Anmeldelse Af Udstyr / JVC DLA-X30 Projektor
Hjemmebio Guide
Hjemmebio Guide Tryk her
3D blu-ray
Besøg 3D blu-ray siden Tryk her
Hjemmebiografer
Hjemmebiografer Tryk her
Link
Besøg Biojensen.dk på Facebook

JVC DLA-X30 Projektor

JVC DLA-X30 Projektor anmeldelse
Producent: JVC
Type: Projektor
 
Anmelder: Kristian Fuglsang
 
FØRSTE INDTRYK:

Jeg er ret ny i projektor verdenen og har kun haft en projektor før denne her og det var en Sanyo PLV-Z4000 som er af LCD typen og den klarede det også fint i min hjemmebio men så slog lynet ned og brændte alle komponenter af og så var det tid til at finde en ny.

Efter mange gennemlæsninger og test på mere end 7 forskellige projektorer faldt valget på JVC DLA-X30 og de havde alle sammen fordele og ulemper og det har denne her også men til min bio var det den der klarede sig bedst.

DESIGN:

Når man ser kassen til denne projektor går det først op for en hvor stor den egentlig er men trods den store størrelse ( B 45,5cm x H 17,9cm x D 47,2cm ) synes jeg den har et nydeligt design som er holdt i en mat sort farve og linsen sidder lige i midten og gør designet flot så der er symmetri over det.

Under bunden i den ene side sidder indsugningen af rum luften til at køle lampen med og så blæses den varme luft ud i rummet igen via de to "riste" i hver side.
Udover det er der kun 3 dioder som viser når den er tændt og slukket og så indikerer de også andre ting som hvis den bliver for varm mm, men alt i alt en projektor som er lykkedes ret godt med designet.

Eneste ting jeg er utilfreds med er at linse beskytteren ikke er automatisk som på de to dyrere modeller, det burde kunne lade sig gøre til den pris den nu koster! Der hører så et hvid plastik cover med som jeg har valgt at bruge så der ikke kommer så meget støv på linsen.

Denne projektor findes i både sort og hvid, men jeg mener snart at uanset farve hører denne til i en decideret hjemmebio, da jeg tvivler på der er mange der synes den pynter i en stue. På bagsiden er alle tilslutninger som HDMI 1&2, LAN, trigger mm.

OPSÆTNING:

Selve opstillingen af projektoren har jeg valgt at lave en hylde selv hvor den står på og så kan hylden hænge på væggen og alene af den grund at her er en projektor der vejer tæt på 15 kilo og ud over det har jeg måtte have nogle kroge i hylde og loftet og så en wire imellem. Min væg er ikke så stærk så det var som en ekstra sikkerhed, og jeg ville ikke bruge det projektor ophæng da jeg synes den er meget svær at få til at hænge helt præcist  på.

Selve opsætningen går let og elegant og når den er kommet i vater er det bare at tænde den. Jeg læste i en anmeldelse af den at da de fik den tændt troede de at den ikke virkede da den var så støjsvag, og det troede jeg ikke helt på da jeg havde vænnet mig til støjen fra den gamle. Men jeg må sige at de fik ret, den sagde ikke en lyd og pludselig kom der et billede op på lærredet. Derefter er det så lidt at justere men der er en super god lens shift  funktion og zoom og efter små 15 minutter stod billedet perfekt på mit lærred og helt fra kant til kant.

Lige ud af kassen er den faktisk ok modsat andre der skal igennem den helt store tur, men jeg måtte da også ind i de gængse indstillinger og ændre lidt før jeg var nogenlunde tilfreds, og fordi jeg siger nogenlunde så tror jeg helt sikkert at det kan blive bedre med en kalibrering. Den har så ikke ligeså mange kalibrerings muligheder som de to større modeller men der er nu alligevel masser af indstillinger at gå i gang med, og det hele er stillet op i meget overskuelige menuer som er lette at finde rundt i og komme ud af igen uden at lave rod i det.

Fjernbetjeningen er lang, let og flad og med en ru sort gummi lignende overflade og med hvide taster der er lys i og den er meget overskueligt lavet hvor man kan vælge de mest brugbare ting uden at skulle ind i menuen hele tiden, men meget mere er der heller ikke at sige om den da det igen er i en standart der ikke vækker opsyn.

JVC DLA-X30 Projektor anmeldelse

BILLEDET:

Når alt er perfekt indstillet og der kommer en Blu-Ray film på som f.eks Games of Thrones som står med med knivskarpe kontraster og virkelige flotte farver og så kommer det også frem som den har fået så meget ros for.. Den virkelig dyb sorte der er så sort som jeg ikke før har set på nogle af de modeller jeg så på, det er virkelig imponerende så flot det er og det gælder alle de Blu-Ray film jeg har testet på den.

Går vi tilbage til Games of Thrones hvor der er nærbilleder af Sean Bean da kan man se hver eneste skægstub og rynkerne går dybt ind i huden på ham, det er virkelig kræs at se på.

Ser man dvd film så står der også nogle rigtig flotte billeder der og i forhold til min Sanyo er dvd også i toppen men jeg synes der skulle nogle andre indstillinger til på dvd men så er det også fint at man kan lægge egne indstillinger ind og omdøbe navnene og så er de lette at skifte rundt på alt efter hvilken materiale man ser.

Billedet kan man indstille efter hvilket format filmen er lavet i og så kan projektoren zoome billedet hvis man f.eks vil have de sorte bjælker væk under en film og så kan man indstille 3 forskellige indstillinger under Lens memory.

Det lyder meget fint og smart når man læser det men i praksis virker det slet ikke efter min mening, de skriver godt nok i brugervejledningen at den ikke kører helt præcist tilbage igen og det skal jeg da lige love for den ikke gør, efter jeg har brugt funktionen og vil køre tilbage til normal så er billedet overhovedet ikke tilpasset lærredet og jeg skal ind i menu og låse indstillingerne op så jeg kan starte forfra med at tilpasse billedet til lærredet. (Låse funktion er valgfri) Denne funktion er i mine øjne total ubrugelig og nu er jeg så heldig at denne funktion også er på min Oppo 93 afspiller og da virker det perfekt.

Hvis jeg skal blive ved det negative ved denne her projektor så er der lidt at fortælle om panoreringerne og ved hurtige scener da har den altså problemer med altid at følge med og jeg synes faktisk at i nogle film da er det flottere panoreringer på min gamle Sanyo og det burde ikke være sådan med en prisforskel på over 7000 kr og JVC'en er jo også det nyere. Det er så ikke sådan at det bliver et irritationsmoment for mig og det er som nævnt heller ikke i alle film men kun der hvor der er virkelige hurtige scener men det trækker stadig lidt ned. Det er så også de eneste to ting der er negative som jeg kan finde på billed området.

ØVRIGE:

3D er desværre ikke noget jeg kan se da jeg lider af kronisk hovedpine og da gør 3D det meget meget værre, jeg skal kun lige have brillerne på i 2 minutter og så er min dag ødelagt:-( derfor har jeg heller ikke købt udstyret til 3D så det vil jeg ikke komme ind på.

En anden vigtig ting når man skal investerer i en projektor er om den støjer og der er nok de færreste af os med en hjemmebio i hus eller lejlighed der har så stort et rum at projektoren kan gemmes væk langt bagved stolene hvor man ikke kan høre den.

Min sidder lige direkte over stolene så jeg kan ikke acceptere en projektor som støjer ret meget og endnu værre er en der kører op og ned i lyden af blæseren, det kan ødelægge en helt film.

Men med denne her JVC da er der intet problem og jeg skal selv i stille scener i filmene virkelig lytte godt efter hvis jeg skal høre blæseren, men hvis man vil have pæren til at lyse ud over de 6500 kelvin som man mest bruger så kommer blæseren også lidt højere op i lyden.

En anden ting som jeg også synes man lige skal være klar over er at denne her projektor blæser utrolig meget varme ud i rummet og der er ingen grund til at sætte varme på radiatoren inden filmen for det klarer den helt af sig selv.

SAMLET VURDERING:

Hvis man har pladsen til så stor en projekter som med stikkene sat i måler over 53 cm i dybden så får man en rigtig god en med et så flot billede at man til tider bare sidder og gaber ud i luften over hvor flot det er og med et sort niveau som jeg ikke har set før på en projektor og med en kalibrering burde det blive endnu bedre.

Der er dog også lidt der er mindre godt og det er ved hurtige panoreringer hvor den ikke altid kan følge lige godt med og så dens lens memory som falder helt til jorden da den ikke kører korrekt tilbage igen. Kan man leve med det så kommer man ikke uden om at dette er en helt igennem fantastisk projektor der også har et støj niveau der er nærmest ikke eksisterende.



 3 gode:
▪ støjsvag
▪ perfekt billede
▪ brugervenlig

 3 knap så gode:
▪ memory lens
▪ panoreringer
▪ bliver varm

SPECIFIKATIONER:

Opløsning: 1920 x 1080
Lens: x2 Motoriseret Zoom og Fokus
Lens Shift: Vertical 80%, Horizontal 34% motoriseret
Lampe: 220W
Lumens: 1300
Kontrast: 50,000:1
Inputs: 2x HDMI, 1x RS-232C, 1x RJ45, 1x Trigger
Strøm: 350W (0.9W stand by)
Størrelse (BxHxD): 455x179x472 mm
Farve: Sort og hvid
Støj: 24dB (standard)
vægt: 14.7kg

Anmeldelsen skrevet den 2/10-2012

Disney blu-ray
Disney blu-ray anmeldelser
Streaming anmeldelser
Se Streaming anmeldelser Tryk her
Link
Besøg link side Tryk her