Anmeldelse: The long ranger

 
The lone ranger anmeldelse
 
The long ranger anmeldelseThe Lone Ranger er instrueret af Gore Verbinski, han har tidligere stået bag The Evil Dead, der blev et stort hit i 1981, og blockbuster hittene Pirates of the Carribean 1-3. Han er nu klar med The Lone Ranger.. The Lone Ranger (Armie Hammer), bliver noget modvilligt tvunget til at samarbejde, med den anholdte indianske åndekriger Tonto (Johnny Depp), som han er ved at transportere, hen over prærien. Da de lige pludselig bliver angrebet af en bande lovløse banditter.
 
 
The lone ranger anmeldelse
 
Dagen efter tager John Reid (The Lone Ranger) med sin bror og sherif Dan Reid,  ud for at fange den berygtede Butch Cavendish (William Fictner), men de bliver lokket i et baghold, hvor alle bliver dræbt bortset fra John Reid, der reddes af Tonto. Tonto er overbevidst om at Reid er en såkaldt `Spirit Walker`, som er én der har været ovre på den anden side, og derfor ikke kan slås ihjel. Reid beslutter sig for tage loven i egen hånd, og bringe de skyldige til ansvar for deres handlinger, som den maskerede hævner The Lone Ranger.
 
 
The lone ranger anmeldelse

The Lone Ranger er et amerikansk ikon, på niveau med Zorro, Superman og Batman. Helten debuterede i en radio-føljeton i 1933, og blev så stort et hit, at det medførte en hel serie bøger, og efterfølgende en tv-serie (1949-1957), samt et par spillefilm. Med The Lone Ranger har Gore Verbinski, genoplivet et ægte amerikansk ikon, for en ny generation, på det hvide lærred. Han har taget holdet fra Pirates of the Carribean, med på filmen, og man kan godt se en sammenhæng mellem flere af karakterene i filmene. Johnny Depp som Tonto, minder meget om  den karismatiske Jack Sparrow i Pirates of the Carribean, og han er som altid med til at gøre filmen sjov og underholdene. Det er nødvendigt får at den 150 min lange western ikke skal føles så langtrukken, det er lykkes et godt stykke, hen ad vejen, selv om der nok godt kunne være klippet mere i den.

The lone ranger anmeldelse

Armie Hammer der nok mest er kendt fra The Social Network og J. Edgar, gør det godt som The Lone Ranger, men specielt William Fictner spiller en forrygende rolle som Butch Cavendish, i andre roller finde vi både Tom Wilkinson, og Helena Bonham Carter. Filmen er flot iscenesat i bedste western stil, med prærier, ørkener, bjerge, små byer med træhuse, og jernbanen og togtidens indtog i landskabet, der spiller en stor rolle i filmen. Gode speciel effekter og skudscener, der virker overbevisende. The Lone Ranger var langt bedre end jeg havde forventet, da jeg normalt ikke ser så mange westerns, så dog Django Unchained der overbevidste mig om at genren stadigvæk er aktuel, og bestemt værd at bruge tid på. The Lone Ranger er dog en Disney film, så hvis man ikke er sygt meget blod i en western som Django, er dette en film der er værd og stifte bekendtskab med... HI HOOO SILVER AWAY!


5 ud af 6 stjerner


Anmeldt af Mark Hougaard 15/7-2013

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelserne