Anmeldelse: Nightcrawler

 
Nightcrawler Anmeldelse
 
På dybt vand i Los Angeles

I thrilleren ´Nightcrawler´ møder vi den unge arbejdsløse Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) der ihærdigt forsøger at finde et job, selvom alle odds er imod ham. Den indadvente Lou er snart ved at blive desperat, da han for jobbet som kriminaljournalist, bliver hans levebrød hurtigt trafikulykker, overfald og endda mord. Med jobbet følger også en masse spænding og succesen stiger ham hurtigt til hovedet, og inden længe er han ude på dybt vand. Bloom kommer ind i en stime af lyssky opgaver, der sætter ham på en ulovlig kurs gennem Los Angeles natteliv, og snart er han indblandet i et mord.
 
Nightcrawler Anmeldelse

Anmeldelse:

´Nightcrawler´ er instrueret af Dan Gilroy det er hans debut som filminstruktør, han har tidligere været manuskript forfatter på ´The Bourne Legacy´, og prøver nu kræfter med thriller genren. Med ´Nightcrawler` har skabt en film der skiller sig meget ud fra andre film, og med et tema der er mere aktuel end nogensinde før.

´Nightcrawler´ er et godt forsøg på at skabe en ny type thiller, der forsøger at gå sin egne vej og skiller sig ud. Det gør den også, den er speciel og anderledes og har et spændende tema. Desværre er filmen mere interessant at læse om end faktisk at se. Jake Gyllenhaal spiller rollen som kriminaljournalisten Lou Bloom rigtig flot, og karakterens udvikling fra en stille og indelukket person, til en grænsesøgende galning er godt skildret. Faktisk en rolle man ikke lige kunne forestille ham i, formår han at udfylde til bravour. Han er filmens altoverskyggende hovedrolle, og det er tydeligt fra start til slut. På rollelisten finder vi også Bill Paxton og Rene Russo i nogle mindre roller, selvom det ikke er dem der er fokus på her.

Nightcrawler Anmeldelse

 

Når medierne går over grænsen

Filmen formår dog ikke at fange ens interesse, og det bliver hurtigt en kedelig og langsommelig affærer, hvor den ene ligegyldige historie afløser den anden. Hele filmen føles lidt om to timer med `Cops´ som man bestemt ikke har lyst til at glo på i biffen. Det mest interessante ved ´Nightcrawler` er dog selve temaet om hovedkarakterens udvikling, og hvor langt medierne er villige til at gå for en forsidehistorie. Det skildre den rigtig godt, man kommer helt tæt på de blodige historier, der skal bringe lig på bordet og trækker seere til tv-stationen der kan tilbyde de mest makabre billeder i bedste primetime. Filmen sætter samtidg spørgsmålstegn ved mediernes sensationstørst, og hvor deres grænse går. Det hele er et spørgsmål om etik og menneskerettighedder, det er det som gør `Nightcrawler´ interessant, og ikke selve handlingen.

Anmeldt af Mark Hougaard den. 16/11-2014

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelser