Anmeldelse: Skyfall

 
Skyfall anmeldelse
 
James Bond ”Skyfall”

Det er den britisk fødte Sam Mendes der har instrueret ”Skyfall”. Udover den seneste James Bond film i rækken er Sam Mendes mest kendt som instruktøren bag film som:
  • American Beauty              (1999)
  • Road to Perdition              (2002)
  • Revolutionary  Road         (2008)
Film nr. 23 i rækken af Bond film starter som vanlig med en eye-catcher af en action scene som får publikum i stødet. Herefter ses en nedbrudt og demotiveret 007 agent, men en mere intern/personlig trussel imod Bond og MI6 viser sig, og James Bond er atter tilbage.

I kampen mod den moderne og intellektuelle superskurk åbnes der op for Bonds, men også hans arbejdsgivers, fortid og syndere som sætter sit præg på handlingen.
En hæsblæsende jagt, på en fjende der viser sig at være mere end smart og forudseende, bringer Bond og Co. Til Skotland hvor endnu en intens kamp skal vise hvem der er den smarteste.
 
Min mening

Den nye Bond film har både nostalgiske kendetegn på en rigtig 007-film, kvinder, Dry Marti og en lille klassisk overraskelse. Filmen har også et sundt præg af vor tids moderne og globale samfund, her henviser jeg især, til den nytænkende superskurk. Karakteren bag den nye superskurk synes jeg personlig er den bedste i den nye film, og skurkens færdigheder og indflydelse på filme synes jeg er det bærende i denne nye film. Superskurken bliver spillet af Javier Bardem, som også er med i gode film som ”No Country fro Old Men” og ”Collateral” Han gør det godt som skurken.

Skal man nævne en negativ ting om filmen er det at karakteren Q skuffer fælt. Man havde vel forventet en humoristisk faderlig gennemgang af en vanvittig ny gadget, men NEJ.
 
Slutningen er ikke decideret dårlig, men personligt synes jeg bare godt den kunne være bedre, så den fulgte bedre op på resten af filmens gode handling.

Jeg giver den 4 ud af 6 stjerner , altså en ”rigtig god” film.

Anmeldt af Simon Christensen (Gæste anmelder) den 21/11-2012
 
Anmeldelse lånt fra Movieview.dk