Anmeldelse: Oblivion

 
Oblivion anmeldelse
 
Oblivion er en science - fiction film, instrueret af Joseph Kosinski, der tidligere har stået bag TRON Legacy fra 2010. Han har både skrevet, produceret og instrueret filmen. Filmen er baseret på Kosinskis egen tegneserie.

En ødelagt verden
I en nærliggende fremtid, hvor jorden er ødelagt spiller Tom Cruise dronereparatør Jack Harper, der er en af de sidste dronereparatører, som stadigvæk er udstationeret på jorden. Harper og hans kollega Victoria, er en vigtig del af en kæmpe arbejdsoperation, som har til opgave at udvinde livsvigtige ressourcer, efter årtiers krig mod en fjende, kaldet Scavs.
 
 
Oblivion anmeldelse
 
Uventede Begivenheder
Hver dag patruljerer Jack flere tusinde kilometer af jordens overflade, en dag finder han vraget af et nedstyrtet rumskib, og en kvindelig overlevende, som har tager med tilbage til basen. Men kvindens tilstedeværelse, sætter en række uventede begivenheder i gang, hvor Jack må genoverveje alt hvad han ved. Hele menneskehedens fremtid hviler nu på hans skuldre.
 
 
Oblivion anmeldelse

Historie med et twist
Oblivion er en førsteklasses Sci-Fi film, med Tom Cruise i hovedrollen, og han er et godt valg til rollen, da han tidligere har, stiftet bekendtskab med genren, i Speilbergs to film Minority Report og War of the Worlds. Filmen er rigtig flot filmet, og man for tydeligt fornemmelsen, af at værer, helt alene i verden. Desværre virker filmen lidt for langtrukken i starten, det ændre sig dog heldigvis senere. Flere steder i filmen for man også fornemmelsen af at filmen, har "lånt" lidt fra andre film i genren, specielt Star Wars og Terminator, ligger til inspiration. Med gode skuespillere som Tom Cruise og Morgan Freeman på rollelisten, er den allerede godt på vej mod toppen. Desuden medvirker Olga Kurylenko, Andrea Riseborough og danske Nikolaj Coster - Waldau (Game of Thrones).


4 ud af 6 stjerner.

Anmeldt Af Mark Hougaard den 7/5-2013
 
Anmeldelse lånt fra Movieview.dk