Anmeldelse: Gravity

 
Gravity anmeldelse
 

Cast:
Sandra Bullock som Ryan Stone

George Clooney som Matt Kowalski
Ed Harris - taler fra kontrolrummet

Producer:
Alfonso Cuarón

Beskrivelse & Anmeldelse
Det bliver en noget anderledes anmeldelse af rum filmen Gravity, for der er ikke så meget andet at skrive om filmens handling end at to astronauter er i gang med at reparerer en ødelagt satellit oppe i rummet. Mens chefen Kowalski (George Clooney) fortæller røver historier og forsøger at slå rekorden om at svæve længst tid i rummet, så er Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) igang med at reparerer satelitten. Det er Kowalski's sidste tur inden han skal pensioneres så han nyder det i fulde drag, men pludselig brydes stilheden med vragdele fra en ødelagt Russisk satellit der nærmer sig mod dem med 30.000 km/t.
 
Gravity anmeldelse
 
Fra et smukt syn ned mod jorden og i en vægtløs tilstand og total stilhed nyder hovedpersonerne deres spændende job. Pludselig er alt kaos da vragdelene rammer dem med så voldsom en fart at alt de møder splintres og tilintetgøres. Nu er kampen om overlevelse startet og med en ilt beholder der nærmest er tom kæmper de to en desperat kamp om at komme i sikkerhed. Det er lettere sagt end gjort da de er i en stor og klumpet rumdragt og er vægtløse. Som publikum i biografen kæmper vi en næsten ligeså hård kamp som de gør i filmen. Vi rykker også kroppen fra side til side så vragdelene ikke rammer os.  
 
Gravity anmeldelse
Kan en film tæt på halvanden time og med kun to skuespillere så være andet end langtrukken?! Tiden flyver afsted i samme hast som vragdelene kommer imod os i salen. At se Gravity i 3D er det tætteste på at være der selv. Man skal sørge for at se den i en biograf hvor udstyret er iorden, men gør man det så får man den flotteste oplevelse nogensinde. Man får virkelig nogle vilde sug i maven og chokeffekter er der også et par stykker af. Inden det går løs sidder man virkelig og nyder filmen og får som sagt følelsen af at være der selv. Når filmen er slut og man går ud af biografen skal man lige finde jordforbindelsen igen og er glad for at man ikke er vægtløs. 



Anmeldt af Kristian Fuglsang 14/11-2013

Tilbage til Biograf film anmeldelserne