Anmeldelse: Breaking Dawn Part 2

 
Breaking Dawn Part 2 anmeldelse
 
Twilight Breaking Dawn del. 2 er instrueret af  Bill Condon, der også står bag Breaking Dawn del. 1 og Oscar filmen Dreamgirls.

Sidste Kapitel

Breaking Dawn del. 2 er det sidste kapitel i Twilight sagaen, som er skrevet af  Stephanie Mayer, filmen begynder hvor del.1 sluttede, for et år siden og ventetiden har nok været lang, for rigtig mange fans af serien, der tålmodigt har ventet på at se den sidste film. Nu er ventetiden endelig forbi.

Den lille ny
 
Efter næsten at have mistet livet i barselssengen, bliver Bella Swan (Kristen Stewart) bidt af  vampyr kæresten Edward Cullen (Robert Pattinson), dette redder hendes liv og gør hende til fuldblodsvampyr, med overmenneskelige kræfter. De er blevet forældre til datteren Renesmee, der vækker forundring i vampyrverdenen, da hun er halvt menneske og halvt vampyr.
Den ældgamle vampyrklan Volturi vil Renesmee til livs, da de mener hun kan blive en trussel, mod hele deres slægts eksistens. Det er nu op til familien Cullen, at hverve andre vampyrer til at hjælpe dem i deres kamp mod Volturi, en kamp de kun kan vinde med hjælp udefra.

Værdig afslutning, på det hele

Twilight Breaking Dawn del. 2 er egentlig en ganske fin afrunding på sagaen, varulve og vampyrer, kæmper side om side, mod en større trussel udefra. Filmen byder på gode speciel effekter, dog ikke noget man ikke har set før. Men i modsætning til del.1 føles denne slet ikke langtrukken, der sker noget det meste af tiden og man for hele tiden ny spædende viden ind.

Mangler humor

Humoren udebliver dog lidt mere i denne film, i forhold til de forrige, hvilket er en skam, da det er lidt med til at holde dette teenage-univers kørende. Men dette har måske været nødvendig.Med et stort hold af mange af  Hollywoods mest populære skuespillere som Michael Sheen, Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner, Dakota Fanning og mange flere er der helt sikkert lagt i ovnen til et sidste episk vampyr opgør.

4 ud af 6 stjerner

Anmeldt af Mark Hougaard den 18/11- 2012
 
Anmeldelse lånt fra Movieview.dk