Anmeldelse: Thor: The Dark World

 
Thor The Dark World anmeldelse
 
The Dark World er instrueret af Alan Taylor, der tidligere har instrueret episoder på tv-serierne Mad Men, Boardwalk Empire, Sopranos og den legendariske Game of Thrones. Thor: The Dark World er hans første store gennembrud som filminstruktør, han er også manden der står bag kameraet på det kommende reboot af Terminator i 2015.
 
Thor The Dark World anmeldelse
 
(Chris Hemsworth) er vendt tilbage til Asgård, efter at have kæmpet med The Avengers i New York. Men det vare dog ikke længe før der, venter ham nye udfordringer i form af en stærk og mægtig fjende udefra. Thor må nu mod hans vilje danne en alliance med hans `broder´ Loke (Tom Hiddleston) for at redde jorden og De Ni Riger, fra en oldgammel race leddet af den hævngerrige Malekith (Christopher Eccleston) der har planer om at indhylle hele universet i evig mørke. Det bringer ham ud på en personlig rejse hvor han møder gamle bekendtskaber, og tvinger ham til at ofre alt for både mennesker og guderne i Asgård. 
 
Thor The Dark World anmeldelse
 
The Dark World er efterfølgeren til Kenneth Branaghs Thor fra 2011, og det er en værdig efterfølger der virkelig lever op til etteren. Hele Thor universet er fantastisk opbygget, og man bliver bare draget ind i historien om tordenguden og aserne i Asgard. Hele sammenfletningen med Marvels The Avengers, er bare godt sammensat, og historien formår gang på gang at overraske en – Det er bare Fantastisk.

Effekterne er som man forventer af Marvel flotte og levende, filmen kommer i både 2D og 3D, hvoraf selve 3D delen, er ganske okay lavet, dog uden at tilføje det helt vilde. Man har bare set en hammer eller andet blive kastet i hovedet på en før, så wauw effekten er så småt ved at være forsvundet.


Thor The Dark World anmeldelse 

Thor er bare en fed karakter og Chris Hemsworth gør det bare godt, han er det perfekte valg til rollen, og mon ikke han smelter et pigehjerte eller to, da han lige smider dragten og flasher overkroppen, den kommer man sgu ikke sovende til. Tom Hiddleston som den sliske og luskede Loki er endnu en god grund til at se filmen, og selvfølgelig resten af originalcastet med store navne som Anthony Hopkins, Nathalie Portman, René Russo, Kat Dennings og svenske Stellan Skarsgaard.

Sjove scener og humoristiske indslag er der heller ikke mangel på, man føler sig godt underholdt i de to timer filmen vare, uden at man kommer til at kede sig. Det er episk gude action når det er bedst, når Thor svinger hammeren for Asgård og universet.

Jeg giver den 5 ud af 6 stjerner.

Anmeldt af Mark Hougaard den 15/11-2013

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelserne