Anmeldelse: Transformers Age of Extinction

 
Transformers Age of Extinction anmeldelse
 
 
Transformers Age of Extinction anmeldelse

Intergalaktisk krig truer
”Transformers: Age of Extinction” foregår fire efter en stor krig mellem ”Autobots” og ”Decepticons” næsten ødelagde Chicago, og menneskerne har mistet deres tilid til Transformerne. Regeringen indsætter derfor sin egen special styrke til at jage og nedkæmpe de sidste kæmpe robotter, så USA atter kan være et fredeligt sted at leve. Men da automekanikeren Cade Yeager (Mark Wahlberg) køber en gammel lastbil, der viser sig at være ”Optimus Prime” lederen af ”Autobots”, tager tingene pludselig en ny drejning. Inden længe er Cade og hans datter Tessa (Nicola Peltz) på regeringens most wanted liste, stærkt jaget af regeringens bedste mand Harold Attinger (Kelsey Grammer), og hans ”Decepticon” dusør jæger, og i kulissen lurer en trussel udefra, der truer med at ødelægge Jorden. Det er nu op til Cade og hans datter og forhindrer en intergalaktisk krig, med fjender på begge sider.

Bay gør det igen
Michael Bay er endnu engang manden der står i spidsen for det fjerde kapitel af ”Transformers” filmene. Han har tidligere instrueret store actionfilm som ”The Rock”, ”Pearl Harbour”, ”Armageddon” og selvfølgelig ”Transformers 1-3”, så han er manden der har styr på teknikken og effekterne. ”Transformers: Age of Extinction” er en ny start på det hele, dog uden at være endnu et reboot. Michael Bay har i stedet valgt at skifte de gamle skuespillere ud, og starte på en frisk.

Transformers Age of Extinction anmeldelse

Helt nyt Cast
Shia LaBeouf og Megan Fox er blevet skiftet ud og erstattet af Mark Wahlberg og Nicola Peltz, ja faktisk er hele holdet blevet skiftet ud. Det er egentlig lidt en skam da Shia LaBeouf og Megan Fox var et godt team i de andre film, og selvom Mark Wahlberg og Nicola Peltz spiller andre roller i den nye film, kan man ikke helt syntes det var et godt bytte. Men så igen det er jo egentligt også mest Transformerne man kommer for at se og ikke så meget menneskerne.

Transformers Age of Extinction anmeldelse

Fantastiske effekter
”Transformers: Age of Extinction” levere tilgengæld varen hvad angår special effects, det er alt sammen superflot lavet, som vi kender det fra Michael Bay. Der er masser af fed action, eksplosioner, og imponerende kampe mellem ”Decepticons” og ”Autobots” og som noget nyt møder vi også de legendariske ”Dinobots. Jeg kan ikke forstå hvorfor filmen har fået så dårlige anmeldelser, det eneste negative jeg kan sige om filmen, er at den er lidt langtrukken i starten, men det ændre sig hurtigt. Ja og så er der lige 3D delen, den er ikke værd og skrive hjem om, som med så mange andre film, virker den bare overflødelig, og det er ikke værd at betale de ekstra penge for det.

Jeg kan dog varmt anbefale filmen, den er tro mod ”Transformers” universet, og byder på en masser nye spændende kæmpe robotter man ikke har set før. Nye alliancer dannes og danner rammerne for en hæsblæsende sommer blockbuster. Hvis du har set de andre ”Transformers” film, vil du helt sikkert føle dig godt underholdt.

Anmeldt af Mark Hougaard den 16/7-2014

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelserne