Anmeldelse: World war Z

 
World war Z anmeldelse
 
Epidemien er tilbage, en farlig virus overført fra et dyr til et menneske gør at folk bliver til frådende
Zombier og er klar til at sætte tænderne i deres næste bytte.
 
Den tidligere FN-Soldat Gerry (Brad Pitt) og hans familie undslipper med nød og næppe et udbrud midt inde i Philadelphia, hvor der det ene sekund er fred og ro, og 15 sekunder efter er der zombier over det hele der er klar til at gøre det af med alt levende.

De flyves i sikkerhed på en militær-hangar, men han er der ikke længe da han bliver bedt om at tage ud i verden for at finde ud af hvordan det er startet og finde en kur. Rejsen går lige fra Nord-Korea til Israel og Wales, men lige meget hvor han kommer hen vrimler det med zombier og han skal være forsigtig, for det er menneskeheden´s måske sidste håb for at komme sig over den største katastrofe i historien.
 
 
World war Z anmeldelse
 
World War Z er instrueret af Marc Foster som blev kendt i 2001 fra filmen Monsters Ball og som siden er kommet med nogle fantastiske film. Denne gang er det så en Zombie film der er baseret på bogen World War Z skrevet af Max Brooks.

Vi er i de sidste år blevet bombarderet af Zombie film fra Hollywood, så det er lige før vi ikke ser dem som en trussel mere, da vi er ved at være vant til dem.

Tv-serien Walking Dead har gået sin sejers gang verden over, og har været med til at køre Zombie genren op til et lidt større publikum. Men denne film gør det rigtig godt og for tilskueren til at krympe helt ned i stolen for de kan være der lige pludselig og de vil gøre alt hvad de kan for at spise dig. Filmen er godt bygget sammen, der er spænding over det hele, alt fra et kæmpe udbrud midt ude på gaden, til i et bolig kompleks hvor du er nød til at kæmpe på næsten hver etage for at overleve. Det er fedt at både høre og se hvordan nogle andre dele af verden gør for at overleve denne trussel.
 
 
World war Z anmeldelse

Det er en kanon film Marc Foster har fået lavet, desværre mangler den bare lidt, som lidt blod, på det punkt er filmen lidt tam og det vrimler med zombier, men u-hyggen over dem ryger lidt da de er gjort lidt for pæne. Savner lidt u-hyggen som vi fik i filmen '28 Dage Senere' lavet af Danny Boyle.
.
Skuespillernes præstation er gode og følses som der virkeligt er gjort noget ud af det. Stjernen Brad Pitt har jeg dog lidt blandede følelser for, han spiller egentlig rigtig godt, har så også en god karriere der gør at det er muligt, men jeg er lidt imod at hans hår skal sidde så perfekt hele filmen igennem, det ville du jo ikke have tid til, derudover er det lidt trist at se ham gå tilbage til gamle roller som den der vil redde alt og alle.

World war Z anmeldelse

Ellers gør han det fint nok som familie far med en tidligere soldat karriere der er ude på at finde ud af hvor det hele er startet og jeg tror stadig der er et par kvinde hjerter eller tre som stadig vil banke når de ser ham efter denne film. Filmen har en spilletid på 2 timer som simpelthen flyver afsted, der er gang i det fra start til slut og det er dejligt at man ikke skal sidde og kede sig. Kan jeg lige komme med et par ting mere, det er en flot film men slutningen kommer lidt for hurtigt og ikke for at afsløre noget, og i løbet af 10 minutter er filmen slut hvor man godt kan sidde tilbage og savne lidt mere og har et par spørgsmål, hvis man ikke har læst bogen kan det godt være en skuffelse..

Men helt igennem en dejlig Zombie-katastrofe-undergangs film, som helt klart er værd at tage ind at se kan kun anbefale alle zombie fans hvor i nu er tag ind og bliv op slugt af mørket og hold dig i live for man ved aldrig hvornår de kommer hertil..


5 ud af 6 stjerner


Anmeldt af Christian Bott 29/7-2013

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelserne