og intens udfordring, så derfor er han taget på en rygsæk tur i Robbers Roost, der er et stort område med bjerge og grotter. Turen er planlagt til at vare en dags tid, så det er hverken mad eller drikke, han har mest af. Han har heller ikke fortalt nogen, at han er taget på turen, da han som så mange gange før er tilbage igen dagen efter.

Aron møder hurtigt to veninder, som også er på vandretur, og de falder hurtigt i snak og følges ad nogle timer. Pigerne beslutter sig for at tage på en anden rute, og Aron fortsætter igen selv. Han skal udfordres og begiver sig ud blandt de meget smalle og dybe grøfter. Pludselig løsnes en meget stor stenblok og triller ned over ham og kiler hans arm fast mellem klipperne. Nu sidder Aron fast, han prøver alt inden, at han må indse, at der kun er en udvej, hvis han skal overleve, og det er at skære hans arm af med hans lommekniv!
 
127 hours dvd anmeldelse
 
Anmeldelse:
Kan tydeligt huske, da 127 Hours havde biograf premiere i Danmark i 2011, for der var stor ståhej om netop denne sandfærdige film, om Aron Ralston, der lige med nød og næppe overlevede i 127 timer fastspændt i en klippe. Han har lavet en selvbiografi, som hedder "et umuligt valg" og det kan man kun give ham ret i, at det var et umuligt valg. 127 timer sad han fast og havde kun mad og drikke til én endagstur. Men hans overlevelses instinkt var større end noget andet, og det krævede blandt andet, at han drak hans egen urin for at overleve.

Aron der spilles af James Franco, spiller rollen utrolig intens, man føler virkelig med ham. Han blev også nomineret til en Oscar for bedste skuespiller, og det betyder jo alt at det er godt skuespil, hvis en film som denne skal blive god, i og med at der stort set kun er en person, der skal fortælle historien. Det må være forfærdeligt at skulle skære sin egen arm af med en lille lommekniv, da det er den eneste udvej for overlevelse. Filmen varer godt halvanden time, og tiden flyver afsted og op til flere gange er den virkelig ulækker at se da man jo forestiller sig hvor ondt det må gøre. Hvis man ikke har set 127 hours, kan den stadig anbefales at se, efter man har set den værdsætter man nok sit liv en smule mere end før.


Anmeldelse skrevet 24 marts 2014. 

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic