Anmeldelse: Madagascar 3

Madagascar 3 anmeldelse
 
Instrueret af: Eric Darnell
Originale stemmer af bl.a. Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer og Jada Pinkett Smith.
Danske stemmer af bl.a Søren Fauli, Mick Øgendahl, Jesper Asholt og Trine Dyrholm.
 
Så kører toget

Vores gode venner Alex, Melvin, Gloria og Marty længes hjem mod deres fede liv i Central Park Zoo i New York. Livet som vilde dyr i Afrika er ikke lige deres stil og de beslutter at hente pingvinerne (der er taget til Monte Carlo) og tage hjem til NY. Dette bringer firkløveret til Europa hvor hele filmen foregår. Det er selvfølgelig ikke uproblematisk at hente de frygtløse pingviner, og de må alle springe på et cirkustog for at undslippe Chantel DuBois, en blodtørstig politikvinde der også tilfældigvis er storvildtsjæger, og som ikke skyer nogen midler for, med et løvehoved, at fuldende hendes samling af udstoppede dyr.
 
Løgne og polkaprikkede parykker

For at få lov at blive på toget må Alex og vennerne finde på løgne om hvor dygtige cirkusartister de er. Den ene løgn tager den næste med sig, og snart er dyrene dybt involveret i cirkusset, og udstyret med afroparykker ender de med at fyre en helt fantastisk forestilling af sammen med de rutinerede cirkusdyr. Som altid må en løgn dog afsløres før eller siden, og nyskabte venskaber bliver sat på prøve. Ingen Madagascarfilm uden mindst en redningsaktion fra pingvinerne og masser af dansemoves fra den altid selvoptagne kong Jullian.
 
Knald på farverne og skøn humor

Denne tredje film om zoo-dyrene er lige så vellykket som de to første. Der er imponerende flot animation, humor med masser af physical comidy, en god handling og den er proppet med fed dansemusik. Cirkustemaet giver anledning til en masse farver, kunster og helt igennem umulige tricks som giver tilbagevendende sjove scener.
Det kan vel ikke komme bag på nogen at flodhesten Gloria er en fremragende linedanserinde, og at kong Jullian forelsker sig i en depressiv bjørn på en trehjulet cykel. Det er lykkedes forfatterne at udvikle karaktererne sådan at filmen ikke på nogen måder føles som en gentagelse af de to andre. Jeg var med min nevø inde at se filmen og vil sige at Dreamworks nu til fulde mestrer den svære kunst det er at lave film for hele familien: spændende handling til børnene og humor til de voksne. Er du vild med de første to film, så lad dig opsluge af den farverige stemning og tag ind og se denne også.

5 ud af 6 stjerner
 
Anmeldt af Judith Hedager den 2/9 - 2012.
 
Anmeldelse lånt fra Movieview.dk