Anmeldelse: Southpaw

 
Southpaw anmeldelse
 
Billy ”The Great” Hope (Jake Gyllenhaal) er letvægts mester i boksning med en imponerende rekord på 43 sejre og 0 nederlag, han er aggressiv i sin stil og frygtet i ringen. Men efter en tragisk ulykke hvor hans kone (Rachel McAdams) dør. Kommer han ud i et alkohol og stof misbrug der gør at han ikke kan styre sit temperament og da han nikker en dommer en skalle må han ikke bokse mere og ved det mister han datteren som han kun kan få tilbage ved at forbedre sit liv. Derfor opsøger han den gamle eks bokser Tick Wills (Forest Whitaker) som nu træner unge drenge for at holde dem væk fra hverdagens problemer. Han får et job som pedel hvor han om natten gør rent, og om dagen står den på hård træning. Nu har han en mission, genvinde sit mesterskab men mest af alt vinde hans datters tillid tilbage.
 
Southpaw anmeldelse

’Southpaw’ er en følelses ladet film, hvor vi ser en top trimmet Jake Gyllenhaal som den aggressive bokser, der går fra toppen af karrieren og rammer bunden med et kæmpe plask. En fantastisk film der viser en mand der rejser sig efter en tragedie og må kæmpe med alt hvad han har for at vinde æren og mest af alt sin datter. Jake Gyllenhaal er eminent i denne rolle han kommer under huden på tilskueren og viser hvor god en skuespiller han egentlig er. Man er ihvertfald nød til at se den forrige film med ham der hedder ’Nightcrawler’, en dyster thriller man vil elske.

Southpaw anmeldelse

Forest Whitaker levere som sædvanlig en stor portion af hans charme og et fantastiske skuespil, som bare viser at han har styr på sine ting og lever sig ind i sin rolle. Han er den sympatiske træner i denne film, med de kloge visdoms ord der skal bruges hen ad vejen. Andre skuespillere der er værd at nævne er Rachel McAdams, som desværre ikke rigtig får lov til at udfolde sig i denne film inden hun er væk igen.

Derudover møder vi Curtis Jackson (50 Cent) som spiller boksepromotor for Billy hope, men da det begynder at gå ned ad bakke for ham er han væk og skifter over til hans værste modstander. ’Southpaw’ er instrueret af den amerikanske instruktør Antoine Fuqua, Som vi kender for gode action film som ’Olympus has Fallen’, ’Tears of the Sun’ og storfilmen ’The Training Day’ fra 2001 som gjorde at Denzel Washington vandt en Oscar.
 
Med ’Southpaw’ skifter han genre og går over i sports drama, det er ikke en dårlig film han har fået bikset sammen, men det er heller ikke en ny klassiker. Man kan godt se at han har hentet inspiration fra filmen ’Raging Bull’ med Robert de Niro som udkom i 1980. De voldsomme boksekampe og dramaet i filmene har stor lighed. Men mere er der heller ikke i filmen, man må også sige det er svært at komme med mere i sådan en sports drama film, hvor der er lavet utallige med boksning. Filmens soundtrack er til gengæld rigtig godt, både råt og barsk der følger filmen ganske fint. Især nummeret ”Phenomenal” af Eminem ja det er fænomenalt.

Southpaw anmeldelse

Dette er en film man ikke må gå udenom, hvis man kan lide medrivende drama, voldelige slags scener hvor blodet er over det hele, super godt skuespil der fanger tilskueren, hvor alle indtrykkene kryber under huden på en, men alligevel på sådan en måde at man bare er nød til at se hvordan det kommer til at gå, vil det lykkedes Billy Hope at få styr på sit liv? Eller er det for sendt for den garvede bokser? En film med masser af testosteron til fyrene, men en film der er så fyldt med drama at pigerne også vil være med hele vejen igennem filmen.

Anmeldt af Christian Bott. den. 19/9-2015

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelser