Anmeldelse: Klassefesten 2

 
Klassefesten 2 anmeldelse
 
Klassefesten 2 Begravelsen er instrueret af Mikkel Serup, han har tidligere stået bag kameraet på tv-serierne Maj & Charlie, Forbrydelsen og Livagterne. Klassefesten 2 er efterfølgeren til kæmpesuccesen Klassefesten fra 2011.
 
Klassefesten 2 anmeldelse

En vild polterabend

De tre venner Thomas, Andreas og Niels er atter samlet igen, denne gang for at fejre Thomas polterabend, sammen med deres rige smarte ven Torben T. Men ikke alt går som det skal, Thomas er frustret over hans seneste album er blevet slagtet i medierne. Niels bliver frustreret da han finder ud af at Torben T. har bollet hans kone, og Andreas er stadigvæk ligeså frustreret over singlelivet, som han var i etteren.

Helt galt går det da Torben T. dør under den hæsblæsende polterabend. Nu er gode råd dyre, da de både skal nå til en begravelse og et bryllup. Det lyder måske meget tilforladeligt, men når de tre venner er samlet er der ingen grænser for hvad det kan føre til.

Klassefesten 2 anmeldelse

Vellykket komik

Klassefesten 2 er en sand latterbombe, og en film der overgår etteren med flere længder, filmen er fyldt til randen med komiske og pinlige scener, uden at det bliver direkte tåkrumende. Nogle dele er selvfølgelig mere vellykket end andre, men i forhold til etteren formår den at holde publikum bedre fanget i disse skøre eskapader, som vores tre venner hele tiden bliver rodet ud i.

Det stærke trekløver Troels Lyby, Nicolaj Kopernikus og Anders W. Berthelsen er selvfølgelig tilbage i deres roller igen, Troels Lyby som den mere fornuftige og punktlige, Nicolaj Kopernikus som den mere afslappede og lidt naive fyr. Hvor Anders W. Berthelsen er den mere temperamentsfulde og spontane i gruppen, han er limen der for det hele til at hænge sammen, og levere også filmens bedste præstation. De bliver godt fulgt op af Lars Ranthe som blærerøven Torben T.

Klassefesten 2 anmeldelse

Den danske Hangover

Personligt kunne jeg rigtigt godt lide Klasssefesten 2 Begravelsen, der er ikke så meget nyt i konceptet, man kommer hurtigt til at tænke på Hangover filmene, som den læner sig meget opad. Men det virker rigtigt godt specielt af en dansk film at være, det er lidt af en no-brainer, hvor man bare kan læne sig tilbage uden at skulle tænker over så meget. Her er lagt i ovnen til en sand grinetur, med mange mavekramper til følge. Jeg har ikke grint så meget over en dansk film siden Klovn The Movie fra 2010 – Godt gået.

Jeg giver den 4 ud af 6 stjerner.

Anmeldt af Mark Hougaard den 26/2-2014

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelserne