Anmeldelse: Escape plan

 
Escape plan anmeldelse
 
Intet Fængsel kan holde ham inde..
 
Ray Breslin (Sylvester Stallone) arbejder med sikkerhed i fængsler, hans arbejde består i at tjekke om de er flugtsikre, og han er en slags Houdini, for indtil videre er der ikke et af dem han er sluppet ud af selvom de påstår de er de sikreste der er.

Derfor føler han det er naturligt at sige ja til endnu en opgave som CIA gerne vil have testet inden det er verden over, og lige pludselig sidder han i saksen i verdens mest sikre fængsel. Der er bygget på hans principper om hvordan man skal bygge et flugtsikkert fængsel og ingen ved hvem han er derinde, for det viser sig han er blevet snydt nu er han ikke på arbejde, nogen vil gerne have at han bliver derinde for altid.
 
Escape plan anmeldelse
 
Enhver flugt fra denne anstalt ser umulig ud, men måske med lidt hjælp fra medfangen Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) kan der ske lidt af hvert for er der noget Ray har lært på sine utallige flugter så er det, der er altid en udvej man skal bare lære rutinen i daglig dagen.
 
Escape Plan er instrueret af Mikael Håfstöm, manden som også har givet os film som Ritualet, 1408, Ondskab og et par andre gode film. Han har instrueret denne sindssygt spændende action thriller med to af Hollywoods største action stjerner Arnold Schwarzenegger og Sylvester Stallone, som begge var to store stjerner i 80'erne og start 90'erne, men er blevet kult inden for action genren lige meget hvad de næsten er med i er der et kæmpe publikum. For hvem husker ikke Terminator filmene fra Arnolds side, ham med den kæmpe gun der blæser skud ud til højre og venstre, og Rocky fra Stallones side som den hårdt slående bokser der bare aldrig giver op og slår en proper næve..
 
Escape plan anmeldelse
 
Den uimodståelige kemi mellem Arnold og Stallone ses igen, første gang i 2010 hvor Sylvester Stallone forsøgte at lave en rendyrket 80'er action film ´The Expendables´, med de største navne inden for action generen. Det var ikke den bedste film der er blevet lavet men alligevel var der et kæmpe publikum, den tiltrak for alle dem som er vokset op med de film ville da gerne se de store stjerner vise sig frem igen.

Så med den succes fik de to en genial ide at lave en to´er hvor Arnold var lidt mere med, den blev da også bedre end den første, men den kørte lidt meget på de film de havde lavet i 80 og 90'erne med skæve on-liners og masser af slagsmål.

Historien i Escape Plan er fantastisk udtænkt, man sidder helt nede i stolen og kan ikke lade være med at klappe i sine hænder, for der skal selvfølgelig være slidte klichéer, ellers er det jo ikke en ordentlig film. Den er sindssygt underholdende og spændingen er der hele tiden, da de to prøver at slippe for fængselsinspektøren Willard Hobbes (Jim Caviezel).

Jim Caviezel spiller sin rolle så sindssygt flot at det næsten er uhyggeligt, det er lidt fascistisk han er en ond mand der vil gøre alt for at ingen flygter i hans fængsel. Jim Caviezel som nok mest er kendt for sin rolle som Edmond Dantes i filmen greven af Monte Cristo og måske storfilmen `The Passion of the Christ´, hvor han spiller selveste Jesus. Han er fremragende i denne film og vil gerne se mere af ham i denne genre, da han er uhyggelig god.
 
Escape plan anmeldelse
 
Der har længe været snak om at Stallone og Schwarzenegger ville lave en film med kun de to, og da jeg hørte den nyhed var jeg fuld af glæde. For selvom deres alder og de måske ikke er verdens bedste skuespillere er deres film altid rigtig god underholdning. Dette må man sige denne film gør desuden er det dejligt at se dem på lige fod i denne film, og tror en hvis Mikael Håfström har set Flugten fra Alcatraz, for der er lidt over den, hvor de stille sidder og overvåger det hele så de kan planlægge deres flugt ned til mindste detalje. Desuden klæder det de to at de spiller lidt intelligente og har mere mellem ørene end kun stor muskler enhver vil være bange for.
 
Filmen har selvfølgelig nogle sjove scener som gør at man ikke kan lade være med at få lattermusklerne i gang, og når Arnold begynder at hylde op i isolationscellen på tysk for at narre nogle vagter er man færdig. Det er vildt morsomt og skønt at høre ham svine folk til på et sprog der bare er perfekt at bande på.
 
Selvom de to herre ikke er helt unge mere Arnold er 66 år og Stallone 67 år, håber jeg at der kommer meget mere fra denne front for det er absolut værd at bruge tiden på, en film du kan se sammen med gutterne. Du vil være høj af adrenalin der pumper i dine åre som en orkan, men indtil der kommer noget nyt kan vi glæde os til The Expendables 3 som kommer til 2014, hvor de også er med sammen med en stjerne spækket liste af skuespillere...
 
Indtil da nyd denne film du vil ikke blive skuffet...
 
Jeg giver den 5 ud af 6 stjerner.
 
Anmeldt af Christian Bott den 8/11-2013

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelserne