Anmeldelse: Captain America: Civil War

 
Captain America: Civil War anmeldelse
 
Marvel filmen ’Captain America: Civil War’ er en værdig efterfølger til ’Captain America: The Winter Soldier fra 2014, og byder på et spændende plot fyldt med rigtig mange af Marvels superhelte. Anthony og Joe Russo er endnu engang instruktør duoen, der for det hele til at flette godt sammen og levere en af året største Blockbuster.
 
Captain America: Civil War anmeldelse

Heltene splittes

’Captain America: Civil War’ står medlemmerne af ’Avengers’ over for en ny intern konflikt. Selv om superheltene flere gange har reddet verden fra udefra kommende invasioner, har det også kostet mange civile liv, og ødelæggelser rundt omkring i verden. Som resultat af denne lov vedtager regeringen at alle superhelte skal registreres, og følge de regler som regeringen vil pålægge dem. ’Iron Man’ (Robert Downey Jr.) er fortaler for den nye lov, mens ’Captain America’ (Chris Evans) er modstander af tiltaget. Uenighederne fører til interne kampe mellem vennerne, og andre helte tilslutter sig kampene, på hver deres side til et gigantisk opgør.

Captain America: Civil War anmeldelse

Marvel-mania når det er bedst

’Captain America Civil War’ er den tredje film om ‘Captain America’, og kan på mange måder betegnes som en ‘Avergers’ 2,5, da den tager over hvor ’Avengers: Age of Ultron’ sluttede med spliden mellem ’Iron Man’ (Robert Downey Jr.) og ’Captain America’ (Chris Evans). Filmen samler for første gang en stor del af Marvel’s kendte superhelte i et opgør, hvor tidligere kollegaer nu står overfor hinanden på slagmarken. Det er Marvel-mania når det er bedst.

De fleste af superheltene fra ’Avengers’ filmene vender endnu engang tilbage i deres vante roller, og selvom filmens omdrejningspunkt er ’Captain America’ og ’Iron Man’, så er Black Widow, Hawkeye, Falcon, War Machine, Vision og Scarlet Witch klar til at kæmpe en værdig kamp for retfærdighed. Filmen er et stort mayhem af superhelte og introducerer masser af nye ansigter i form af ’Spider-Man’, ’Ant-Man’ og ’Black Panther’.

Captain America: Civil War anmeldelse

Sans for detaljerne

Der er fuld fart over feltet gennem hele filmen, og man keder sig ikke et øjeblik, effekterne er spektakulære og flotte som man kender Marvel for. Selv om filmen indeholder så mange forskellige superhelte, så mister man ikke fokus. Der er kræset for detaljerne, og det er tydeligt at Russo brødrene har lagt et stort ambitionsniveau for filmen og dens videre udvikling af Marvel’s store univers. Humoren er den kendte Marvel humor, og gnisten hvor den antændes sidder altid lige i skabet. Filmen vises også i 3D men begrebet er ved at være en ligegyldig gimmick, og noget der bare er skabt for at tjene ekstra penge. Her er virkelig ingenting at komme efter, så nyd den i 2D der for du meget mere ud af.

Som stor Marvel fan er der ingen vej udenom ’Captain America: Civil War’, universet er efterhånden ret stort og komplex, og kræver du har set tidligere film for at kunne følge med. Underholdningsværdien er helt i top, og måske den bedste ’Marvel film til dato? Det er op til dig at afgøre, den for hvert fald fuld skrue herfra, det fortjener den virkelig.

Anmeldt af Mark Hougaard den. 5/5-2016

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelser