Anmeldelse Af Udstyr / DSPeaker Anti-mode 8033 cinema
3D blu-ray
Besøg 3D blu-ray siden Tryk her
Hjemmebio Guide
Hjemmebio Guide Tryk her
Hjemmebiografer
Hjemmebiografer Tryk her
Link
Besøg Biojensen.dk på Facebook

DSPeaker Anti-mode 8033 cinema

DSPeaker Anti-mode 8033 cinema

Producent: DSPeaker

Type: Subwoofer Equalizer

Anmelder: Kristian Fuglsang.
Anmeldt den 8 december 2013

FORORD:
Mange hjemmebiografer er opstået hvis der er et ekstra værelse i huset eller lejligheden hvor man bor som er ledigt. Disse rum er typiske meget kvadratiske og det er ikke en god kombination hvis man ønsker at lave en hjemmebiograf. Grunden til dette er at de dybeste lydbølger og resonanser fra en subwoofer let får det hele til at runge og brumme i rummet. Man kan afhjælpe dette med at sætte akustiske plader op som stopper lydbølgerne, men dette er sjældent nok at gøre. Så står man pludselig med et stort problem og lige lidt hjælper det, og måske går man ud og investerer i en større og dyrere subwoofer, men den gør bare lydbølgerne endnu mere kraftige.

Skal man så til at indrette rummet på ny som det gøres i professionelle biografer og hjemmebiografer hvor rummet er blevet bygget til dette formål! Det vil i de flestes tilfælde enten være umuligt pga størrelsen på rummet eller simpelthen fordi det koster alt for mange penge at ændre det. Men heldigvis findes der en meget billigere løsning og det er DSPeaker anti-mode 8033 Cinema. Denne boks kan eliminerer resonanserne i rummet og fjerne de stående lydbølger som mange irriteres af, men mere om det senere.

UDPAKNING/DESIGN: 
Kassen der ikke er meget større end en A5 konvolut og ca 5 cm i højden viser at der her er tale om et meget lille produkt, men da jeg fik åbnet kassen blev jeg noget overrasket. Selve boksen er kun 12,6 cm bred 8 cm dyb og 2.8 cm høj så her er virkelig tale om et mini produkt som man let kan finde en plads til. Ikke noget billig plastik her på denne boks. Den er lavet i en solid stål konstruktion og ser faktisk rigtig godt ud.

Der er lige hvad der skal være af knapper og intet mere. 2 knapper til at indstille det hele med og disse har mange funktioner. Så er der 4 små diode lys som viser de forskellige måder den kan tilsluttes på. En MIC indgang som skal bruges når den skal kalibreres, og til dette er der et kabel på 5 meter med i kassen. Bagpå er der udgang til strøm og line ind og out. Lettere kan det ikke blive. Der er selvfølgelig en brugsanvisning med som forklarer hvordan produktet virker. Knapperne foran virker en smule løse og skrøbelige i det, men det er også det eneste minus der er ved boksen.


 
OPSÆTNING:
Når den skal opsættes skal sub out fra ens surround reciever ind i line in og et kabel fra out på boksen og ned i subwooferen. Der skal lige tilføjes at har man flere subwoofere kan boksen let trække flere subwoofere som så tilsluttes med Y-kabler. Her glæder man sig over at boksen er så tung og stabil da kablerne ellers let kan flytte rundt på lette bokse. Man skal lige huske at skrue volumen ned på subben og så langsomt skrue op igen til den ønskede indstilling.

DSPeaker Anti-mode 8033 cinema
KALIBRERING:
Selve kalibreringen foregår helt ligesom hvis man skal kalibrerer sin surround receiver. Man sætter kablet i boksen og enden med mikrofonen sættes der hvor man mest sidder. Har man et større rum kan den måle flere steder. Så er det ellers bare at sætte den til og den klarer resten selv. Den måler rummet igennem op til 4 gange og det tager mellem 15 og 30 minutter. Der kommer nogle ret kraftige brummelyde så det er vigtigt at volumen er skruet ned til et tåleligt niveau. Når den er færdig skal receiveren kalibreres igen for at opnå det bedste resultat.



LYD:
Så kommer det vigtigste af det hele og det er selvfølgelig om den holder hvad den lover og da kan det kort og godt siges. Ja det gør den! Det er helt utroligt hvor meget det hjælper, bassen bliver strammet op og er så hård og kontant at man kan høre alt hvad der er tiltænkt at man skal høre. Al brummen er elimineret fuldstændigt! Det er svært at forklare, det skal opleves før man forstår det, men man får en helt ny biograf efter DSPeakeren er tilsluttet. Man kan meget let sætte en bypass funktion til så man kan lytte til subben udenom DSPeakeren, men det stopper man hurtigt med da forskellen er kæmpe stor og man vil aldrig gå tilbage igen. Den har mange indstillinger og filtre man kan bruge hvis man ønsker at udnytte den fuldt ud.

Har man en subwoofer der kan gå helt ned på 15-25 hz så kan man sætte den til at forstærke frekvensen i de lave toner (lift 25). Og igen ved 25-35 hz (lift 35) og disse kan vælges til eller fra som man ønsker dette. DSPeakeren kan trække mange subwoofere uden problemer og der splitter man med Y-splittere. Har man 2 stk sub udgange på ens forstærker får man pludselig den ene fri og så kan man jo sætte en bass shaker til den anden udgang hvis man er bass elsker.


SAMLET KONKLUSION:
DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema er så absolut godkendt som noget kan blive. Der er ingen slinger i valsen her og alt er så fint gennemført. Efter den utrolig nemme opsætning og kalibrering er boksen lige at gå til. Den bringer nyt liv i ens hjemmebiograf og endelig kan man høre filmen helt ned til cut-off uden nogen form for irriterende lydbølger og resonanser. Et andet plus er at man nu let kan dreje volumen meget højere op og få filmen endnu mere som i de store biografer. Dette har været svært før da man hele tiden skulle skrue ned for subben for at den ikke skulle overdøve alt andet. Nu er det hele perfekt afstemt i forhold til hinanden uanset hvor højt det end måtte være. DSPeakeren burde høre til i enhver hjemmebiograf. 



Gode ting:
▪boksen er lille og solidt bygget
▪meget let at finde ud af
▪fantastisk styring af subben

Knap så godt:
▪de to knapper på front er meget løse.
▪ingen on/off

Tak til SAS-AUDIO for lån af DSPeaker Anti-mode 8033 cinema til anmeldelsen. 

Streaming anmeldelser
Se Streaming anmeldelser Tryk her
Disney blu-ray
Disney blu-ray anmeldelser
Link
Besøg link side Tryk her