Anmeldelse: Men In Black III

 
Men In Black III anmeldelse
 
Filmen er instrueret af Barry Sonnenfeld der også har instrueret bl.a. ”Get shorty” og de andre MIB film (1997 og 2002) På rollelisten er selvfølgelig (eller heldigvis) stadigvæk Will Smith (agent J) og Tommy Lee Jones (agent K). Nye tilkomne er bl.a. Josh Brolin (som den unge agent K) og Michael Sthuelbarg (som et slags forvirret, men yderst brugbart, orakel).
 
Scenen sættes
 
Livet går sin vante gang i New York, rumvæsener lever side om side med os mennesker, og MIB sørger for at de opfører sig nogenlunde pænt. Agent J og agent K er stadig makkere, og selvom de begge er blevet ældre klarer de nemt at holde ro blandt rumvæsnerne. Lige indtil ”Boris -the animal” flygter fra det topsikrede fængsel han sidder i på månen. Boris har brugt de 40 år han har siddet i fængslet til at lægge en plan om hævn. Han vil rejse tilbage i tiden og slå den mand ihjel som skød hans ene arm af, og hvem andre kan det være end agent K.

Frem og tilbage er ikke lige langt
 
Agent J har ingen andre muligheder end at rejse tilbage i tiden og stoppe Boris, hvis han vil beholde sin partner. Tilbage i fortiden møder han den unge agent K, og sammen sætter de ud for at ændre historien, redde K’s liv og hele jordens eksistens for den sags skyld. Som en god hjælp på vejen får de gode råd fra Griffin, der kan se ind i fremtiden (problemet er bare at han kan se mange mulige versioner af fremtiden, og han ved ikke hvilken en der er den rigtige).

Yeah – Will Smith kan stadig
 
Filmen er yderst vellykket, den er sprængfyldt med humor og spænding. Hele filmen igennem får vi sjove episoder og punchlines som kun Will Smith kan levere dem. Sammenlignet med de første to, har denne film en lidt bedre og mere kompliceret handling, og jeg sad og hoppede i stolen flere gange, godt hjulpet på vej af det effektfulde 3D. Den unge agent K spilles meget overbevisende, og det giver en troværdig rejse i tid. Udover bragende god musik (af Danny Elfmann) er filmen også fyldt med specialeffects og som altid finurligt udformede rumvæsener. Jeg kan klart anbefale denne film, også hvis du ikke har set de første to.

6 ud af 6 stjerner
 
Anmeldt af Judith Hedager den 10/6- 2012
 
Anmeldelse lånt fra Movieview.dk