Anmeldelse: Life of pi

 
Life of pi anmeldelse
 
Instrueret af Ang Lee

Medvirkende: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Gerard Depardieu

Tryghed og opbrud

I den franske del af Indien ligger en Zoo. Her er Pi vokset op, med en dejlig familie som lever af at tage sig af dyrene. Pi er en nysgerrig dreng som både udforsker det åndelige liv, og som også dumdristigt forsøger at gøre sig venner med havens store tiger. Alt har dog en ende og Pi’s far må sælge dyrene og familien rejse til Canada hvor der er bedre økonomiske muligheder. Familien og alle dyr bliver læsset ombord på et skib der skal sejle dem over det Indiske Ocean. Men en voldsom storm rammer skibet der begynder at tage vand ind.
 
Life of pi anmeldelse
 
Magtkamp på åben sø

Nogle af sømændene ombord kaster Pi ned i en redningsbåd. En af zebraerne fra skibets lastrum springer vildt rundt, og kommer i panik til at springe over i båden til Pi. Den skubber alle andre ud af båden, og bølgerne kaster nu den lille båd langt væk fra skibet. På afstand ser Pi nu skibet gå ned og med det hele hans liv. Stormen lægger sig og flere overlevende dyr ankommer til båden. Rigtig alvorligt bliver det først da det går op for Pi at den store bengalske tiger også er ombord. En hård og ubarmhjertig magtkamp udfolder sig nu på åbent hav, mens redningsbåden flyder rundt med vinden.
 
Life of pi anmeldelse

Enormt smuk og rørende, men også lang

Filmen veksler mellem den voksne Pi, der fortæller sin livshistorie til en forfatter, der fængslet hører på, og så tilbageblikkene hvor man ser hvad Pi har været ude for. Det er klart barndommen og især tiden på åbent hav i redningsbåden der fylder i filmen, og det synes jeg er en fin fordeling. Dog synes jeg scenerne på havet er alt for mange, det bliver for lang en sekvens.

Men filmen er rigtig flot, der er lagt vægt på æstetisk natur og klare farver. Hovedpersonen spiller indlevende og det fungerer godt med levende dyr som med-skuespillere.

Filmen var fantastisk men for langtrukken til sidst og får dermed 5 stjerner ud af 6

Anmeldt af Judith Hedager den 7/1-2013
 
Anmeldelse lånt fra Movieview.dk