Anmeldelse: Avengers Endgame

 
Avengers Endgame anmeldelse
 
 
• Original Titel: Avengers: Endgame.
• Instruktør: Anthony Russo, Joe Russo.
• Skuespillere: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch, Brie Larsson, Chadwick Boseman, Tom Holland, m. fl.
• Genre: Action/Eventyr/Fantasy.
• Spilletid: 3 timer og 1 min.
• Udgiver: Marvel Studios.
• Produktionsår: 2018.
• Censur: 11 år.
• Anmeldt af: Mark Hougaard.
• Release: 24. april, 2019.
 
Det store opgør er endelig nået til enden og den episke finale skal nu udkæmpes i årets mest ventede film ’Avengers: Endgame. Så hvordan ender man elleve års Marvel film, på en fair og tilfredsstillende måde, er svær at svarer på. Det er ikke desto mindre lykkedes at skabe en vellykket slutfilm, der sidder i hovedet på en længe efter man har forladt biografen. Endnu engang er det kreative makkerpar Anthony Russo og Joe Russo, der har fået den store opgave at samle alle trådene og give os den ultimative ’Avengers’ film. Det er en stor opgave at løse, men brødrene Russo forstår at leverer varen, som de har vist tidligere med både ’Captain America: Civil War’ og ’Avengers: Infinity War’. Det er nu, det hele gælder og det er intet mindre end episk.
 
Avengers Endgame anmeldelse

This is It!!

’Avengers: Endgame’ er den fjerde og sidste film om Marvels superhelte gruppe ’The Avengers’. Filmen tager sit udgangspunkt, i de forfærdelige hændelser der skete i ’Avengers: Infinity War’. Her lykkedes det Thanos (Josh Brolin) at samle alle Infinity-stenene og med kun et fingerknips at dræbe næsten halvdelen af livet i universet. De overlevende ’Avengers’ må trodse alle odds og tage kampen op mod deres største fjende, inden det er for sent. Når man tænker på at ’Avengers: Endgame’, er hele kulminationen på alt hvad Marvel Cinematic Universe, har forstået at præstere over de sidste 11 år, så virker det hele endnu mere overraskende hvor godt, man har forstået at bringe så mange superhelte og så meget historie ind i en afsluttende film som denne. Samtidig er det resultatet af de 22 forskellige Marvel superhelte film, der hver især har banet vejen for ’Avengers: Endgame’ og gjort Marvel til det vi kender dem som.

Avengers Endgame anmeldelse

Episk Finale

Det er også med vemod at skulle anmelde en film som ’Avengers: Endgame’, fordi på den ene side, er man glad for at få en afslutning. Men på den anden side, føler man ikke man er parat til at give slip på det hele. Det der bærer ’Avengers: Endgame’ er selvfølgelig alle superheltene og de rejser vi har været på med dem gennem, deres individuelle solo-film. Vi har nok alle sammen vores favorit helt, der har gjort det største indtryk på os. Men når de er samlet, virker det bare som tandhjul der bare passer sammen og det er noget ’Avengers’ filmene har forstået at udnytte. Samtidig har Marvel fundet de helt rigtige skuespillere, til alle rollerne, der har bragt så mange minder frem gennem tiden der er gået. Der er ikke en finger at sætte på, det færdige resultat af ’Avengers: Endgame’. Russo brødrene, har skabt en værdig finale og en utrolig flot film, ikke kun på grund af de sindssygt flotte speciel effekter. Historien, skuespillet og det filmiske håndværk, har været hvert et sekund værd i den tre timer lange film. Det var en episk finale, på det store lærred og det er et sjældent set øjeblik, der nu er slut.

 

Anmeldt den. 6/5-2019

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelser