Så længe jeg lever biograf anmeldelse

 
Så længe jeg lever biograf anmeldelse
 

Originaltitel: Så længe jeg lever.
Instruktør: Ole Bornedal.
Skuespillere: Rasmus Bjerg, Henrik Noël Olesen, Harald Kaiser Hermann, Troels Malling Thaarup, Helle Fagralid, Anders Heinrichsen etc.
Genre: Biografi/Drama.
Spilletid: 1 timer og 50 min.
Udgiver: Det Danske Filminstitut, Nordisk Film.
Produktionsår: 2018.
Censur: 11 år.
Anmeldt af: Mark Hougaard.
Biograf premiere: 08.03.2018.

‘Så længe jeg lever’ er den biografiske fortælling, om en af dansk musiks helt store legender John Mogensen, der blev national kendt i 1970érne med hans sange, der var både nyskabende og provokerende i manges øjne. Ole Bornedal der tidligere har lavet en af de bedste film i dansk historie med Nattevagten (1994), prøver denne gang kræfter med John Mogensen og skaber et stærkt portræt af manden, samtidig med at man følger hans indre kamp om perfektionisme og at være god nok til sit arbejde som musiker.
‘Så længe jeg lever’ følger John Mogensen fra hans barndom som kirkesanger, til succesen med kvartetten Four Jacks og den lange rejse som soloartist, på de danske hitlister. Samtidig kæmper konen Ruth, en kamp om at holde styr på deres kaotiske ægteskab. Kærligheden til hustruen Ruth og datteren Minna, er dog både inspirationen og motivationen for Mogensen – hans drivkraft imod alkohol og angst.

 
Så længe jeg lever biograf anmeldelse

Rasmus Bjerg spiller hovedrollen som John Mogensen og han ikke bare ligner musikeren, han spiller også rollen med masser og passion og troværdighed, så man kunne kan klappe i hænderne af begejstring. Skuespilleren tog faktisk 12 kilo på i krops vægt, for at fylde rollen ud, som John Mogensen og selvom Rasmus Bjerg, er mest kendt for sine komiske roller, som vi så i komedierne ‘Alle for 1-3’ filmene, så viser han at han godt kan balancere mellem det komiske og alvorlige som skildres flot i ‘Så Længe jeg lever’. Musikken er selvfølgeligt rigt præsenteret i filmen, helt fra Four Jack og op til John Mogensen starter sin solo-karriere, kommer man igennem et stort bagkatalog af kendte sange, som alle kender og kan synge med på.

Så længe jeg lever biograf anmeldelse

Ole Bornedal har med Så længe jeg lever’ formået at portrættere, en af dansk musiks helt store navne på en måde der ikke virker dømmende, men fremfor alt giver et indtryk af John Mogensen som person, musiker og familiemennesket med den hårde kritiske sans overfor sin musik. Det er faktisk sjældent at dansk film formår at skabe virkelige interessante historier, det gør man har lyst til at se dem men ‘Så længe jeg lever’ opfylder dette ønske og mere til. Det er bestemt en film man ikke må gå glip af – for der er nemlig langt mellem dem.

Anmeldt den. 19/3-2018

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelser