Anmeldelse: Rogue One A Star Wars Story

 
Rogue One A Star Wars Story anmeldelse
 
Rogue One: A Star Wars Story er en af årets mest ventede film, for alle Star Wars fans har glædet sig til det blev december, så man endelig kunne se spinoff eventyret der er en direkte forhistorie til Star Wars Episode IV: A New Hope fra 1977. Rogue One: A Star Wars Story er instrueret af Gareth Edwards, der er mest kendt for Monsters og Godzilla (2014). Han prøver her kræfter med Star Wars universet, og resultatet er faktisk ganske imponerende.
 
Rogue One A Star Wars Story anmeldelse

En umulig mission

Rogue One: A Star Wars Story handler om den kriminelle Jyn Erso (Felicity Jones), der for chancen for at hjælpe rebellerne, med en yderst farlig mission. Opgaven går ud på at stjæle de tophemmelige tegninger over dødsstjernen, et nyt våben som det galaktiske imperium er ved at bygge, og hvor Jyns far er chefarkitekten bag. Allieret med en flok udstødte rebeller, kommer Jyn ud for en nærmest umulig mission, der bare ikke må slå fejl.

Rogue One A Star Wars Story anmeldelse

Det perfekte bindeled

Det er lykkedes Gareth Edwards at skabe en flot og spændende spinoffs film, over det kendte Star Wars univers. Filmen føles solidt opbygget, og virker som det perfekte bindeled mellem Revenge of the Sith og Star Wars fra 1977. Som man forventer af en storfilm som Rogue One: A Star Wars Story, er effekterne i absolut topklasse, og hele fornemmelsen af at være i det legendariske Star Wars univers, opleves tydeligt. En værdig film der respektere George Lucas vision, og er langt bedre udført end de tre første Star Wars film i sagaen.

Rogue One A Star Wars Story anmeldelse

Mads Mikkelsen er fremragende

Skuespillerne i filmen er nogle af Hollywoods helt store navne, Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn og ikke mindst Forrest Whittaker virker som det perfekte cast, og deres arbejde med karakterende står mål for filmens høje standarder. Vores egen Mads Mikkelsen spiller en af de bærende roller som Jyns far Galen Erso, og hvor er det fedt at se ham udfolde sine talenter i store film som Rogue One, hans engelske er blevet virkeligt godt og med film som denne og Doctor Strange, har han vist hvor dygtig han er blevet som skuespiller i USA. Fares Fares der er bedst kendt som Assad i Afdeling Q filmene, er også på rollelisten i Rogue One, og selvom det er en mindre rolle i filmen er det skønt at se to danskere i en film af denne kaliber.

Rogue One: A Star Wars Story er et solidt science-fiction eventyr med store visioner, men det færdige resultat er fejende flot udført, og selvom filmen er en spinoff så glemmer man det til tider, fordi den også tør stå alene uden at miste sin styrke.

Anmeldt den. 21/12-2016

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelser