Anmeldelse: Saving Mr. Banks

 
Saving Mr. Banks anmeldelse
 
Historien bag Mary Poppins

Har du nogensinde undret dig over hvordan ideen om Mary Poppins started og hvordan den blev bragt til live på det store lærred? Så har du muligheden for at få svar i filmen Saving Mr. Banks som handler om hvordan den elskede film, Mary Poppins, blev skabt og hvad der lå bag den eventyrlige historie om den vidunderlige barnepige, som hjælper familien Banks. 
 
Saving Mr. Banks anmeldelse

Toppins for P.L. Travers

I Saving Mr. Banks møder vi P.L. Travers som er forfatteren bag bogen om Mary Poppins. I mange år har Walt Disney forsøgt at få lov til at filmatisere historien, men altid har P.L. Travers nægtet ham rettighed til at gøre det, men nu har hun brugt sine penge og har ikke råd til at blive i sit hjem, medmindre at hun finder en måde at finansiere sig på. Her bliver hun opfordret til at starte samarbejdet med Disney om at filmatisere Mary Poppins og i virkeligheden har P.L. Travers slet ikke lyst til at sælge sin historie, men samtidig er hun på fallittens rand og derfor er hun nødt til det, hvis hun ikke skal gå fra hus og hjem.

Saving Mr. Banks anmeldelse

With a spoonfull of sugar

Som et kompromis, aftaler Hr. Disney og P.L. Travers at filmatiseringen skal være komplet i hendes ånd fordi at hun er bange for at Walt Disney vil ødelægge fortællingen, hvilket er det sidste Hr. Disney ønsker, fordi at han har lovet sine døtre at filmatisere den, fordi at det er deres yndlingshistorie. Dog gør P.L. Travers det meget svært for Hr. Disney, fordi at hun hele tiden er uenig med alle ideer og forslag der kommer. Det viser nemlig at Mary Poppins slet ikke er ren fantasi, hun er helten i en forfærdelig tragisk og meget virkelig historie.

Supercalifragilisticexpiallydocious!

Saving Mr. Banks er en helt igennem fantastisk skøn og varm og hjerteskærende film, som går ondt helt ind i sjælen og som varmer og løfter ens hjerte helt op. En vaskeægte Disney spillefilm når den er bedst! Det er den bedste Disney spillefilm, jeg personligt har set. Dog er der en enkelt hage ved Saving Mr. Banks og det er at den ikke er helt så magisk hvis man ser den uden at have set Mary Poppins. Der er filmen stadig god, men den ikke helt lige så rammende. Men hvis man til gengæld har set Mary Poppins og holder af den magiske barnepige, så vil man forelske sig hovedkulds i denne fantastiske og dragende film.

Jeg giver den 5 ud af 6 stjerner.

Anmeldt af Mia Christensen den 31/3-2014

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelserne