Anmeldelse: Suicide Squad

 
Suicide Squad anmeldelse
 
Efter ’Batman V Superman’ ikke blev den store succes som Warner Bros. Og DC Comics havde håbet på, forsøger de at vender skuden med den nyeste satsning i superhelte universet Suicide Squad. Selvom filmen Suicide Squad ikke er en decideret superhelte film, men nærmere det stik modsatte, så er det faktisk lykkes at skabe en vellykket film der kan bane vejen frem for kommende film i DC universet.
 
Suicide Squad anmeldelse

David Ayer gør det igen

Suicide Squad er instrueret af David Ayer der har stor erfaring med actionfilm som ’End of Watch’, ’Street Kings’, ’Sabotage’ og ikke mindst ’Fury’ hvor han virkelig slog hans navn fast som succesfuld Hollywood instruktør. Nu har han kastet sig over superhelte genren med Suicide Squad og resultatet er intet mindre en imponerende. I filmen Suicide Squad står sikkerheds chefen Amanda Waller (Viola Davis) med et kæmpe problem, da et mystisk væsen truer verdens freden. Som den eneste løsning på problemet giver militæret grønt lys for at indsætte en specialenhed for at stoppe fjenden. Hun må derfor samle en gruppe med de største, værste og mest hensynsløse superskurke til at udføre jobbet. Spørgsmålet er så bare om man kan regne med dem og hvad der sker når verdens skæbne afhænger af disse stærkt utilregnelige galninge.

Suicide Squad anmeldelse

Superskurke redder verden

Når en film har været ligeså meget hypet som Suicide Squad er det ikke altid den kan levere varen når det kommer til stykket, man oplevede det i ’Batman V Superman’ der ikke formåede hverken at begejstre anmeldere og fans, eller at tjene nok penge ind efterfølgende. Heldigvis står det anderledes til med Suicide Squad for selvom den ikke er en rigtig superhelte film så føles filmen original, skarp og velbalanceret. Selvom manuskriptet sikkert er papirtyndt, så det ikke det der er det spændende ved filmen, det er derimod karaktererne eller hvert fald de fleste af dem. Harley Quinn, The Joker, Deadshot, Killer Croc, Katana, Captain Boomerang, El Diablo og Enchantress hvor de fleste i forvejen er kendt indenfor ‘Batman’ universet.

Suicide Squad anmeldelse

Vejen frem for DC-Comics

Suicide Squads bedste superskurke er uden tvivl Harley Quinn, suverænt spillet af Margot Robbie, hun giver karakteren både humor og utilregnelighed på en måde der ligger sig meget op af tegnefilms karakteren. Jay Hernandez der spiller den mystiske El Diablo med en mørk og tragisk fortid som man bare ønsker et nærmere indblik i, og så er der selvfølgelig The Joker der til trods for manglende scenetid i filmen, får nyt liv i form af Jared Leto som endnu engang viser hvorfor karakteren er en af DC Comics bedste skurke nogensinde. Men på trods af The Joker ikke medvirker i så meget at filmen, så er han alligevel en central del af handlingen, og hvis han havde været mere med i filmen ville han have taget fokus fra filmens andre karakterer.

Når man ser på Suicide Squad som helhed har filmen de virkemidler der skal til for at skabe en ægte Blockbuster, der er masser af action, rå attitude, rappe replikker og en strid strøm af flotte CGI-effekter som man selvfølgelig forventer af denne slags film. Hvis man er fan af superhelte universet, vil Suicide Squad helt sikkert tilfredsstille de fleste, til trods for dårlige anmeldelser så skal man ikke lade sig snyde for Suicide Squad viser at der er en vej frem for kommende film i DC-Comics universet og det er kun godt.

Anmeldt af Mark Hougaard den. 17/8-2016

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelser