Anmeldelse: Star Wars The Force Awakens

 
Star Wars The Force Awakens anmeldelse
 
Ny bagmand – samme karakterer
 
Tiden er inde til et nyt kapitel i sagaen om stjernekrigen i en galakse langt væk og der er i sandhed en masse nyt på tapetet, for siden sidste Star Wars film rullede over skærmen, er Lucasfilm der stod bag både Stjernekrigsfilmene og Indiana Jones blevet opkøbt af Disney og for første gang er det ikke George Lucas der instruerer og det er heller ikke ham der har skrevet manuskriptet. Dog var George Lucas kreativ konsulent på projektet, til trods for at han egentlig havde været i gang med at planlægge det 7. kapitel allerede inden Lucasfilm blev solgt i 2012. Men heldigvis er ikke alt nyt i episode 7 af Star Wars serien, for gamle kendinge som Harrison Ford og Mark Hamill der var med i den første film fra 1977 viser sig på skærmen og på den måde kan man næsten sige at det er et held at filmene bliver lavet nu, sådan at man kan følge de originale ansigter på karaktererne i fortsættelsen af den storslåede fortælling.
 
Star Wars The Force Awakens anmeldelse

En ny krig er på vej

Episode 7 foregår 30 år efter episode 6 og siden Det Galaktiske Imperium er blevet overvundet, er der af dets aske opstået en ny ond alliance, nemlig Den Første Orden, som har et ønske om at overtage herredømmet og ikke mindst udrydde den sidste Jedi. For der er nemlig kun én Jedi tilbage; Luke Skywalker, som er i eksil og som kun ganske få ved hvor gemmer sig. Samtidig er Oprørsalliancen fra episode 6 blevet til Modstandsbevægelsen og også de ønsker at finde ud af hvor Luke Skywalker befinder sig, for de håber at han som den sidste Jedi og kender af Kraften kan hjælpe dem i kampen mod det onde, men hvem finder Luke Skywalker først og er Skywalker i virkeligheden den eneste der har Kraften med sig?

Star Wars The Force Awakens anmeldelse

Something old, something new, something borrowed, something blue

Sådan lyder en gammel remse, men det dækker også mere eller mindre over hvad man kan forvente sig af Star Wars: The Force Awakens, for der er nye forfattere og instruktør og ikke mindst en ny udgiver. Samtidig er der gamle kendinge og en masse referencer til det som er sket i de andre film, hvilket også ville være mærkeligt andet, da episode 7 jo er en fortsættelse. Karaktersettet med deres personlighed og udseende er større omfang lånt af skaberen, og så er der selvfølgelig toppen af kransekagen; Luke Skywalkers blå lyssværd. På den måde lever den nye film faktisk op til forventningerne, og selvom man godt kan se at der står en anden aktør bag rattet, så er det egentlig ikke noget der er til skade for filmen. Derudover er den virkelig flot lavet og den skaber et godt mix af special effects og de originale dragter, hvilket viser at filmen på effektsiden også er trådt ind i 2015, dog uden at forkaste de ting som er selve essensen af Star Wars universet.

Star Wars The Force Awakens anmeldelse

Sci-fi for alle

I forhold til de andre film, virker episode 7 dog lidt mere populistisk og henvender sig til en del flere end de andre Star Wars film. De andre film er dog stadig med et bredt spekter, men denne her tager skridtet videre og samtidig får den en smule Disneyness uden at det dog bliver for meget, men er man inkarneret Disneyfan, så ser man det relativt hurtigt. Selvom jeg egentlig synes at det er fint at den henvender sig til et endnu bredere publikum end dens forgængere, kan man måske godt frygte at de hard core star wars nørder måske vil blive skuffede og især dem som har læst bøgerne, men det at den henvender sig mere bredt, gør at der måske vil være flere som ville få smag for universet og genren og det kan godt være en halvsvær disciplin inden for sci-fi genren, så nørd eller ej, så bør man unde sig selv at se det nye kapitel.

Anmeldt af Mia Christensen den. 21/12-2015

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelser