Anmeldelse: Fast and Furious 7

 
Fast and Furious 7 anmeldelse
 
En af de mest kendte og legendariske bilfilm, rundes nu af på en flot og mindeværdig måde. Det drejer sig selvfølgelig om 'Fast & Furious 7' der endelig har fået premiere i de danske biografer, og det gør den med masser af action og fuld fart over feltet.

Dominic Toretto (Vin Diesel) og hans team af streetracere, troede at de kunne trække sig tilbage fra kriminelle fortid og leve et liv på den rigtige side af loven. Brian (Paul Walker) og Mia (Jordana Brewster) er netop blevet forældre, og familien syntes nu som det aller vigtigste.
 
Fast and Furious 7 anmeldelse

Action i verdensklasse

Desværre indhenter fortiden dem i form af den tidligere lejesoldat Deckard Shaw (Jason Statham) der ønsker hævn over hans bror Owen (Luke Evans), som blev sat ude af spillet i forrige film. Deckard Shaw er umulig at opspore, så for at finde og stoppe ham, må de først stjæle et hemmeligt militær våben ved navn 'God´s Eye´. Det bliver en ret så farlig opgave, da en somalisk terrorist (Djimon Hounson) gerne ville have fingre i våbnet, inden længe står Dom og hans team i problemer til halsen, og overfor deres farligste modstandere nogensinde.

'Fast & Furious 7' er den sidste film i franchisen der startede tilbage i 2001. James Wan har overtaget instruktør tjansen efter Justin Lin, og selv om det mest er gyserfilm James Wan har beskæftiget sig med, formår han virkelig at lave action i verdensklasse. Hvilket 'Fast & Furious 7' er indbegrebet af. Man kan faktisk godt sige at denne film er den bedste siden 'The Fast & Furious' fra 2001. Her er alt hvad der hører til i en 'Fast & Furious' film, hurtige biler, lækre damer, humor, eksotiske områder som (Abu Dhabi) og hæsblæsende action scener.

Fast and Furious 7 anmeldelse

Holdet er samlet igen

Selvom filmene har rykket sig mere fra decideret gaderæs i toptunede sportsvogne, og over til mere rå action, indeholder 'Fast & Furious 7' også streetrace, selvom det kun er få scener det drejer sig om. Men det har nok været nødvendigt at udvikle filmene på denne måde, så det gør ikke så meget. 'Fast & Furious 7' byder selfølgelig på et kærligt gensyn med hele banden, vi har lært at kende gennem de seks forrige film. Vin Diesel, Paul Walker, Tyrese Gibson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Dwayne Johnson, Ludacris, Jason Statham og selveste Kurt Russell kommer på banen som den mystiske Mr. Nobody.

'Fast & Furious 7' blev desværre også Paul Walkers sidste film, da skuespilleren omkom i en bilulykke sidste år i stor sorg for hele verden. Filmen var på det tidspunkt ikke færdig, så man måtte udskyde premieren næsten et år, og filme de sidste scener ved hjælp ved bruge hans brødre Caleb og Cody Walker, og med hjælp fra Peter Jackson´s WETA Digital, kunne man skabe en computer skabt Paul Walker. Det bliver dog ikke det sidste vi kommer til at se til Toretto og hans bande, endnu en ‘Fast and Furious’ film er blevet bekræftet af Vin Diesel, den er sat til at få premiere i 2017.

Anmeldt af Mark Hougaard. den. 13/4-2015

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelser