Anmeldelse: Brave

Brave / Modig anmeldelse
 
Instrueret af Mark Andrews
Originale stemmer af bl.a. Kelly MacDonald, Billy Connolly og Emma Thompson

Danske stemmer af bl.a Julie Zangenberg, Dick Kaysø og Nastja Arcel
 
En vilter prinsesse

En rigtig dame har pli og gode manerer, og det gælder i særdeleshed når man er kommende dronning. Men Merida er alt andet, og kæmper en kamp med sin mor for at få lov til at være den hun er. I smug træner hun med bue og pil, og kan til enhver tid skyde enhver kriger af banen. Vi dumper ind i historien, der udspiller sig i Skotland, lige inden en turnering med det formål at finde en mand til Merida der er datter af den øverste konge.
 
”Reddet” af heksekunster

Efter et ægte teenagerdatter- mor skænderi flygter Merida ud i skoven hvor hun møder en heks, der mod betaling lover at brygge en trylledrik der kan hjælpe prinsessen ud af hendes problemer. Hun får lokket det i moderen, der gennemgår en forvandling der totalt forandrer livet for alle på slottet. Det er dog ikke en forandring der fjerner Meridas problemer, den giver hende tværtimod masser af nye, og det viser sig hurtigt at være et skæbnesvangert valg hun har gjort. Hun og hendes tre små brødre må nu stå sammen for at redde moderen og få alt tilbage til det gamle.
 
Helt igennem vidunderlig

De vilde røde krøller, de store skotske terræner, de helt igennem uopdragne småbrødre, de håbløse bejlere, den halvdemente heks… alt er gennemtænkt, hver detalje er der kælet for. Denne film er helt igennem vidunderlig. Historien er så gammel som selve jorden, en teenagedatter bliver ikke forstået af sine forældre, men den er aldrig fortalt på denne måde før. Det dystre mørke landskab er nyt for Disney, men falder godt i som baggrund for den lidt sørgelige historie der udspiller sig bag en mur af fremragende humor. Denne film skal ses!

6 ud af 6 stjerner
 
Anmeldt af Judith Hedager den 2/9- 2012
 
Anmeldelse lånt fra Movieview.dk