Anmeldelse: Les Misèrables

 
Les Misèrables anmeldelse
 
Frihed, Lighed & Broderskab

Les Misérables er instrueret af Tom Hooper, der også stod bag storfilmen "Kongens store tale". Filmen er baseret på Victor Hugo´s klassiske roman fra 1862, som er blevet spillet på teatre verden over uafbrudt siden 1980, og er i dag verdens længst spillende musical. Les Misérables er også blevet lavet som musicalfilm, utallige gange, sidst af danske Bille August i 1998.
 
Les Misèrables anmeldelse
 
På Barrikaderne

I Les Misérables befinder vi os i det 19. Århundredes Frankrig, hvor den noble Jean Valjean (Hugh Jackman) har skabt sig den succesfulde titel som borgmester i en mindre by. Hvad ingen ved er dog at Jean Valjean, kommer fra fattige kår, og i virkeligheden er en straffefange på flugt. Men pludselig indhenter fortiden ham, da den ihærdige, politiinspektør Javert (Russell Crowe) dukker op i hans lille by, han genkender Valjean og så fortsætter en gammel menneskejagt på ham igen.

Tom Hoopers filmatisering af Les Misérable er en ganske flot og ambitiøs version af musicalen, man for et tydeligt indblik i det 19. Århundredes Frankrig og livet dengang. Man for en historie om kærlighed, krig og ære i en svær tid. Jeg syntes dog godt det kan virke trætende at kamera føringen, hele tiden er så close-up, på skuespillerne i de store  sangnumre, det kunne man godt have undladt, at gøre så meget brug af i en spillefilm på 157 minutter.
 
 
Les Misèrables anmeldelse

Flotte skuespilpræstationer

Hugh Jackman gør det rigtig godt som Jean Valjean og med en rigtig god stemme, der virker overbevisende, men også Russell Crowe som Javert og Anne Hataway, levere en rigtig god præstation. Desuden medvirker Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen, og Helena Bonham Carter i mindre roller. Alt i alt er det en flot og rørende fortælling, som skiller sig ud fra de tidligere filmversioner, der er lavet af Les Misérables. Den er helt klart værd at bruge, 2,5 time på, også selvom man ikke er til musicals, burde man give den en chance, det tror jeg ikke man ville fortryde.

Som musical på de skrå bræder, er Les Misérables blev set af 60 millioner mennesker, på 21 sprog i 43 forskellige lande.


5 ud af 6 stjerner.

Anmeldt Af Mark Hougaard den 1/4-2013
 
Anmeldelse lånt fra Movieview.dk