Anmeldelse: The Purge

 
The Purge anmeldelse
 
 
I 'The Purge' præsenteres en alternativ løsning til at bekæmpe kriminaliteten i verden og et bud på hvordan virkeligheden ville se ud, hvis denne løsning blev en realitet. Denne tanke bygger på at vi alle har noget dyrisk indeni os som gør at vi har behov for at forbryde os mod de regler som samfundet og civilisationen byder os. Derfor vil det være en mulig løsning at indstille politi og skadestuer en gang om året i 12 timer og lade folket få afløb for deres frustrationer og få tilgodeset deres behov.
 
 
The Purge anmeldelse
 
I filmen følger vi familien Sandins nat igennem 'The Purge', hvor de først bereder sig til lockdown ved elektronisk at barrikadere huset og gør sig klar til natten, men på deres overvågningssystem, ser sønnen en som råber efter hjælp og vælger at låse op for ham og give ham asyl, uden at have talt med sine forældre. Problemet er imidlertid at nogen har udset ham som deres bytte og giver familien Sandin valget mellem at overgive deres asylansøger, eller at de jagende vil bryde igennem barrikaderne og slå hele familien ihjel. Umiddelbart lyder det som en anderledes tanke, som sagtens kunne lægge op til debat, men desværre er tanken ikke gennemført, for vil én enkel nat om året fjerne kriminaliteten? Ville affektionsmord virkelig forsvinde? Og ville det ikke give anledninger til at den ene familie slår et medlem ihjel fra en anden familie og året efter tager den anden familie hævn, hvilket vil fortsætte indtil begge familier er borte?
 
 
The Purge anmeldelse
Ud over at ideen ikke helt holder vand, så er den samtidig udført halvhjertet, på den måde at flere valg tages af karaktererne, for at få historien til at passe i højere grad, end hvad sundt er og det er svært ikke at blive irriteret på flere af karaktererne grundet deres valg. Samtidig er der mange løse ender i løbet af filmen, hvilket ikke bidrager med noget godt. Til gengæld ser det fedt ud med de jagendes masker og deres syn på the purge, da de tydeligt viser at i de 12 timer overlever den stærkeste og til tider har de en attitude som kunne minde om Baby fra 'House Of A 100 Corpses', hvilket gør dem til ret fede karakterer, men desværre er det ikke nok til at holde filmen oppe. Det blev desværre en skuffelse.

2 ud af 6 stjerner

Anmeldt af Mia Christensen 3/8-2013

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelserne