Iron man 3 - 3D blu-ray anmeldelse

 
Iron man 3 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

3D anmeldelse skrevet af Biojensen

Iron man 3 - 3D blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 2 timer og 5 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1 : Engelsk
DTS 5.1 Spansk, italiensk, Tyrkisk
Undertekster: Dansk, norsk, svensk, finsk, engelsk, islandsk, portugisisk, spansk, italiensk, tyrkisk
Aspect Ration: 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 29. august 2013
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Action
Biograf premiere: 24 april 2013.

Crew:     
Instruktør: Shane Black
Manuskript: Shane Black
Producere:
Victoria Alonso ....  executive producer 
Mitchell Bell ....  associate producer (as Mitch Bell)
Stephen Broussard ....  executive producer 
Louis D'Esposito ....  executive producer 
Jon Favreau ....  executive producer 
Kevin Feige ....  producer 
Alan Fine ....  executive producer 
Stan Lee ....  executive producer 
Dan Mintz ....  executive producer  C
harles Newirth ....  executive producer 
Brad Winderbaum ....  unit producer: China 
Lars P. Winther ....  associate producer 
Bing Wu ....  executive producer 
Wen-ge Xiao ....  executive producer (as Wenge Xiao)
Fotograf: John Toll
Klip: Peter S. Elliot
Musik: Brian Tyler


Skuespiller:
Robert Downey Jr. Som Tony Stark
Guy Pearce som Aldrich Killian
Gwyneth Patrow som Pepper Potts
Don Cheadle som James Rhodes
Rebecca Hall som Maya Hansen
Jon Favreau som Happy Hogan
Ben Kingsley som The Mandarin
James Badge Dale som Savin
Stephanie Szostak som Brandt
Paul Bettany som Jarvis
William Sadler som Præsident Ellis
Miguel Ferrer som Vice Præsident Rodriguez
 
Beskrivelse: 
Tony Stark er deprimeret og bange efter at han var lige ved at dø i New York da byen blev angrebet af rumvæsener fra forskellige verdener, men han blev reddet i sidste øjeblik af Hulk. Men det har sat sine tydelige spor på Tony og nu er det eneste han stort set tænker på kun at beskytte hans elskede kæreste Pepper Potts. Pepper har virkelig sat gang i firmaet og det går bedre end aldrig før og Tony har også flere penge end han nogensinde har haft. Tony arbejder ikke, men han udvikler videre på hans helt vanvittige ideer og har både udviklet vedvarende energi og har også udviklet hans Iron Man dragt så meget at han kan styre den uden han selv er indeni dragten.
 
Alt imens Tony arbejder på hans hobbyer da truer en meget farlig mand ved navn The Mandarin, han hacker sig ind på alle tv stationer i USA og sprænger højt teknologiske bomber rundt i byerne som spreder frygt og rædsel og får slået rigtig mange mennesker ihjel. Ikke nok med at The Mandarin truer USA's præsident, så lurer endnu en skurk ved navn Aldrich Killian og han vil have hævn på Tony efter at Tony afviste ham for nogle år tilbage. Aldrich har opfundet nogle næsten udødelige soldater som han sender efter Tony. Nu må Tony hive op i sig selv og det kræver en Iron Man der virkelig er i sit es for at slå disse farlige fjender.
 
Tony og Pepper møder en af Tony's gamle venner Maya, som Pepper er sikker på at Tony har været sammen med så hun synes fra starten ikke meget om hende. Maya arbejdede på et projekt som interesserede Tony rigtig meget. Maya kommer for at advare dem om at hendes chef er farlig og at han vil hele verden ondt, men Maya er måske ikke helt den rette at stole på. Tony er godt træt af at høre The Mandarin true USA's præsident og hele befolkningen så han inviterer The Mandarin hjem på hans privat adresse så de kan afgøre det en gang for alle. Det skulle Tony ikke have gjort for der går ikke lang tid inden at der er op til flere missiler på vej mod hans hus og så må Iron man igen tage over.
 
Iron man 3 - 3D blu-ray anmeldelse@Marvel 
 
 
Her i Iron Man 3 da ser man en Tony Stark der viser følelser og han er ikke den uovervindelige helt som ingen kan slå. Han er psykisk nedbrudt efter at han var ved at dø i The Avengers. Man behøver ikke at have set Avengers men det er da det bedste, da der er små ting der hænger sammen med hinanden. Tony kommer stadig med hans små spydige og til tider sjove bemærkninger, også når alt ser sort ud så fyrer han lige en bemærkning af. Det bliver aldrig for meget da det passer fint til hans rolle som den lidt oversmarte person han nu engang er.
 
I starten sidder man lige og tænker over hvordan historien hænger sammen og har svært ved at se det. Men som filmen skrider frem hænger det hele mere og mere sammen for så til sidst at gå op i en højere enhed. Noget man måske kan undre sig over er The Mandarin som udgiver sig for at være en ny Osama Bin Laden type der er så ond at der ikke er ord for det. Men når man lærer The Mandarin at kende så vises der en helt anden side af sagen og uden at afsløre for meget så er det måske en helt anden som Iron Man skal frygte mere end The Mandarin, eller hvad?!
 
De fleste skuespillere spiller deres rolle rigtig godt og som altid spiller Robert Downey Jr. hans rolle super godt. James Badge (24 timer) der spiller den meget onde Savin klarer også hans rolle rigtig godt. Ben Kingsley der spiller The Mandarin er egentligt bare en omvandrende joke, men når man kender den rigtige sandhed så er The Mandarin jo ondskaben selv og da er Guy Pearce den helt rette person til at få den rolle i hus. Men alt i alt så er Iron Man 3 klart godkendt, dog ikke så god som den første Iron Man, men længder bedre end 2'eren og med alle de specials effekter der er brugt da sidder man bare med en god stemning når filmen er slut.
 
(Husk lige at bliv siddende til rulleteksterne er ovre)
 
 
Iron man 3 - 3D blu-ray anmeldelse
@Marvel


Der er et fantastisk billede på Iron Man 3 og der er intet at komme efter. Alt fra perfekte kontraster til perfekte panoreringer uden det mindste slør eller hakken i det når kameraet kører frem og tilbage. Der er virkelig brugt specials effekts i denne her film, men det er aldrig sådan at man sidder og synes det er for meget af det gode, men tværtimod så er det så godt at man bare lader sig rive fuldstændig med når filmen kører.


Filmen blev ikke optaget i 3D men er konverteret til 3D og synes det lykkes rigtig godt. Der er en god dybbe i billedet og der er nogle scener hvor der kommer ting helt ud i hovedet på en dog uden at det på noget tidspunkt bliver for meget. Farverne er flotte og der er et godt sort niveau. Iron man 3 er indtil videre på min top 10 liste over gode udgivelser i 2013.


Lyden er ligeså fantastisk som billedet er og den er optaget i dts-HD Master Audio 7.1 og der er virkelig fuld udnyttelse af samtlige kanaler. Man føler sig virkelig smidt ind i filmen og at lyden kommer bagfra og fra siden stort set hele tiden gør det bare så lækkert at den er optaget i 7.1. Dialogen er knivskarp og man får alt ud klart og tydeligt. Subben er lige modsat, den er virkelig kælder dyb og til tider tror man at væggene er ved at revne, men det er altid tilpas og vel afstemt.

Iron man 3 - 3D blu-ray anmeldelse


- Marvel One-Shot: Agent Carter
- Iron Man 3 Unmasked
- Deconstructing The Scene: Attack On Air Force One 
- Deleted & Extended Scenes
- Gag Reel
- Exclusive Behind The Scenes Look - Thor: The Dark World
- Audio Commentary by Shane Black and Drew Pearce


Der er en lille ekstra film på godt 12 minutter om Agent Carter som var kæreste med Captain America og den er helt klart værd at se. Udover denne er der en masse om hvordan filmen er lavet og slettede scener mm. Der er til en del timer hvis man vil se det hele og der er faktisk rigtig meget godt som ekstra materiale her på denne Blu-Ray.

Anmeldelse skrevet den 18 august 2013. 3D anmeldelse skrevet den 1 september.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.