Anmeldelse: The Hobbit - An Unexpected Journey - HFR 3D

 
The Hobbit: An Unexpected Journey - HFR 3D anmeldelse
 
Tilbage til Midgård

Hobitten: ´En uventet rejse er baseret på bogen Hobitten, skrevet af den legendariske forfatter J.R.R. Tolkien, det er forhistorien til Ringenes Herre sagaen. Peter Jackson sidder igen i instruktør stolen, han har også instrueret,  Ringenes Herre 1-3, King Kong fra 2005, The Lovely Bones, og de gamle kult gyserfilm Braindead og Bad Taste.
 
Et uventet besøg

Hobitten Bilbo Baggins (Martin Freeman) lever et stille og fredeligt liv, i den lille by Hobbiton. Lige indtil en dag hvor han får besøg af troldmanden Gandalf (Ian McKellen), inden længe får han uventet besøg af 13 dværge. De skal sammen med Bilbo ud på en farlig mission, og genvinde det tabte dværg kongerige ´Erebor` fra den frygtindgydende drage Smaug. Det bliver en farefuld rejse mod det ukendte, gennem mørke skove, bjerge og skumle grotter, hvor de møder både orker, trolde og ulvelignende Wargs. Bilbo møder væsenet Gollum, et møde der for altid, ændre hans liv.
 
Ventetiden værd

Hobitten ´En uventet rejse´er en fantastisk rejse tilbage til Midgård, og det eventyrlige univers, vi kender fra Ringenes Herre. Næsten ti år efter den sidste Ringenes Herre film kom, blev det endelig tid til Hobitten, og den har bestemt været ventetiden værd. Peter Jackson giver os endelig, den første film af de tre, der bliver i serien.
 
The Hobbit: An Unexpected Journey - HFR 3D anmeldelse
 
Fantastisk ny billedstandard

Filmen er den første film, der er optaget i det nye HFR - High Frame Rate, billledformat med 48 billeder i sekundet, normal bruger man 24 billeder, som er den normale standard, når man optager film. Det i sig selv giver et fantastisk flot billede, hvor alle detaljer, syntes at fremstå ultra skarpt, og 3D effekten giver det hele, lidt ekstra dybde og liv. Man skal lige vende øjnene til det nye format, men jeg oplevede ikke de store problemer.

Filmen kan godt føles langtrukken i starten, der går næsten en time, inden der for alvor begynder og ske noget, men det er nok fordi, vi skal introdukseres, for mange ny karakterer og Peter Jackson, ikke er en instruktør, der er kendt får at gøre noget halvhjertet, det fornemmer man tydeligt.

Glædeligt gensyn

Martin Freeman spiller rollen som Bilbo godt, man kan dog godt savne lidt mere fokus på karakteren Bilbo, der bliver lidt glemt i historien. Det bliver også et glædeligt gensyn, med Ian Mckellen som Gandalf, Hugo Weaving - ´Elrond´, Ian Holm - ´Old Bilbo´, Christoffer Lee - ´Saruman`, Cate Blanchett - ´Galadriel` og ikke mindst Andy Serkis, der er med til at give Gollum liv, og som er med til at give filmen, dens humoristiske indslag.

Dværgene er gode til at gøre filmen, knap så tung, og tilføjer et god portion underholdning, i den 2 timer og 49 minutter lange film. Det store spørgsmål er så om der er stof nok, til endnu to film, det må tiden vise. Den næste film Hobitten: Dragen ´Smaugs Ødemark´ skulle værer klar, engang i 2013. Filmens handling forgåre 60 år før 'Ringenes Herre'.

Jeg giver den 5 ud af 6 stjerner.

Anmeldt af Mark Hougaard den 13/12-2012
 
Anmeldelse lånt fra Movieview.dk