Anmeldelse: American Hustle

 
American Hustle anmeldelse
 
Et fedt mix af genrer

Den oscarnominerede film, American Hustle, er en vaskeægte scamfilm om folk som lever af at fuppe andre og tjener godt på det, og hele tiden med det mantra, at man altid finder en måde at overleve på. Filmen minder en smule om Blow, bortset fra at den ikke handler om narkotikasalg, men om fupnumre, fordi at den har et helt unikt præg af snedighed, som man også ser i Blow. Samtidig har den en gangsterstil over sig på grund af baggrundsmusikken, som er ingen ringere end Mr. Sinatra. Sammen med det er den ene hovedrolle, Irving, en sær og indelukket snegl, som godt kunne bringe tankerne hen på Fear and Loathing in Las Vesgas. Snedigheden, gangstermusikken og den sære og afstumpede karakter, Irving, bliver bundet sammen med en kulisse fra 60´erne og 70´erne og alt i alt giver det en god blanding fra forskellige genrer, samlet i én film, nemlig American Hustle. 

 
American Hustle anmeldelse

According to plan..

I American Hustle har Irving og Sydney et samarbejde som professionelle fupmagere, men samtidig har de en gammel kærlighedsaffære, som Irving ganske vist har brudt med da han vælger at gifte sig med den barnlige og uansvarlige Rosalyn og få et barn. Det giver en stille og frustrerende kamp mellem de to kvinder, hvor Irving er placeret i midten som manden der altid får ballade fordi at han ikke har valgt den ene frem for den anden. Sydney og Irving har alt kørende for sig med deres fupnumre som pengeudlånere og gallerisælgere, men en dag bliver de begge fanget af en ung politibetjent, DiMaso.

DiMaso slår en handel af med Sydney og Irving om, at hvis de hjælper ham med at få borgmesteren fanget, så får de deres frihed. Borgmesteren har nemlig netop fået licens til at skabe gamblingsteder i byen og nu mangler han penge til at bygge byen op og skaffe arbejdspladser – og han er til dels ligeglad med hvor pengene kommer fra. Sydney og Irving går undercover og prøver at fuppe Borgmesteren, så han bliver opdaget, men han har indvilliget sig på et samarbejde med mafiaen og nu begynder deres opgave at se noget anderledes ud end planlagt.

 
American Hustle anmeldelse

Sær og lidt kult

American hustle er en fed film med en interessant pointe. Man kan så diskutere moralen i dens pointe, men det lægger op til nogle interessante spørgsmål om hvor langt man vil gå for at få opfyldt sine drømme. Samtidig er der noget kultfilm over den, fordi at den har en særhed over sig, som gør den sjov at se, men samtidig spændende og hele tiden er man sikker på hvordan den ender, og hver gang bliver man snydt, hvilket gør den interessant og fascinerende. Så hvis du vil se en lidt anderledes film med mange genrer som er smukt viklet sammen, så er American hustle helt klart et meget værdigt bud.

Jeg giver den 5 ud af 6 stjerner.

Anmeldt af Mia Christensen den 2/2-2014

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelserne